Pixel ID: 756683718049006 А без віри нічого не зміниться | Проповідь церкви у Львові
+38098 659 2109 lvivchurch@gmail.com

Дитинство Ісуса

Марка 6.1-6 «Залишивши те місце, Ісус вирушив до Свого рідного міста, й Його учні пішли за Ним. Коли настала субота, Ісус навчав у синагозі, та багато людей були здивовані, слухаючи Його. Дивуючись, вони говорили: «Звідки цей Чоловік володіє таким вченням, та мудрістю такою? Хто дав Йому силу, що дива такі підвладні рукам Його? Хіба ж Він не тесляр, син Марії? Чи ж не Він брат Якова, Йосії, Юди й Симона? Чи не Його сестри ось тут серед нас?» Земляки не бажали сприймати Його. То Ісус мовив до них: «Немає пророка без пошани, хіба що в його рідному місті або серед родичів, або ж у своєму домі». І ніяке диво не міг Він там звершити, хіба що на кількох хворих поклав Він руки Свої, зціливши їх. Він був здивований невірою тих людей. Тож пішов Він навколишніми селами, навчаючи народ.»

‭‭Різдвяна історія говорить про чудеса які були навколо новонародженого Ісуса. В кожного з нас було своє дитинство. Ми часто хочемо Божі речі трактувати відносно нашого розуміння. Ціле поселення, де виростав Ісус, спіткнулося на цьому.

Дитинство Ісуса не є моє чи твоє. Він виростав як звичайна дитина але як і Господь. В людському мисленні є проблема. Важко зрозуміти як в одній Людині поєднані Ці Дві Особистості.

Ісус виріс і прийняв своє покликання. Хрещення від Івана Хрестителя, потім пустеля. І далі Він іде до учнів і починає робити чудеса і все те, що ми знаємо. Але є одне “але”.

Марка 6.2

«Коли настала субота, Ісус навчав у синагозі, та багато людей були здивовані, слухаючи Його. Дивуючись, вони говорили: «Звідки цей Чоловік володіє таким вченням, та мудрістю такою? Хто дав Йому силу, що дива такі підвладні рукам Його?»

Вони визнали що в Його житті є надприродні речі. Були яскраві чудеса зцілення. Вони ніби кажуть все було би добре якби ми не знали Його з дитинства. Ти син тесляра що ти можеш?

Всемогутній Бог Який ходив в Силі Духа Божого по своєму рідному краю не міг зробити жодного чуда. І не тому що Він не може але мала бути віра.

Бог насильно нікого не спасає і не зціляє. Він каже якщо ти віриш і хочеш тоді Я зроблю. Але якщо ти починаєш сумніватись ти стаєш немічним.

Віра

Причина чому Бог робить щось для нас це віра. Без віри догодити Богу неможливо.

Часто люди трактують Біблію минулим часом. От якби Ісус до мене прийшов я би так не робив. Ми обманюємо себе що якби Ісус прийшов до нас у тілі ми б все робили для Нього і слухали.

Але правда така, що для кожного покоління Ісус являється по своєму. І зараз Він діє через церкву і людей.

Щоб щось змінилось я маю дати відклик Йому що якщо до мене прийшов вірючий то це сам Бог прийшов у моє життя.

Марка 6.3-6

«Хіба ж Він не тесляр, син Марії? Чи ж не Він брат Якова, Йосії, Юди й Симона? Чи не Його сестри ось тут серед нас?» Земляки не бажали сприймати Його. То Ісус мовив до них: «Немає пророка без пошани, хіба що в його рідному місті або серед родичів, або ж у своєму домі». І ніяке диво не міг Він там звершити, хіба що на кількох хворих поклав Він руки Свої, зціливши їх. Він був здивований невірою тих людей. Тож пішов Він навколишніми селами, навчаючи народ.»

Найважливіша перемога

‭‭Найважливіша перемога на цій землі була здійснена на хресті. Це шанс кожному хто чує Його Слово бути спасеним. Ісус був посланий з Небес і Він це робив не від Себе а від Того Хто послав Його.

Люди з лукавим серцем без віри будуть шукати ще раз і ще раз доказів що таке дійсно було. Але Ісус казав що всього що було вже достатньо. Ісус представляє Отця. І якщо ти хочеш дізнатись Бога то прийми Ісуса.

