Час Змін

До народу прийшов час на зміни

  1. І обернулися ми та й рушили в пустиню дорогою до Червоного моря, як Господь промовляв був до мене. І кружляли ми навколо гори Сеїр багато днів.
  2. І сказав Господь до мене, говорячи:
  3. Досить вам кружляти навколо цієї гори, оберніться на північ!
  4. А народові наказуй, говорячи: Ви переходите границі ваших братів, Ісавових синів, що мешкають у Сеїрі. І будуть вони боятися вас, та й ви пильно стережіться!
  5. Не дражніть їх, бо Я не дам вам з їхнього краю місця ані на стопу ноги, бо гору Сеїр Я дав Ісавові, як спадщину.
  6. °жу купите від них за срібло і будете їсти, а також воду будете купувати в них за срібло і будете пити.
  7. Бо Господь, Бог твій, поблагословив тебе в кожному чині твоєї руки, знає Він ходу твою в цій великій пустині. Оце сорок літ Господь, Бог твій, з тобою, не відчув ти недостачі ні в чому.

(Повторення Закону 2:1-7)

Приходить в цей народ час змін. Слово Боже потрібно приземляти на реальні обставини і реальних людей, щоб мати практику виконання Біблії. Пройшло 40 років і люди звикли що за їжу не потрібно піклуватись. Все що було потрібно це вчасно вийти з хати і зібрати манну. Люди швидко звикають до обставин. І якщо людина хоче щоб прийшло щось нове в її життя потрібно навчитись ламати звички. Стагнація – це депресія, застій, традиційна фаза… Простими словами ти ніби застряг (англ. Stug – стійка) Прострація – це невміння зібратись і знайти мотивацію щось змінити.

Якщо хочеш змін завітай в церкву у Львові

Якщо у твоєму житті занадто часто звучать виправдання це тривожний сигнал.

Це означає що ти не хочеш взяти відповідальність за своє життя. Коли Бог дає силу її потрібно застосовувати. Якщо лежати на дивані і сповнюватись силою то від бездіяльності все одно нічого не зміниться. Зміни приходять коли ти починаєш бути незадоволеним тим, що в твоєму житті є.

Будь яка сфера почне змінюватись від непогодження з тим як все відбувається. Зміни ніколи не прийдуть коли ти будеш чекати завтра.

Отже ці люди звикли до того складу життя який в них був 40 років. Не було війн і роботи на полях. Єдина відповідальність була вчити Закони Бога і Мойсея.

Досить кружляти навколо гори. Може в твоєму житті настав момент коли ти кружляєш навколо своєї гори. Після цього приходить ломка. Коли ти ніколи чогось не робив а тут потрібно починати це робити. В першу чергу ця ломка в нашій голові. Так само як тіло адаптується до фізичних вправ.

  1. їжу купите від них за срібло і будете їсти, а також воду будете купувати в них за срібло і будете пити.

(Повторення Закону 2:6)

Прийшов час змін. Безкоштовна манна закінчується. Прийшов час платити за воду і за їжу. Зміни завжди коштують. Не буває безкоштовних змін, це ілюзія. Це не завжди гроші. Це може бути моя праця, мої знання і мій час, але часто це є і грошове питання. Люди починають шукати виправдань.

Гроші були в народу, бо вони виходячи з Єгипту взяли з собою багатство. А тепер після усіх пільг прийшов час платити за все. Починає підніматись бунт і відчуття несправедливості.

Бог міг зробити так, щоб їм дали воду і їжу.

Але Бог хоче нас вчити що життя так званої благодаті це ілюзія. Благодать є одна, це спасіння не від моїх діл а просто бо Бог мене любить. Бог каже що прийшов час змін, візьми відповідальність за своє життя, за своє служіння, за спасіння людей.

У соц мережах було відео де жінка якій 85 років їздить по мусульманських країнах і проповідує Христа. Зміни прийдуть там, де береться відповідальність. Де ти готовий жертвувати Богу свій час, свої фінанси і зусилля. Можна бути рабом пустелі, і вічно чекати що мені хтось дасть щось просто так.

  1. їжу купите від них за срібло і будете їсти, а також воду будете купувати в них за срібло і будете пити.
  2. Бо Господь, Бог твій, поблагословив тебе в кожному чині твоєї руки, знає Він ходу твою в цій великій пустині. Оце сорок літ Господь, Бог твій, з тобою, не відчув ти недостачі ні в чому.

(Повторення Закону 2:6,7)

Деякі християни прибідняються і часто просять благословіння замість того щоб просто заплатити. Якщо Бог зі мною я не є бідняк. Але Бог благословляє кожне діло моїх рук. Не сидіння і лежання а діло. Ти спроможний тому йди і купи. Якщо я не спроможний, значить я не використовую до кінця усі можливості які дає мені Бог.

Час змін, іди купи!

Коли у твоє життя приходить стагнація або прострація це є час шукати Бога. Питати в Бога як Господь мені вийти? І коли немає відповіді потрібно шукати, тоді Бог благословить твої справи.

Ти робиш перший крок, тоді Він дасть другий. Люди часто хочуть щоб Бог намалював всю картину. Але ми як віруючі люди маємо слідувати за Богом не бачивши всього шляху до кінця. Немає слухняності без відповідальності. Якщо тобі хтось каже що він слухняний Богу, запитай за які сфери служіння ця людина несе відповідальність.

Немає значення що про нас скажуть люди, має значення що скаже Бог коли ми стоятимемо біля Його Престолу. Добрий і вірний раб, чи лукавий і лінивий?

  1. І сказав Господь мені: Не ворогуй з Моавом, і не дратуй їх війною, бо Я не дам тобі з його краю спадщини, бо Лотовим синам дав Я Ар на спадок.

(Повторення Закону 2:9)

Так само як Павло хотів піти всюди але Бог відкрив тільки певні двері. Але ключовим моментом було бажання щось робити.

  1. Уставайте, рушайте, та й перейдіть потік Арнон! Ось Я дав у твою руку Сигона, царя Хешбону, амореянина, а край його зачни забирати, та й воюй з ним.
  2. Того дня Я зачну наводити страх та жах перед тобою на народи під усім небом, які, коли почують чутку про тебе, то затремтять, і жахнуться перед тобою.

(Повторення Закону 2:24,25)

Бог каже йти а Він попіклується за решту.

Якщо ти хочеш бачити зміни, почни говорити про них. Бог знайде як через тебе спасати і змінювати людей. Почни проголошувати це у своє життя і почни щось робити.

  1. Тож і ми, мавши навколо себе велику таку хмару свідків, скиньмо всякий тягар та гріх, що обплутує нас, та й біжім з терпеливістю до боротьби, яка перед нами,
  2. дивлячись на Ісуса, на Начальника й Виконавця віри, що замість радости, яка була перед Ним, перетерпів хреста, не звертавши уваги на сором, і сів по правиці престолу Божого.

(До Євреїв 12:1,2)