Pixel ID: 756683718049006 Так хто ж винен? | Проповідь церкви у Львові
+38098 659 2109 lvivchurch@gmail.com

Зцілення


Івана 9.1-7

«По дорозі Ісус побачив чоловіка, який був сліпий від народження. Учні спитали: «Вчителю, хто згрішив: він сам чи його батьки, бо він народився сліпим?» Ісус тоді відповів: «Ні він, ані батьки його. Він народився сліпим заради того, щоб Бог виявив Свою силу, коли він зцілиться. Поки ще день, ми маємо виконувати волю Того, Хто послав Мене. Коли ж настане ніч, ніхто не може працювати. Поки Я є у світі, Я — Світло світу». Мовивши це, Він сплюнув на землю, тоді змішав слину з землею, помастив цим очі сліпого і сказав: «Йди й умийся в купальні Силоам» (що означає «посланець»). Тож він пішов, умився й повернувся зрячий.»

‭‭Ця історія ніби коротка і проста але люди її зробили складною.

Ми бачимо батьків і зрілого чоловіка який від народження був сліпим. Коли ми в реальності біля себе бачимо таких людей то переважно їх всі знають, сусіди чи родичі.

Ця історія говорить про те що нам важливо бути на правильному місті в правильний час. Особливо коли є виклики і проблеми. Нажаль люди часто закриваються в собі коли приходять страждання. Але якщо прийшли такі виклики потрібно прийти туди, де я маю бути. Чоловік був там, де проходив Ісус.

Але людей цікавило питання хто згрішив. Він чи його батьки? Ісус розвертає їх фокус на зовсім інші речі. Що ніхто не згрішив а щоб прославився Бог і Його Сила.

Багато людей релігійно шукають замість виходу інші питання. Є таке що щось стається тому що стається. Не завжди людина винна що прийшла біда. Буває таке що ти сам став на ці граблі. Але тут мова про те що людина не винна. Диявол любить розказувати що ти винен і нічого не зміниться.

Коли прийшла війна багато хто почали звинувачувати українців що це кара Божа. Але війна почалась тому що почалась. Є хворі на голову люди які починають війни. І не потрібно шукати в собі проблем чому це сталось саме зі мною. Треба прийти до Бога і питати яким чином мені впоратись з цією кризою і як жити далі.

Деякі люди читаючи цю історію думають що Бог так хотів щоб дитина народилась хворою. Але Бог не народжує сліпих. Люблячий Творець не може хотіти щоб хтось народився інвалідом.

Питання

Питання не в тому що сталось і чому а в тому що Бог хоче з цим зробити. Є питання зараз надзвичайно складні. Ніхто не хотів залишати свій будинок чи місто. Багато хто з нас вимушені були піти. І головне це не чому це сталось а як Бог може це використати.

Прийди до Бога з тим що Він хоче з цим зробити. Кожна ситуація може бути розвернута Богом на добро. Бо Він має Силу.

Єдиний момент що Він це не зробить без самої людини. Якщо я не дам Богу щось змінити в житті то нічого і не зміниться. Бог нас створив вільними і Він не заставляє.

Ісус довго не сперечався з людьми. Він закрив це питання зціливши сліпого. Ісус зробив те що ніколи ніхто не робив. І в цьому унікальність Бога. Він робить в нашому житті речі які можуть здаватись неординарними. Бог хоче мати стосунки один на один з людиною. Якщо людина хоче отримати благословіння вона приходить до Бога і відбувається те, що має відбутись.

Ісус зціляв людей різними способами. Комусь Він просто казав стань здоровим і все. Але тут Він зробив те, що зробив. Ця історія показує що Бог не працює шаблонно. Немає загальної формули чи правила як Бог працює. Нам так простіше знати певний рецепт і все. Але кожен з нас індивідуальний. І Бог унікальний. Він хоче зробити для тебе конкретно те, що Він хоче.

На зціленні історія не завершилась. Він сказав сліпому піти вмитись в купальні Силоам що значило Посланий. Це свого роду образ. Для того щоб щось змінилось мені спочатку треба почути Бога а потім послухатись.

Послух

Ця історія не мала б закінчення якби сліпий не зробив те, що просив його Ісус.

Рекомендуємо вам підписатись на наш канал в youtube.

Біблія говорить що сліпий пішов вмився і став зрячим. Деколи люди кажуть так я вірю в Бога але насправді ти бачиш що людина не вірить бо не хоче знати що Бог хоче. Потрібн бути відкритим для слухання.

Ця історія мала б хороше завершення якби люди не почали сперечатись. Я це чув неодноразово. Люди які починали змінюватись після зустрічі з Богом ставали жертою критики від родичів чи знайомих.

