Чи не для цього часу?

Книга Естер 1 розділ.

Попередня цариця поступила не достойно і почали шукати нову.

Естер 2:12

12 А коли приходила черга для кожної дівчини входити до царя Ахашвероша, коли кінчалися дванадцять місяців установленого порядку для жінок, бо так виповнялися дні їхнього причепурювання: шість місяців мирровою оливою, а шість місяців пахощами та іншим потрібним для причепурювання жінок

 

Господь готує тебе і мене для певного часу.

Покликання ніколи не було пасивним. Покликання має нас мотивувати зростати і готуватись. Бог може готувати мене певний відрізок часу для певної мети і в певний момент. Є різниця між тим, що є популярне і тим, що хоче Бог. Бог знаходить людину і щось переключає у Всесвіті через цю людину. Але цю людину Він готує певний час. Є винятки де людина отримує силу Божу миттєво і починає змінювати тисячі людей. Помилково вважати що інші так само мають чекати цього одного моменту. Ананій прийшов помолився за Савла і все, більше про нього ніде не згадується. Але дякуючи йому Бог зробив з Савла Павла, і перевернув пів світу через цю людину. Ананій не мав популярності як великі служителя, але через нього Бог виконав велике діло. Можливо хтось з нас покликаний послужити тільки одному такому Савлу, але потрібно шукати Бога і бути активним. Все таки переважаюча більшість християн покликані світити не стадіонам а там де вони є, на роботі, навчанні, на вулиці та вдома.

Бог називає мене по імені, і цим Він говорить що має для мене своє особливе покликання. Все що від нас вимагається це бути слухняним. Естер готувалась. Її обрали з великої кількості красивих дівчат цієї місцевості. В Естер це було 12 місяців підготовки, а в когось можливо це займатиме майже все життя.

В 3 розділі сталась страшна річ. Один з людей зненавидів народ. Система цього світу хоче щоб ми поклонялись їй і любили як Бога. Мардохей цього не зробив. Біблія нас вчить що якщо закон схиляє нас підпорядковуватись гріху ми не повинні це робити. Бог буде судити нечестивого який є при владі і який пише закон, який суперечить Богу. Ти виглядаєш як біла ворона, коли всі кажуть на чорне біле, а ти покликаний сказати що біле є біле, а чорне є чорне. Зараз популярно робити не біле і не чорне а сіре. Так звана лояльність суперечить Закону Божому, який називає гріхи своїми іменами.

Естер 4:1-3

1 А Мордехай довідався про все, що було зроблено. І роздер Мордехай одежу свою, і зодягнув веретище та посипався попелом, і вийшов на середину міста, та й кричав криком сильним та гірким!

2 І прийшов він аж під царську браму, бо не можна було входити в царську браму в веретищному убранні. 

3 А в кожній окрузі та місці, куди доходило слово царя та його закон, були для юдеїв велика жалоба, і піст, і плач, і голосіння, а веретище та попел були ложем для багатьох…

З міцною рукою Бога я можу змінювати багато речей.

Не достатньо тільки поста і молитви!

Бог хоче щоб ми так само щось робили. Часто християни займають пасивну позицію і передають все в Руки Божі. Якби Мардохей так зробив, то загинув би весь Ізраїль.

Естер 4:4

4 І прийшли дівчата Естерині й евнухи її, та й донесли їй про це. І дуже затремтіла цариця, і послала одежу зодягнути Мордехая та зняти з нього його веретище, та він не прийняв.

Він не хотів виходити з поста. Він не хотів догоджати царицям. Страх який паралізує говорить що це кінець. Цариця дуже злякалась.

Естер 4:8

8 І він дав йому відписа листа закону, що був виданий у Сузах на вигублення їх, щоб показав Естері, та щоб доніс їй, і щоб наказав їй піти до царя благати його та просити перед його обличчям за її народ.

 

Він не тільки постився і молився. Він приніс важливу інформацію конкретній людині. Це так само з нашими друзями і знайомими. Якщо ми тільки молимось за людей вони не прийдуть в церкву. Потрібно планувати час і зустрічатись з людьми. Потрібно виходити зі своєї зони комфорту. Ми часто хочемо щоб Бог спасав людей без нас. Є винятки але Бог хоче щоб ми йшли і спілкувались з ближнім. Дуже легко любити Бога не маючи відповідальності любити людей. Але Бог каже возлюби ближнього як самого себе.

Ми співаємо що ми все для Бога, але справжнє поклоніння це слухняність заповіді. Він каже іди зроби те, що повинен зробити і це буде найкраще поклоніння через моє життя.

Естер 4:10-11

10 І сказала Естер до Гатаха, і наказала йому переказати Мордехаєві: 

11 Усі царські раби та народ царських округ знають, що кожен чоловік та жінка, що прийде до царя до внутрішнього подвір’я непокликаний, один йому закон, убити його, окрім того, кому цар простягне золоте берло, і буде він жити. А мене не кличуть входити до царя от уже тридцять день…

 

Пороздумуйте над цим місцем вдома.

Що вона хоче сказати цим Мардохею?

