Чи бачить тебе Бог?

Чи бачить тебе Бог як Ноя Авраама чи Давида?

  1. І сталося, що розпочала людина розмножуватись на поверхні землі, і їм народилися дочки.

  2. І побачили Божі сини людських дочок, що вродливі вони, і взяли собі жінок із усіх, яких вибрали.

  3. І промовив Господь: Не буде Мій Дух перемагатися в людині навіки, бо блудить вона. Вона тіло, і дні її будуть сто і двадцять літ.

  4. За тих днів на землі були велетні, а також по тому, як стали приходити Божі сини до людських дочок. І вони їм народжували, то були силачі, що славні від віку.

  5. І бачив Господь, що велике розбещення людини на землі, і ввесь нахил думки серця її тільки зло повсякденно.

  6. І пожалкував був Господь, що людину створив на землі. І засмутився Він у серці Своїм.

  7. І промовив Господь: Зітру Я людину, яку Я створив, з поверхні землі, від людини аж до скотини, аж до плазунів, і аж до птаства небесного. Бо жалкую, що їх Я вчинив.

(Буття 6:1-7)

Бог засмутився і боліло Його серце. Так Бог почував себе коли Його діти робили неправильні вчинки. Він настільки засмутився що навіть пошкодував що створив людину. Ми бачимо що Бог ревнитель. Його болить і Він жаліє, приймаючи важкі рішення знищувати міста поселення або навіть усе людство. Хтось вважає що може жити подвійними стандартами. Бог не сліпий і не закриває очі, Він терпить і навіть довготерпить.

Є різниця між тим, коли ми себе називаємо якось, і коли Бог нас називає. Наприклад Давид себе не називав Мужем серця Господнього, його так назвав Бог. В час постмодернізму, коли в кожного своя правда, важко тримати фокус на правильних речах. В першу чергу Біблія написана для мене, Бог має говорити до мене через мою Біблію.

Коли ми в Божій присутності ми можемо не тільки відчувати Його але і те що в серці Бога. Але для цього є умова ми повинні бути дуже близько з Ним. Ми не повинні бути християнами по неділях.

  1. Але Ной знайшов милість у Господніх очах.

  2. Це ось оповість про Ноя. Ной був чоловік праведний і невинний у своїх поколіннях. Ной з Богом ходив.

(Буття 6:8,9)

Життя однієї правильної людини може змінити точку зору Бога. Бог є незмінний але на Його рішення можуть впливати праведники, своїм життям. Життя праведної людини може принести доленосні зміни в життя людства. Часто християни недооцінюють свого життя з Богом і у духовній сім’ї. Хочеться щоб Бог ходячи по небесах бачив нас через наше праведне життя.

  1. Це ось оповість про Ноя. Ной був чоловік праведний і невинний у своїх поколіннях. Ной з Богом ходив.

(Буття 6:9)

В Ноя було погане оточення і незважаючи на це він жив праведно. Ми не маємо шукати собі виправдань, можна жити праведним життям незважаючи яке оточення навколо мене. Яке оточення навколо нас? Не Ной себе так назвав а Бог про нього так говорив. Не має значення що про нас думають люди, важливо що Бог про нас думає.

Ной зміг жити правильним життям в такій ситуації тому що він ходив з Богом. Що означає ходити з Богом? Молитва з Богом (двосторонній зв’язок), читання, роздуми і вивчення Біблії. Бог не говорить ніколи щось, що суперечить Його Слову. І також ходити з Богом це означає жити Його цінностями. Бог бачить наші серця і ми не маємо давати Йому повід засмучуватись. Догоджати треба Богу а не собі. Ці речі і врятували Ноя від загибелі. Ной відділив себе від гріха і Бог відділив його від світу, і також його родину. Моє праведне життя може спасти мою родину.

  1. І промовив Господь до Ноя: Прийшов кінець кожному тілу перед лицем Моїм, бо наповнилась земля насильством від них. І ось Я винищу їх із землі.

  2. Зроби собі ковчега з дерева ґофер. З перегородками зробиш ковчега, і смолою осмолиш його ізсередини та ізнадвору.

(Буття 6:13,14)

Зробити собі ковчег. Ти не можеш спасти інших не спасаючи себе. Потрібно навчитись спасати себе від гріха, а тоді і інших витягувати з гріховного життя.

16bc006a9a0d7eb93071e79d6dcb810e

Є різниця між отриманням спасіння і тим щоб дійти до небес. Ковчег це як образ церкви Нового Завіту, який має провадити нас від спасіння до небесного життя. Ковчег Нового Завіту відрізняється від ковчегу Старого Завіту.

  1. Не всі потрапили до Ноя в ковчег, церква покликана кликати кожного. Ми маємо проповідувати і нести Євангеліє іншим людям.

  2. Вийти з ковчегу Ноя не можна було. Зараз багато людей використовують церкву як трамвай. Можна вийти в любий час але це приносить біль і руйнування стосунків у духовній сім’ї.

Церква це є тіло де нас тримають взаємні зв’язки.

Що є спільного між ковчегами Старого і Нового Заповіту?

Вони обидва спасають людей. Церква це як ковчег який може зберегти від загибелі під час суду Христового. Неможливо бути в середині Ковчегу не послухавшись Бога. Ковчег дарує спасіння, і дає людині всі шанси дійти до небес.

Ковчег будувався 100 років. За цей час можна було розчаруватись багато разів. Один з викликів Нового Заповіту це терпіння і витривалість. Чим довше ти не бачиш реалізацію того у що ти віриш, тим більше шансів є розчаруватись. Ной не розчарувався будуючи ковчег сотню років. Мій час з Богом насправді має укріпляти мою віру. Чим довше я з Богом тим більше має укріплюватись моя віра. Якщо це не так значить у серці є зайві речі, які потрібно викинути.

Що впливає на мою віру?

Ми часто черпаємо віру з того чого ми досягнули. І якщо ми чогось не досягнули то віра не укріпилась. А як на рахунок людей які були з Богом у пустелі? Там не було видимих перемог але віра цих людей укріплялась.

Яскравий приклад це Павло. Він завжди дякував за все, і за перемоги і за поразки. Він був безкомпромісним і робив усе що хотів Бог без зайвих питань.

Церква зараз відходить від Бога але має бути такий Ной який стоїть в праведності і Бог дасть йому проект який буде рятувати людей.

Одним з принципів в нашому житті мають бути проголошення, благословіння, підбадьорення і натхнення. Благословляй свою сім’ю бо є кому її проклинати. Говори і проголошуй добро бо є кому лихословити і заздрити.

  1. І вірний Господь, що зміцнить вас і збереже від лукавого.

(2 до Солунян 3:3)

Бог вірний.

  1. А Я ось наведу потоп, воду на землю, щоб з-під неба винищити кожне тіло, що в ньому дух життя. Помре все, що на землі!

  2. І складу Я заповіта Свойого з тобою, і ввійдеш до ковчегу ти, і сини твої, і жінка твоя, і жінки твоїх синів із тобою.

(Буття 6:17,18)

209e3c1dd3565d360633ad15427105de_i-944

Бог є Бог завіту. Він хоче щоб до ковчегу зайшов ти твої діти і твої рідні і щоб ви всі разом дійшли від спасіння до Небес.