Йоана 6.32-40

«Ісус їм відповів: «Істинно кажу вам: не Мойсей послав вам хліб з небес. Це Отець Мій дає вам справжній хліб з небес. Адже хліб Божий — це Той, Хто сходить з небес і дарує життя світові». «Господи, дай же нам того хліба зараз і завжди давай надалі», — сказали вони. Ісус відповів: «Я і є той хліб, що дарує життя. Хто до Мене приходить, ніколи не буде голодний, хто вірить у Мене, той ніколи не буде спраглий. Я й раніше казав вам, що бачите ви Мене, але й досі не вірите. Кожен прийде до Мене, кого Отець Мій дасть Мені, і Я ніколи не прожену того, хто прийде до Мене. Бо Я зійшов з небес не для того, щоб чинити те, що Мені Самому хочеться, а щоб виконати волю Господа, Який послав Мене. Ось Його воля: щоб Я не розгубив нічого з даного Мені Богом, щоб повернув усіх до життя в останній день. Саме така воля Отця Мого: щоб кожен, хто побачить Сина і повірить у Нього, мав вічне життя. І Я воскрешу того в останній день».»

Він показує набагато важливішу річ ніж зцілення чи одяг. Є щось що є центром життя. Він хоче дати нам Віне Життя. Ми були створені для вічності.

Йоана 6.41-42

«Тоді юдеї почали висловлювати своє невдоволення Ним, бо Він сказав: «Я — хліб, що зійшов з небес». Вони казали: «Хіба Він не Ісус, Йосипів Син? Чи не знаємо Його батька й матір? Як же Він може казати тепер, що зійшов з Неба?»»

Наша перевага над минулим поколінням в тому що ми маємо написану всю історію. Ми знаємо початок і завершення служіння Ісуса.

Йоана 6.43-48

«У відповідь Ісус мовив до них: «Облиште ремствувати поміж собою. Ніхто не може прийти до Мене, доки Отець, Який послав Мене, не приведе його. А Я поверну його до життя в останній день. Пророки писали: „І Бог їх усіх навчить”. Кожен, хто слухає Отця і навчається у Нього, приходить до Мене. Лише Той бачив Отця, Хто прийшов від Нього. І ніхто інший Його не бачив. Істинно кажу вам: хто вірить, той має вічне життя. І Я — той хліб, що дає життя.»

‭‭Ми часто говоримо про віру щоб показати що Бог любить тебе і Він з тобою. Він хоче повернути те, що забрав ворог.

Але є найголовніше. Спокуса в тому що в нас є своя уява як має виглядати Ісус, як має виглядати церква. Кожен уявляє це своєю уявою.

Він хоче благословити кожного але того хто просить і вірить. Бог не приходить насильно. Під лежачий камінь вода не тече. Ворог приходить як росіяни і хоче прийти і розділити.

Визнання

Визнання хто такий Ісус прийшло до Петра. Він сказав “Ти Христос, Син Бога Живого”. І це не можливо було знати. Це прийшло до Петра від Бога. Це розуміння і усвідомлення.

Церква побудована на тому відкритті що Ісус є Спаситель. Ці самі ключі які Ісус дав Петру це і є це відкриття. І на цьому камені-усвідомленні будується церква.

Матвія 16.18-19

«Я також кажу тобі, що ти — Петро, й на цьому камені Я побудую Свою церкву, і сили смерті не переможуть її. Я дам тобі ключі від Царства Божого і те, що ти засудиш на землі, буде осуджене на небі, і що буде прощене тобою на землі, на то буде й Господнє прощення».»

‭‭Приналежність до чогось це не віра. Симону (Петру) це відкрилось.

Ісус не робив чудес там де Він виріс бо вони не мали віри. І вони нічого не отримали. Нам потрібно не бути прихильниками своїх поглядів. Нам потрібно бути в церкві з Богом. Він бере немічне чи нерозумне і наповнює Своїм Духом і благословляє інших.

Моє бажання щоб ви отримали віру в Ісуса. Щоб отримати спасіння і вічне життя. Без віри неможливо догодити Богу.

Амінь.

Summary
А без віри нічого не зміниться | Проповідь церкви у Львові
Article Name
А без віри нічого не зміниться | Проповідь церкви у Львові
Description
Проповідь на тему чому Ісус не міг творити чудеса у суоєму рідному місті. Важливість віри в житті християн.
Author
Publisher Name
Церква у Львові Явлення Христа
Publisher Logo