Pixel ID: 756683718049006 Будь уважний як ти думаєш | Проповідь церкви у Львові
+38098 659 2109 lvivchurch@gmail.com

Пильнуй свій розум

Притчі 4.23

«Понад усе, що потребує догляду, пильнуй свій розум, бо він — джерело життя.»

‭‭Ми маємо розрізняти де є Божі думки а де є думки ворога. Якщо твоя особистість продукує негативізм то давай з цим попрацюємо. Наші думки мають бути позитивними і Божими.

Бог не створив нас песимістами. Бог створив нас людьми життя. Це слово Зое. Повноцінне життя наповнене Богом. У слово Життя нам потрібно вкладати зміст Слова Божого. Нажаль багато людей порівнюють життя з існуванням. Нам потрібно прагнути до правильного відношення до Життя.

В кінці року люди часто обіцяють починати щось нове. В наступному році я буду робити щось або я щось припиню робити. В кожного свої думки. Хтось худає хтось хоче поїхати кудись.

Скільки відсотків людей виконують такі обіцянки на початку року? 8 відсотків згідно статистики. Ця статистика може отрезвляти якщо ми вміємо приймати правду.

Яке ж тоді бажання має бути в нас? Щоб бути в числі тих 8 відсотків потрібно щось робити. Бог дає нам мрії і бачення але хто такий мрійник у контексті в якому ми говоримо сьогодні? Це людині відірвана від реальності. Люди існують у своіх мріях і вони цим закривають реальність свого життя. Мрійник як правило не планує як його мрії мають реалізовуватись. Бог створив нас людьми віри а не щоб ми літали у хмарах.

Людина віри і мрійник

Людина віри відрізняється від мрійника тим що вона не живе поза реальністю а вона щось робить щоб те, про що вона так мріє могло стати реальністю.

Люди віри роблять зупинки і аналізують своє життя. “Зупинись і пізнай що Я Є Бог.”

Коли людина проходить певний відрізок часу найяскравіше вона пам’ятає негативні болючі моменти. Біблія каже щоб ми записували що хороше Бог зробив у нашому житті.

Минулого року Бог зробив тебе сильним а цього року зробить тебе щасливим. Цікавий вислів. Під час певної роботи людина сама себе може зробити нещасною.

Останні часи будуть непростими. Бог не хоче наганяти на нас страх. Він хоче щоб ми не були мрійниками а були збалансованими людьми віри. Ми маємо бути готові в останні часи йти за Богом.

Матвія 3.13

«У той час Ісус прийшов з Ґалилеї до ріки Йордан, щоб Іоан похрестив Його.»

‭‭Не дуже популярне місце про Ірода. Він боявся втратити владу настільки що знищив усіх своїх дітей і жінок. Знищуючи немовлят він думав що знищить Того, Хто претендує на його місце. Насправді тут загинули невинні діти. І Бог прийняв цю жертву. В нас немає відповідей на логічні питання.

Ми маємо бути тверезі зрозуміти що є Бог Який любить і паралельно є той хто ненавидить нас. Але Бог переможець. Диявол спокушав Самого Ісуса тому битви будуть в кожного. Але це не означає що моє життя має бути пригнічене. Живіть зараз а не майбутнім. Дихай на повні груди зараз.

Йоіл 2.23

«Сіону діти, веселіться і радійте, бо Господь пошле вам дощ в ознаку щедрості Своєї: і ранній дощ, і пізній, як Він і робив раніше.»

Пізній дощ

‭‭Я вірю у пізній дощ. Я вірю що в кінці буде пробудження для останніх які хочуть спастись. Не дивлячись на прояви останніх днів я вірю в пробудження останніх днів. Я вірю що Бог забере велику церкву і Він явить цю Силу і Славу у спасінні душ.

Одна з найбільших причин для радості небес у спасінні душі. Ми маємо вірити не тільки для себе а і для інших. Ми маємо бути готові збирати. Хтось посіяв, хтось поливав а хтось буде збирати. Це і є зв’язок поколінь.

Все це говорить про останні часи. Дощ, відновлення зв’язку з поколіннями і жнива.

Бог має цей дощ і він прийде. Наша віра не має бути пунктом очікування вона має мотивувати мене служити тим, хто стане цими немовлятами.

То, як ти думаєш, такий ти і є. Бог хоче цієї прозорості щоб ми не жили подвійним життям.

1 Петра 2.1-2

«Позбавимося ж усілякої злоби, обману, лицемірства, заздрощів, різного роду наклепів та обмов. Як новонароджені немовлята, котрі потребують молоко, прагніть чистої духовної їжі, щоб від неї зростати для спасіння.»

‭‭Чим більше ти насичуєш свою душу Словом Божим тим більше це вимиває з мого життя негативізм і негаразди. Бог хоче щоб ми жили переможним життям.

Йоана 8.31-32

«Тоді Ісус почав говорити тим юдеям, які повірили в Нього: «Якщо ви будете дотримуватися Мого вчення, то насправді станете учнями Моїми. Ви пізнаєте істину, й вона принесе вам визволення».»

‭‭Ці слова добре говорять нам про учнівство і про те як це працює. Коли ти будеш насправді дотримуватись і жити згідно цього що Він навчив тоді я стану таким як Він.

Галатам 6.9-10

«Творімо ж добро невтомно, і пожнемо тоді вчасно, якщо не знесилимося й не відступимо. Тож, маючи таку нагоду, творімо добро всім людям, а особливо, нашим братам по вірі.»

‭‭Бог за нас. Він з нами буде і далі. Головне щоб ми не здавались. Той хто не здається це той хто не залишає свої стосунки з Богом. Навіть коли ти спотикаєшся Він прийде поставить тебе і ти знову розправиш крила як орел.

Будьмо тими хто об’єднані вірою, хто тримається один за одного і Бога. Нехай цей останній дощ наповнить плодами віри.

Амінь.

Summary
Будь уважний як ти думаєш | Проповідь церкви у Львові
Article Name
Будь уважний як ти думаєш | Проповідь церкви у Львові
Description
Проповідь про важливість думок у світлі Біблії. Наскільки важливо керувати своїм розумом і думками для здійснення Божого Покликання
Author
Publisher Name
Церква у Львові Явлення Христа
Publisher Logo