Івана 9.8-11

«Тоді сусіди й усі, хто звик бачити його жебраком, запитали: «Чи не той це чоловік, який сидів тут старцем?» Одні стверджували: «Так, це він!» Інші казали: «Ні, він лише схожий на того!» Він же сам сказав: «Я саме той сліпий». І тоді його запитали: «Як же ти прозрів?» На те він відповів: «Чоловік, ім’я Якого Ісус, змішав слину Свою з землею, помазав цим мої очі й мовив до мене: „Іди й умийся в Силоамі”. Я пішов, умився там, після чого й прозрів».»

‭‭Для людей це було недостатньо. Люди люблять ускладнювати собі життя. І вони повели зціленого до фарисеїв.

Івана 9.12-22

«Тоді його запитали: «Де ж той Чоловік?» А він відповів: «Я не знаю». І привели того чоловіка, що раніше був сліпим, до фарисеїв. (А відбулося все це, коли Ісус змішав слину з землею, і коли прозрів сліпий, у суботу). І знову фарисеї питали його, як це сталося, що він прозрів. І той відповів: «Він помазав мені очі грязивом, я вмився і зараз бачу». Деякі фарисеї почали казати: «Цей Чоловік не від Бога, бо не дотримується Закону про суботу». Та інші сказали: «Чи може грішник чинити такі чудесні діла?» Тож серед них виникла суперечка. Тоді вони знову звернулися до сліпого: «Що ти можеш сказати про Чоловіка, Який повернув тобі зір?» І той відповів: «Він — пророк». Та юдейські правителі не вірили, що цей чоловік був сліпим і враз прозрів. Тож покликали його батьків і запитали: «Чи це ваш син — про кого кажете, що він народився сліпим? То як же він став зрячим?» Його батьки відповіли: «Ми знаємо, що це наш син, і що народився він сліпим. Але ми не знаємо ні як сталося, що він може тепер бачити, ані того Чоловіка, Який повернув йому зір. Запитайте в нього! Він уже достатньо дорослий і може розповісти про себе сам». Його батьки сказали так, бо боялися юдейських правителів, які попередньо змовилися, що як хтось визнає Ісуса Христом, то вони того виженуть із синагоги.»

‭‭Ми бачимо що люди тримаються традицій. Коли приходить яскраве чудо вони не хочуть щоб людина прославила в цьому Бога. Навіть батьки побоялись думки людей незважаючи що їх син був зцілений.

Я чув про випадки коли Бог звільняв наркоманів а їх батьки казали краще б ти далі коловся ніж читаєш Біблію. Це важко чути.

За 25 років пасторського служіння я бачив багато людей чиє життя кардинально змінювалось. Але нажаль були і такі які боялись а що скажуть інші. І це сумно.

Яких би тобі ворог не малював безвихідних обставин Бог має силу тебе вивести. Головне шукаючи виходу підключати Бога. Тоді вихід прийде.

Для кожного з нас Бог має цю суміш яку Він хоче прикласти на рани. Чи це фізичні рани чи духовні або душевні. Бог хоче нас зціляти.

Ми не знаємо коли закінчиться війна. Але не живіть цим коли вона закінчиться тоді я щось почну. Живи цим днем сьогодні. Лови це підбадьорення і радість.

Ісус хоче щоб ми переможно пройшли свій життєвий шлях. Ісус знає наші переживання і хоче нас підтримати.

Ісус знайшов цього чоловіка

Івана 9.35-41

«Ісус, почувши, що вони вигнали цього чоловіка з синагоги, знайшов його і мовив: «Чи віриш ти у Сина Людського?» Тож прозрілий спитав Його: «А Хто ж Він, Господи? Скажи мені, щоб я міг повірити в Нього». Тоді Ісус і каже: «Ти Його вже бачив, це Той, з Ким ти розмовляєш зараз». «Я вірю, Господи!» — сказав чоловік і впав перед Ним на коліна. Ісус продовжував: «Я прийшов у цей світ судити його: щоб сліпі прозріли, а ті, хто вважають, що вони зрячі, осліпли». Дехто з фарисеїв, які були з Ним, почувши це, мовили: «Невже Ти маєш на увазі, що ми сліпі?» А Ісус їм відповів: «Якби ви були сліпі, то не були б винні в гріхах. Ви ж кажете: „Ми зрячі”. Отож і гріхи ваші залишаються з вами».»

‭‭Вони не мали ніякої милості до цього чоловіка. Вони слідували правилам. А Ісус зробив чудо тоді коли хотів зробити. Вони почали робити судилище. І цей чоловік постраждав за цю істину.

Якщо ти повіриш в Сина Божого то спасешся. Ісус є істина і хто приходить і пізнає цю істину отримує спасіння.

Ми більше року живемо у важких умовах. Дуже багато людей в депресії. Але якщо я прийду до Нього то Він дасть полегшення.

Амінь.

Summary
Так хто ж винен? | Проповідь церкви у Львові
Article Name
Так хто ж винен? | Проповідь церкви у Львові
Description
Проповідь на тему зцілення хворого від народження. Хто винен що він народився хворим? Як Ісус зціляє і що відбулось насправді?
Author
Publisher Name
Церква у Львові Явлення Христа
Publisher Logo