+38067 203 8554 lvivchurch@gmail.com

Заступник Дух Святий

Луки 24.46-49

І сказав Він до них: „Так написано є, і так потрібно було́ постраждати Христові, і воскре́снути з мертвих дня третього, і щоб у Йме́ння Його проповідувалось покая́ння, і про́щення гріхів між наро́дів усіх, від Єрусалиму почавши. А ви свідки того́. І ось Я посилаю на вас обі́тницю Мого Отця; а ви позоста́ньтеся в місті, аж поки зодя́гнетесь силою з висоти“.

Ісус ще раз нагадує Євангеліє. Це Добра Новина Яку Ісус виклав в трьох словах. Ісус каже що починається той час, коли церква має прийняти естафету. Це старт церкви. І є обітниця. Він каже дочекатись. Іван в 14 розділі описує цю обітницю.

Івана 14.15-18

«Якщо Ви Мене любите, Мої заповіді зберігайте! І вблагаю Отця Я, і Втішителя іншого дасть вам, щоб із вами повік перебував, Духа правди, що Його світ прийняти не може, бо не бачить Його та не знає Його. Його знаєте ви, бо при вас перебуває, і в вас буде Він. Я не кину вас сиротами, Я прибуду до вас!»

‭‭Він ставить їм умову. Що наша любов до Бога виявляється в ділах. Ісус прийшов на землю не для того, щоб сісти на престолі, а щоб провести певний час з учнями і потім піти від них. Але Ісус залишає для нас утішителя. Одна з місій Духа Святого бути підтримкою для нас поки не прийде Ісус вдруге.

Утішитель це той хто покликаний на допомогу, адвокат і заступник. Світ не бачить але ті, хто повірили в Ісуса прийняли це. Ми маємо розбудовувати стосунки з Духом Святим. Біблія нас закликає щоб ми не просто знали той факт що в день пятидесятниці учні сповнились Духом. Ми маємо бути спадкоємцями і частиною Його служіння. Ми маємо бути тими, хто насправді спілкуються з Духом Божим. Він покликаний дати нам спокій щоб ми не відчували себе сиротами.

Часто в світі виникає відчуття одинокості і залишеності

Коли людина переходить важкі випробування потрібно пам’ятати що є Утішитель. Є Особистість яка підтримає і наставить нас в істині.

Нам потрібно освіжати такі теми щоб стосунки з Духом Святим не згасали. Запрошуємо переглянути і інші проповіді на цікаві та духовні теми.

Івана 14.23

«Ісус відповів і до нього сказав: Як хто любить Мене, той слово Моє берегтиме, і Отець Мій полюбить його, і Ми прийдемо до нього, і оселю закладемо в нього.»

Він ще раз починає говорити про певну дію. Щоб ми зберегли Його слово, тобто слухняність Його Слову і заповідям. Якщо любите Мене то дотримаєтесь. Церква цеодин з образів Тіла Христового. Коли Бог створював людину з праху земного, вона не була жива, але живою людина стала коли Бог вдихнув життя. Те саме коли ми говоримо про церкву спочатку це були просто люди але прийшов Дух Святий і вдихнув у церкву життя.

Адвокати приходять на певний час судового процесу. Але Дух Святий прийшов назавжди. Ми створимо в Ньому Оселю. Ми не можемо логікою пояснити ці речі. Ми це приймаємо вірою як факт. Тому що Ісус каже якщо ми зберігаємо Слово Його, тобто слухняні, Він прийде і ми створимо оселю для Нього.

1 Коринтян 3.16-17

«Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває? Як хто нівечить Божого храма, того знівечить Бог, бо храм Божий святий, а храм той то ви!»

‭‭Ваші тіла це не просто щось для користування це Храм для Духа. Те саме коли Він говорить про шлюб що після одруження немає окремих тіл а є одне тіло. Ми є той храм який відбудував Ісус за три дні. Старий вже зруйнований. Свята святих перемістилась у людину і тепер Дух там. Ми маємо відповідальність перед Богом як ми живемо. Моє тіло має бути в чистоті. Я відділений від цього світу для служіння Йому.

Ми часто звикаємо до всього що в нас є і до того де ми є. І з часом ми перестаємо насолоджуватись цим. Я знающо в мені є Дух Святий але чи насолоджуюсь я? На нас є відповідальність. Мені не треба пробивати небеса щоб достукатись до Бога. Ми можемо говорити з Богом на всякому місці. Але це несе для нас певну відповідальність.

Єфесян 3.17-19

«щоби через віру Христос оселився у ваших серцях, аби ви, укорінені й засновані на любові, разом з усіма святими змогли зрозуміти, що це за ширина й довжина, висота й глибина…

‭‭Він молиться за людей які вже прийняли Дух Святий і повірили в Ісуса Христа але він молить щоб ми пізнали і осягнули цю велич і глибину Христа. Дух Святий був посланий Отцем щоб перебувати з нами завжди.

