+38067 203 8554 lvivchurch@gmail.com

2 Коринтян 1.1

«Від Павла, волею Божою апостола Ісуса Христа, і брата нашого Тимофія до церкви Божої, що в Коринті, і також усім святим людям Божим по всій Ахаї.»

‭‭Післання пише не просто людина яка себе називає апостолом а Бог його покликав. Це людина з досвідом і ця людина помазана Богом. Він дуже багато був в “полях” і бачив ледь не пів світу.

2 Коринтян 1.2-4

«Благодать і мир вам від Бога, Отця нашого, і від Господа Ісуса Христа. Благословенний Бог, Отець Господа нашого Ісуса Христа, милосердний Отець, Бог, Який є джерелом всілякої втіхи. Він втішає нас у наших скорботах, щоб ми, в свою чергу, втішали інших у всіляких скорботах втіхою, яку ми самі отримали від Бога.»

Біблія показує нам різні грані Бога. Але тут він виділяє дві, Отець співчуття і Бог всілякої втіхи. Людина потребує співчуття не тоді коли все добре, а коли є проблеми чи страждання. Чому я торкнувся цієї теми? Нажаль коли ти намагаєшся говорити до людини про певні виклики чи проблеми багато хто не хоче цього приймати. Є таке поняття як гіпер благодать. Такого поняття в Біблії немає. Людина під впливом такого вчення чітко відділяє реальність Слова Божого від того що відбувається в її житті. Тобто є реальність а є Слово Боже і людина це розділяє.

Бог Старого Заповіту

Такі люди вірять що страждання чи випробування не мають бути присутні у житті. Бог зробив вже все і мені потрібно просто насолоджуватись життям. Часто люди говорять що такий Бог це Бог Старого Заповіту. Він починає цей лист про виклики і скорботи. Ми живемо в період коли вже більше року світ перевернутий. Виникає багато питань коли це закінчиться. Для нас є актуальним питання де ж Бог в цьому всьому. Люди кажуть що якби Бог був, то Він би не допустив.

Тобто люди думають, що якщо Бог існує, нічого поганого на землі б не було. Бо Він добрий і не міг такого допустити. Це говорить світ.

Віруючі діляться на Біблійний і Небіблійний табір. Одні моляться що якщо я скажу то біля мене впаде 1000. Вони малюють собі обітниці лише приємні. Вони проголошують що все буде завжди добре. Коли приходять виклики в життя таких людей вони не приймають або кажуть що їх віри було недостатньо. І ще один момент це те, що ти ніби недостатньо прийняв благодать і не повірив достатньо у благодать. Це ілюзія. Такі люди ніби ставлять себе в теплицю.

В теплиці для розсади мають бути відповідні умови. Але рослина яку створив Бог покликана жити у відкритому грунті.  Ми як люди не покликані жити в теплиці або як у вазонку на підвіконнику. Бог хоче щоб ми жили серед цього світу даючи Світло Боже. Божа рослина має вміти переносити погодні умови і вітри. Бог ніколи не планував щоб церква закрилась у теплиці від вітрів і морозів. Церква так деколи виглядає. Вона проголошує тільки приємне і впевнена що її нічого не торкнеться. В Новому Заповіті ми бачимо церкву яка постійно змагається. Вона отримає і гоніння і переслідування але разом з тим і Славу Божу. Це і спасіння і проголошення Царства Божого.

Павло каже що він апостол Ісуса Христа. Значить в нього є віра. Це людина яка написала третину Нового Заповіту.

2 Коринтян 1.4

«Він втішає нас у наших скорботах, щоб ми, в свою чергу, втішали інших у всіляких скорботах втіхою, яку ми самі отримали від Бога.»

‭‭Ти не можеш бути підтримкою, якщо ти не отримав сам цю підтримку

А це буває у важких випробуваннях, коли людина потребує особливого Божого втручання.

Часто християни осуджують інших які переходять випробування. Такі люди мали б не отримати суд а Бога втіхи. І багато людей по цій причині покинули церкви.

Згадаємо пророка Йону. Він був швидкий і якщо йому щось не подобалось він купляв білет в протилежний бік.

Йона 4.1-3

«Дуже не сподобалося це Йоні, й він розсердився. Тож помолився він Господу: «О Господи! Хіба ж не те саме говорив я, коли був у своїй країні? Саме через це я спершу намагався утекти до Таршиша, бо я знав, що Ти — Бог милостивий, що зглянешся на них, тебе нелегко розгнівати, любов Твоя велика, і Ти готовий передумати щодо покарання. Тож тепер, о Господи, забери в мене життя, бо я б краще помер, ніж жив».»

‭‭Це пророк Старого Заповіту. І тут показано що Бог завжди був Милуючий. Люди малюють Бога у Старому Заповіті як страшного суддю. Йона втікав бо хотів бути як Бог і судити цей народ. Але він зрозумів що Бог милосердний і не буде цього робити. Я хочу розбити це неправильне розуміння Бога Старого Заповіту. Бог є Один. Але це не означає що Бог загнав всіх у свою теплу теплицю. Сучасне віяння робить з Бога, Бога теплиці, де є надмірна благодать і Бог віри.

