+38067 203 8554 lvivchurch@gmail.com

Будь активним у своїй вірі

Ввідне слово про віру. Я не маю на увазі вірування в існування Бога. Я говорю в контесті того, що Бог дає мені віру для якоїсь дії. Це співпраця між Богом і людиною. Запрошуємо вас на служіння Церкви у Львові Явлення Христа

Матвія 8.1-3

«Коли Ісус зійшов з гори, великий натовп сунув за Ним. Там був прокажений, який підійшов до Ісуса і, впавши долілиць перед Ним, благав: «Господи, якщо на те воля Твоя, Ти можеш зцілити мене». Тоді Ісус простягнув руку, торкнувся прокаженого й сказав: «Моя воля! Зцілися!» Тієї ж миті проказа зійшла з нього і він очистився від хвороби.»

‭‭Ісус будучи на землі постійно рухався. Він слідував за своїм покликанням. Служіння Духа Святого це те саме. Ісус зустрічав різних людей. Були люди які траплялись випадково а були і ті, які шукали Ісуса. Ми бачимо що Ісус не шукав кому би послужити. Він діяв згідно того, що показував Йому Отець. І були люди які бачили це і шукали зустрічі з Ним. Які не шукали Його нічого не отримували. Також були і ті, які не вірили в Нього.

Вертаючись до прокаженного це образ одного типу віруючої людини. Він каже якщо є на це Твоя Воля то Ти можеш. В нього немає сумнівів що Бог може, в нього є сумніви чи Бог хоче цього.

Матвія 8.3

«Тоді Ісус простягнув руку, торкнувся прокаженого й сказав: «Моя воля! Зцілися!» Тієї ж миті проказа зійшла з нього і він очистився від хвороби.»

Є дуже багато сперечань і дискусій. Є дві думки стосовно цього, але однозначної відповіді немає. Точно що Ісус хоче бачити нас здоровими і праведними. Виникає питання чому тоді в віруючих людей багато страждань і викликів. Відповіді я не знаю. Кожна ситуація унікальна і індивідуальна. Одне можу сказати точно, що те, що стається в житті не має послаблювати мою віру. Чи я приходжу до Бога тому що хочу щось в Нього, чи я приходжу до Бога бо я хочу Його.

Бог цілитель, але ціль приходу людини до Бога це те що вона потребує Бога і без Нього немає справжнього життя. І навіть якщо в житті відбуваються складні речі то Він завжди на своєму місці. Важкі періоди можуть укріпляти наш характер і наші стосунки з Ним. Ісус каже що Він є Істина.

Пізнаючи Його я відкриваю Його плани щодо мого покликання. Наші стосунки з Богом мають спонукати нас до певної дії. Це особливі моменти в наших взаємовідносинах з Богом. Якщо щось стається не так як я собі уявляю, це не значить що я маю зменшувати роль Бога у своєму житті.

Нам часто хочеться швидких змін

В цій історії є великий позитивний момент що людина прийшла до Ісуса і сказала що Він може.

Матвія 8.4-8

«Коли Ісус знов прийшов до Капернаума, до Нього підійшов римський сотник і, благаючи про допомогу, мовив: «Мій слуга лежить удома немічний, страждаючи від непосильного болю». Тоді Ісус наказав йому: «Дивися ж, нікому не кажи про це. Краще піди й покажися священику, та принеси пожертву за своє очищення, як наказував Мойсей. Це й буде свідченням твого одужання».

Тоді Ісус пообіцяв йому: «Я прийду, щоб зцілити його». У відповідь сотник сказав: «Господи! Я недостойний, щоб Ти заходив до моєї оселі, але лише накажи, й слуга мій одужає.»

‭‭Ця історія приносить щось нове у пізнання віри. До цього часу Ісусу такого не казав ніхто. Всі чекали його доторку. Але ця людина пішла далі у своїй вірі. Тут в мене питання а хто навчив цю людину? Наші стосунки з Ісусом зрощують нашу віру. Наша віра звільняє Силу Божу в життя людей. Сотник був переконаний що Ісусу було достатньо сказати просто слово. І ця віра здивувала Ісуса. Я хочу щоб наша віра дивувала Господа.

Християни називають себе християнами тому що вони живуть і діять як Ісус Христос. Це не просто приналежність до якої небудь церкви, це стиль життя. Ми маємо звільняти іру і проголошувати віру в своє життя і вжиття інших.

Сотник приносить нам новий рівень віри

Матвія 9.1-2

«Ісус знову сів у човен і, перепливши озеро, повернувся назад до Свого міста. І принесли люди до Нього паралізованого чоловіка, який лежав у ліжку. Побачивши, як сильно вони вірують, Ісус мовив до немічного: «Сину Мій, гріхи твої прощені».»

Ця історія відрізняється від двох попередніх. Тут Ісуса не просили ні про що. Друзі хворого показали свою віру ділами. Діла проговорили до Господа. Ісус не питав чи віриш ти чи ні. Він просто сказав паралізованому. Для мене це приклад. Ми маємо бути людьми які показують ділами віру свою.

Багато людей в Біблії показують нам як ділами проявити свою віру.

Матвія 9.18

«Поки Ісус усе це казав, до Нього прийшов голова синагоги, і впавши долілиць, мовив: «Щойно померла моя донька, прийди та торкнутися рукою Своєю до неї, щоб вона ожила».»

‭‭Це ще більший рівень віри. Людина прийшла просити за дівчину яка вже померла. Цей чоловік прийшов до Ісуса, він заплатив ціну, покі інші оплакували померлу. Але це його не зупинило. Дія і слово віри збуджувало в Господі відповідну дію.