Відкриття 3.20

Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною.

Це місце не тільки говорить про цей світ але так само Дух Святий стукає в серця віруючих людей, щоб вони почули що Бог хоче їм сказати. Ми маємо бути тими, хто бажає чути Його голос. В нашій голові є безліч голосів. Це і відповідальність і переживання але найважливішим є голос Духа Святого.

Нам треба бути людьми які бажають почути

Він не навязується він чекає поки ми самі відкриємо. Ми маємо бути відкритими і легкими для Духа Божого. Павло каже не загасіть Духа Божого, дайте Йому працювати у своїх серцях.

Йоїл 2.28-29 (3.1-2 Турконяка переклад)

«І буде, що після цього Я виллю Мого Духа на всяке тіло, і ваші сини, і ваші дочки пророкуватимуть, і вашим старцям снитимуться сни, і ваші юнаки бачитимуть видіння. І на рабів і на рабинь Я в ті дні виллю Мого Духа.»

‭‭Коли Дух Божий приходить в життя людини це приносить нам дари Духа. Нам потрібно собі нагадати і усвідомити що Він наділив нас дарами але їх потрібно розігрівати. Нажаль є тенденція покоритсуватись і відкласти в сторону. З приходом Духа Святого в життя людини відкриваються правильні духовні можливості. В світі є погані духовні можливості але Дух Святий приносить нам дари правильні.

Один з особливих наслідків Духа Святого це дар молитви інших мов. Коли люди моляться не розуміючи але Дух промовляє іншими мовами. Молячись ми висловлюємо речі які незрозумілі світу і дияволу але Бог це розуміє і відповідає. Це зовсім інший рівень молитви. Наші слова достатньо обмежені але Дух Святий може молитись годинами. І ми можемо переживати Його присутність. Ми стаємо чутливими до духовного світу. Ми не молимось ідолу. Він оселився в нас і ми маємо певні відчуття і переживання.

Коли ти молишся ти можеш відчувати що відбувається під час молитви. Ти відчуваєш як в наслідок цієї молитви щось змінилось в духовному світі.

Івана 15.26-27

Коли [ж] прийде Утішитель, Якого Я вам пошлю від Отця, Дух Істини, Який походить від Отця, то Він засвідчить про Мене. Та й ви свідчіть, адже ви від початку зі Мною.

Людина починає пізнавати глибше самого Бога. Дух Істини навчить і буде свідчити про мене. Але Він каже і ви  будете  свідчити. Тут говориться про покликання. Ми маємо свідчити про Нього так як Він свідчить про нас.

Дії 1.4-8

«І як були зібрані разом, Він звелів їм з Єрусалима не відходити, але очікувати обітниці від Отця, про котру, — сказав Він, — ви чули від Мене, бо Іван хрестив водою, ви ж за декілька тих днів будете хрещені Духом Святим!»

‭‭Ця сила це та сама що воскресила Христа. Якби ми насправді оцінили ту силу яка прийшла в нас ми б по-іншому прожили життя. Ми б чинили ці самі речі які робив Ісус.

Дії 2.1

«Коли настав день П’ятидесятниці, усі вони були однодушно разом.»

‭‭Однодушно разом

Вони мали єдність. Єдність звільняє силу Духа Божого. Цей світ хоче ділити але Ісус каже щоб ми були єдні. Ісус показує інший тип лідерства ніж той, що у світі. Вони не просто сиділи і чекали вони були однодушно і звучали як один єдиний аккорд. Це як музичний інструмент який правильно налаштований і правильно грає. Нам потрібно бути такими коли кожен в єдності звучить як одне.

Дії 2.2-4

«Раптом з неба долинув шум, наче подув бурхливий вітер, і наповнив увесь дім, де вони сиділи. І з’явилися їм поділені язики, наче вогняні, і осіли на кожного з них. І всі вони наповнилися Духом Святим і почали говорити іншими мовами, як Дух велів їм промовляти.»

‭‭Після цього почали люди спасатись тисячами. Ми хочемо бачити теж такі речі коли спасаються тисячі. Я вірю що цей пізній дощ оживить землю. Дух Святий це величезний дар для кожного з нас.

Я закликаю щоб ви ще раз навернулись до Господа і відновили цю першу любов. Таке стається в шлюбі і таке стається в християн з Духом Святим. Для нас важливо бути з Ним щоденно в житті.

Муравські браття які молились сто років показують як стосунки з Богом рятують світ і приносять в різні куточки світу Христа і Духа Святого.

 

Summary
Злиття Духа Святого і Його вплив на життя людини
Article Name
Злиття Духа Святого і Його вплив на життя людини
Description
Проповідь на тему Злиття Святого Духа і який вплив і відповідальність це дає в наше життя. Яка сила схована в цьому і що нам робити?
Author
Publisher Name
Церква у Львові Явлення Христа
Publisher Logo