Часто я чую виправдання що людина боїться і каже що це так важко. Люди малюють безвихідність, і кажуть що це неможливо. Далі йде список: зайнятий, не знаю що сказати, боюсь… В кожного свій список. Не треба розказувати як це неможливо, потрібно подумати як я це можу перемогти.

В чому полягає покликання лідера?

В конфронтації з гріхом і пасивністю в житті людини. Людям не подобається коли їх хочуть підняти зі свого красивого дивану. По цій причині лідери часто одинокі. Лідер має спорядити людину для свого покликання.

Ми живемо в країні де нам потрібно вчитись не здаватись. Ми включаємо режим невідступності і добиваємось свого.

Естер 4:13-14

13 І сказав Мордехай відповісти Естері: Не думай в душі своїй, що втечеш до царського дому одна з усіх юдеїв… 

14 Бо якщо справді будеш ти мовчати цього часу, то полегшення та врятування прийде для юдеїв з іншого місця, а ти та дім твого батька погинете. А хто знає, чи не на час, як оцей, досягла ти царства!…

 

Якщо ти не зробиш те, що хоче Бог, Він знайде іншу людину. Але це не буде тобі на добро. Бо це була твоя відповідальність. Бог все одно зробить що запланував. Це привілей бути партнерами Богу в Його місії. Але Бог не залежний від нас, це ми залежні від Нього.

Бог дав позицію Естер довіряючи їй що вона використає цей момент на спасіння. Є паралельне місце в Новому Заповіті де архангел прийшов до Марії. Бог довірив Марії що вона прийме ті речі які не розуміє. Бог вірив що Марія здійснить те, що Він запланував. Він поставив свій задум в залежності від неї. Ісус мав прийти на світ як і кожна людина. Це був особливий час і Марія здійснила Божий задум.

Естер 4:16

16 Іди, збери всіх юдеїв, що знаходяться в Сузах, і постіть за мене, і не їжте й не пийте три дні, ніч та день. Також я та дівчата мої будемо постити так, і так прийду до царя, хоч це не буде за законом. А якщо я загину, то загину…

 

Ця жінка показала що проблема була в духовному світі. Демонічні сили хотіли знищити Ізраїль. Вони спочатку зробили те, що є духовне (піст і молитва). Потім вона почала робити щось фізично.

Якщо я хочу бачити спасіння людей я маю молитись і також іти до них. Все починається з духовного але має бути і фізичний момент.

В книзі Буття є подібна картина.

Буття 45

Історія Йосипа якого брати продали в рабство.

Буття 45:7

7 І послав мене Бог перед вами зробити для вас, щоб ви позостались на землі, і щоб утримати для вас при житті велике число спасених.

 

Бог використав погані обставини на добро.

І все це сталось для однієї мети, спасти братів в той самий час коли це потрібно було. Ми часто боремося з негативними обставинами але не завжди з ними треба боротись. Йосип каже я знаю для чого я тут був, саме для цього часу.

2 Петра 1:3

3 Усе, що потрібне для життя та побожности, подала нам Його Божа сила пізнанням Того, Хто покликав нас славою та чеснотою.

 

Ти не просто прийшов до Бога, ти покликаний.

2 Петра 1:4-7

4 Через них даровані нам цінні та великі обітниці, щоб ними ви стали учасниками Божої Істоти, утікаючи від пожадливого світового тління. 

5 Тому докладіть до цього всю пильність, і покажіть у вашій вірі чесноту, а в чесноті пізнання,

6 а в пізнанні стримання, а в стриманні терпеливість, а в терпеливості благочестя,

7 а в благочесті братерство, а в братерстві любов.

 

Ці речі мають бути підкреслені і написані на холодильнику. Чи докладаю я всю старанність у своєму покликанні? Він показує формування характеру і цінності людини.

2 Петра 1:8

8 Бо коли це в вас є та примножується, то воно зробить вас нелінивими, ані безплідними для пізнання Господа нашого Ісуса Христа.

 

Шлях мого покликання іде через формування характеру, і мені потрібно над ним працювати.

2 Петра 1:9-11

9 А хто цього не має, той сліпий, короткозорий, він забув про очищення з своїх давніх гріхів. 

10 Тому, браття, тим більше дбайте чинити міцним своє покликання та вибрання, бо, роблячи так, ви ніколи не спіткнетесь. 

11 Бо щедро відкриється вам вхід до вічного Царства Господа нашого й Спасителя Ісуса Христа.

 

Не просто сиди і молись а починай діяти.

Діяльність це слабка сторона багатьох віруючих людей. Деколи одна практична дія може бути ефективніша ніж десять молитов.

До Римлян 12:1-2

1 Тож благаю вас, браття, через Боже милосердя, повіддавайте ваші тіла на жертву живу, святу, приємну Богові, як розумну службу вашу,

2 і не стосуйтесь до віку цього, але перемініться відновою вашого розуму, щоб пізнати вам, що то є воля Божа, добро, приємність та досконалість.

 

Бог мене кличе робити речі які будуть дискомфортними. Це буде коштувати моїх емоцій, моїх дій і навіть грошей.

Ми маємо пам’ятати а чи не на цей саме час Бог приготував мене?