Якби ці всі люди не прийшли до Ісуса нічого б не сталось. Ми часто бачимо в Біблії ініціативу людей. Це не була проста віра в те, що Ісус є Господь, це є щось більше, що мотивує мене до певної дії. В людей є тенденція зациклюватись на певній проблемі що колись прийде вирішення чи прорив. Були випадки коли по невідступності Бог давав вирішення. Але сьогодні ми бачимо іншу віру.

Деколи вирішення приходить не в той час в який ми його очікуємо

Матвія 9.20

«У натовпі, що йшов за ними, була жінка, яка вже дванадцять років страждала від кровотечі. Вона підійшла до Ісуса ззаду й торкнулася краю Його плаща.»

‭‭Ми бачимо ще один прояв віри. Вона не прийшла просити щоб до неі токрнулись, і не просила рідних піти. Вона сказала собі що коли тільки торкнеться цього вже буде достатньо. Знову виникає питання хто її такого навчив. Вона просто почула про Ісуса і сказала собі що Він і є вирішення. Ця жінка ризикувала своїм життя, вона порушувала закон, але віра спонукала її вийти.

Страхи можуть зупиняти нас якщо ми дозволяємо їм це робити. Жінка отримала перемогу над страхом і людською традицією. Сам Ісус здивувався.

Матвія 9.22

«Озирнувшись, Ісус побачив її і сказав: «Будь щаслива, дочко! Віра твоя зцілила тебе!» І жінка одразу одужала.»

Іший євангелист пише що в Ісуса пішла сила. Від Нього пішла сила без Його відома. Цей вчинок проявив надзвичайну віру.

Те, що відбувається в світі не підбадьорює нас

Павло каже щоб ми підтримували і підбадьорювали один одного у вірі.

Матвія 9.27-29

«Коли Ісус подався звідти, двоє сліпців ішли слідом за Ним і кричали: «Сину Давидів, змилуйся над нами!» І коли Він увійшов у дім, сліпці наблизилися до Нього. Тоді Ісус мовив до них: «Чи вірите ви в те, що Я знову зможу зробити вас зрячими?» Ті відповіли: «Так, Господи». Ісус торкнувся їхніх очей і сказав: «Оскільки вірите, що Я зможу зробити вас зрячими, то ж так тому і бути».»

‭‭За вашою вірою. Це ключовий момент. Так само як і з жінкою яка зцілилась своєю вірою а не вірою Ісуса.

Чи ти дійсно віриш що Я це можу?

Часто поняття віри затирається в нашому житті. Ми погружаємось в рутину і перестаємо бути людьми віри розраховуючи тільки на себе.

Чудеса приходять в життя активних людей

Пасивність ще не привела нікого до перемоги. В нас має бути не просто віра а віра яка спонукає до дії піти встати і щось зробити навіть під страхом смерті. Ми маємо слідувати за Богом не дивлячись на виклики. В Ісуса є порада.

Марка 5.35-36

«Поки Ісус ще говорив, чоловіки прийшли з дому Яїра й сказали йому: «Твоя дочка померла. Навіщо турбувати Учителя?» Але до Ісуса долинули ці слова, й Він звернувся до голови синагоги: «Не бійся. Тільки вір».»

‭‭Не бійся тільки віруй. Обставини можуть говорити про кінець і кричати нам щоб ми здались і зупинились. Віра це те, що руйнує наші страхи. Ми покликані змінювати обставини нашою вірою. Життя кожного з цих людей кардинально змінилось після цього.

Івана 14.12

«Істинно кажу вам: хто вірить у Мене, зможе здійснити те ж, що й Я. Так! Він здійснить навіть більше, бо Я йду до Отця Свого.»

Ісус вже біля Отця. Він знову і знову підкреслює щоб до нас дійшло що хто вірить в Нього робитиме Його діла. Ми маємо робити це. Церква була залишена робити Його добрі діла. Ми маємо бути активними у своїй вірі. Коли ти отримав дар і ти шукаєш кому послужити, за кого помолитись.

Євреїв 11.6

«А без віри стати милим Всевишньому неможливо. Бо той, хто йде до Бога, мусить вірити в Його існування, а також у те, що Він нагородить тих, хто шукає Його.»

‭‭Ти можеш говорити добрі слова і показувати добро але те що я роблю, там має бути присутня віра. Частина нашого покликання це пошуки Бога. Ми не маємо зупинятись в цих речах. Його діла незбагненні. Шукати Бога це пізнавати Його, нові сторони, нове розуміння Хто Він Є. І також це шукати яким чином я можу робити добрі діла які Він залишив на мене.

Моліться молитвою Павла щоб Твої бажання і Твоя дія домінували в мені.

Медіа програмують нас щоб ми нічого не робили, а шукали чогось нового. Маркетологи роблять все для того щоб посадити людей на цю залежність. Тобто нам пістійно чогось не вистачає. Це не погано мати нові речі але якщо людина залежна від цього то це вже погано. Людям в світі постійно чогось не вистачає. Ми маємо отримувати задоволення від того що ми маємо та прославляти Бога.

Нехай Його бажання домінують в нас, і нехай наша віра насправді догоджає Богу.

Summary
Будь активним у своїй вірі | Проповідь церкви у Львові
Article Name
Будь активним у своїй вірі | Проповідь церкви у Львові
Description
Проповідь на тему віри, використовуючи приклади як Ісус зціляв людей в різних проявах їхньої віри.
Author