Близько до людей

Близько до людей

  1. І вийшов над море Він знов. А ввесь натовп до Нього приходив, і Він їх навчав.

  2. А коли Він проходив, то побачив Левія Алфієвого, що сидів на митниці, і каже йому: Іди за Мною! Той устав, і пішов услід за Ним.

(Від Марка 2:13,14)

Митники це категорія людей з якими не завжди легко спілкуватись. Таке враження що тисячі років пройшло а ці люди не змінились.

  1. А Ісус, як почув, промовляє до них: Лікаря не потребують здорові, а слабі. Я не прийшов кликати праведних, але грішників на покаяння.

(Від Марка 2:17)

Ісус знав кого кликати. Ми не можемо знати серця людей так як Ісус, який мав в Собі знання про усіх людей. Неправильно оцінювати духовний світ людини по зовнішньому вигляді. Часто ми дивимось на людину і уявляємо собі зовсім іншу картину ніж є насправді. Ми не можемо вибирати чи говорити людині про Христа чи ні. Треба говорити всім.

  1. Коли ж Він сидів при столі в його домі, то багато митників і грішників сиділи з Ісусом та з учнями Його; бо було їх багато, і вони ходили за Ним.

(Від Марка 2:15)

Ісус був відкритим для грішників, Він їх не судив. Спокійно входячи в доми грішників які їли і пили Він був світлом для них. Культурні традиції зближують, якщо їх правильно використовувати. Ісус проводив час з грішниками.

А скільки часу я проводжу з невіруючими людьми? Багато християн вважають себе занадто святими щоб сидіти серед грішників. Насправді це робив Ісус і ми маємо слідувати Його прикладам. Має бути невідступність і довіра Богу щоб протистояти системі цього світу і вміти говорити людям про Ісуса. Бог може являти милість у будь-якій ситуації і у будь-якому оточенні. Чи то податкова система чи прикордонники.

Ще одне правильне питання: Чи цікавий я для грішників? Тобто чи моєму оточенню приємно і цікаво зі мною спілкуватись?

Є дві крайності. Одні християни занадто святі щоб покликати своїх друзів у своє християнське оточення, а інші навпаки занадто хочуть виглядати серед невіруючих своїми і ведуть себе так само як і грішники.

Нам не треба вгадувати на якому духовному рівні людина. Нам потрібно будувати стосунки щоб побачити що саме потрібно людині почути чи побачити. Зараз наближаються Різдвяні свята і це чудова можливість зблизитись з кимось і поговорити про життя, про Різдво і життєві теми, несучи у них духовний контекст.

Книжники і фарисеї судили Ісуса не розуміючи що робив Христос серед людей. Любов Божа до грішника торкнеться сильніше його совісті ніж докір що він грішник. Не треба боятись входити в доми грішників. Релігія говорить щоб ми виділили один день для Бога, а Християнство це кожен день який ти живеш для Бога.

  1. А Ісус, як почув, промовляє до них: Лікаря не потребують здорові, а слабі. Я не прийшов кликати праведних, але грішників на покаяння.

(Від Марка 2:17)

До лікаря прийде людина яка усвідомлює що їй потрібна допомога і порада. Праведник це той хто вважає себе праведним і йому насправді не потрібна допомога. Ти можеш витрачати силу і енергію але цій людині не буде це потрібне. Отже Ісус прийшов до тих, хто визнає що він потребує допомоги.

Нам треба бути близько до людей щоб в час кризи принести їм світло і істину, щоб вони зрозуміли що не все крутиться навколо них. Ми маємо показати їм більшу картину життя ніж вони собі уявляють.

  1. Усе прийде до Мене, що Отець дає Мені, а того, хто до Мене приходить, Я не вижену геть.

(Від Івана 6:37)