Чи впливає віра на виклики?

Матвія 17.19-20

«Учні Ісуса підійшли до Нього, коли Він був на самоті, й запитали: «Чому ми не змогли вигнати нечистого?» Та Він відповів їм, мовивши: «Тому що у вас мало віри. Істинно кажу вам: якби ваша віра була завбільшки з гірчичне зернятко, ви могли б звеліти цій горі: „Пересунься звідси туди”, — і вона б пересунулася. Тоді для вас нічого б не було неможливого».»

‭‭Це місце дуже популярне серед християн. Якщо я маю віру як гірчичне зерно я можу тут все пересувати. Тут же написано що не буде нічого неможливого. І це є крайнощі. Ісус казав що віра є важливою. Але якщо я починаю обирати для себе улюблені вірші з Біблії, я стаю в крайнощі. Якщо я приймаю слово Ісуса про цю віру то я так само маю приймати і інші місця Біблії.

Івана 16.25-32

««Про все це Я розповідав вам притчами, щоб не відкривати істинне значення слів Моїх. Та прийде час, коли Я вже не говоритиму притчами, а просто повідаю вам про Отця. Того дня ви зможете просити в Моє ім’я, і Я вже не кажу, що проситиму за вас Отця. Бо Сам Отець вас любить за те, що ви любите Мене. Він любить вас за те, що ви повірили, що Я прийшов від Бога. Так, Я прийшов у цей світ від Отця, а зараз залишаю вас і повертаюся до Нього». І учні сказали Йому: «Ось зараз Ти говориш чітко й відверто і не розповідаєш притчами. Тепер ми знаємо, що Тобі все відомо, і навіть не маєш потреби, щоб Тебе хтось питав. І тому ми віримо, що Ти прийшов від Бога». І сказав Ісус: «То тепер ви вірите? Послухайте! Надходить час, і він уже прийшов, коли ви всі розійдетеся. Кожен повернеться до своєї домівки, а Мене залишите. Та Я не самотній, бо Отець Мій зі Мною.»

‭‭Про що Він говорить? Про Гефсиманський сад. Буде момент випробування настільки сильний що ви всі розбіжитесь хто куди.

Івана 16.33

«Розповів Я вам про все для того, щоб ви мали через Мене мир та спокій. У цьому світі ви страждатимете, та будьте мужні! Я переміг світ!»

‭‭Ісус Який говорив про гори тепер каже що в світі будете мати страждання. Тож де тепер ця теологія віри? Неможна виривати окремі вірші з Біблії і жити тільки ними. Ісус не каже що будуть лише страждання але Він каже що в світі будуть виклики але Він не залишає нас самих. Він не гарантує що не буде випробувань, але Він гарантує що в Ньому ми будемо мати мир.

Якщо б люди сприймали ці два місця рівнозначно то це б допомогло багатьом. Стається те, що стається. Питання де ти є в цих обставинах? В теплиці розбили одне вікно і подув вітер що тепер?

Нам потрібно бути відважними віруючими людьми віра яких проявляється у сміливості і дерзновінні. Чи зменшує твоя віра виклики у житті чи збільшує їх?

Що Бог спланував у моє життя, те і буде

Віра потрібна щоб перейти ці випробування з Ним так, як Він це спланував.

Євреям 11.6

«А без віри стати милим Всевишньому неможливо. Бо той, хто йде до Бога, мусить вірити в Його існування, а також у те, що Він нагородить тих, хто шукає Його.»

‭‭Шукачі Бога

Є таке поняття як шукачі Бога. Коли люди начитались що треба шукати Бога. І вони сидять в теплиці і чекають нового преживання чи аромату від Бога. Це місце (Євреям 11.6) сидить посередині розділу про віру. Шукати Бога означає шукати Його серед обставин і викликів. Він в Біблії і так є. Ми вже знайшли Його. А от коли все валиться навколо і замість сонця прийшов вітер і хмари тоді потрібно шукати Його.

Без віри неможливо догодити Богу. Це значить що у теплиці порозбивало всі вікна але я вірю що покликаний жити в свободі і Бог зі мною. Ті, хто шукають особливо в таких моментах, Він воздає. Не треба шукати Бога в комфорті. Він хоче чогось нового в моєму житті. Потрібно продовжувати вірити і шукати Його. Ось це і є Біблійне християнство а не якесь тепличне.

Я хочу щоб ми догоджали Богу Біблійною вірою. Зараз люди хочуть щоб їх слух пестили лжевчителі про неравильну, небіблійну віру.

Филипян 1.6

«Я певний у тому, що Господь, Який розпочав благодійну справу серед вас, продовжуватиме її аж до того дня, коли Христос прийде знову й завершить її.»

‭‭Єдина умова не здаватись. Продовжуй вірити і шукати Бога і Він завершить те, що почав.

Summary
Чи впливає віра на виклики Християнська проповідь
Article Name
Чи впливає віра на виклики Християнська проповідь
Description
Проповідь церкви Явлення Христа на тему віри і її впливу на наше покликання і виклики. Що таке справжня віра і чи вона захищає від випробувань. Церква у Львові
Author
Publisher Name
Явлення Христа
Publisher Logo