Pixel ID: 756683718049006 Хто така помісна церква, що собою являє
+38098 659 2109 lvivchurch@gmail.com

Хто ми?

Ми – спільність об’єднаних християн які вірять в Бога, Ісуса і Духа Святого. Найвищим авторитетом ми вважаємо Біблію.

Трохи історії протестантизму.

Церква християн, які сповідують найвищий авторитет Біблії, існує від апостольських часів — і донині. В різних країнах їхні спільності мали різні назви, але вони себе всюди називали “послідовниками Христа” — християнами (Дії 11:26).

Одним із перших протестанських реформаторів був священник, професор богослов’я Ян Гус, слов’янин, який жив на території Чехії і став мучеником за віру в 1415 році. Гус навчав, що Святе Письмо важливіше за традиції.

Протестанська реформація розповсюдилась у 1517 році по всій Європі, коли інший священник і професор богослов’я на ім’я Мартин Лютер закликав церкву до обновлення. Він говорив, що, коли Біблія вступає в конфлікт з церковними традиціями, то потрібно підкорятися Біблії. Лютер заявив, що церква чинить невірно,продаючи можливість потрапити в рай за гроші. Він також вважав, що спасіння приходить через віру в Христа, а не через спробу заробити вічне життя добрими ділами.

Протестанська реформація зараз розповсюджена по всьому світу. В результаті сформувались такі церкви як лютеранська, англіканська,голландська реформаторська, а пізніше — баптистська, п’ятидесятницька та інші. (Примітка: ні католики, ні православні, ні пртестанти не визнають свідків Єгови і мормонів християнськими церквами).

Історія євангельсько-протестанського руху в Україні, безумовно, бере свої витоки від I століття Христової ери — від проповіді апостола Андрія та єпископа Климента Римського на півдні України. Активний розвиток євангельського руху в Україні відноситься до XIV століття, коли наші побожні предки під впливом проповіді живого Божого Слова через болгарських протестантів (“богомілів”) організували численні Євангельські Церкви, які набували все більшого поширення та успіхів у духовному просвітництві нашого народу — аж до Берестейського Собору у 1596 році.

Сьогодні багато протестантів хотіли би повернутися до чистоти Церкви першого століття. Більшість цих протестантів називаються євангельськими, тому що вони вважають, що християни повинні виконувати доручення Христа: “Тож ідіть, і навчіть всі народи…” (Мт. 28:19)

Наші зібрання у неділю проходять у сучасному форматі. Ми використовуємо апаратуру і музичні інструменти, щоб прославляти Бога. Проповіді пастора є практичним і доступним, і також повністю побудоване на місцях з Біблії.

Наша команда активно розвивається. Ми прагнемо змінити своє місто. Ми хочемо щоб християнські цінності і Біблія були актуальними для нашого міста Львів.


Ми завжди раді новим знайомствам. Ми готові помагати людям у їхніх проблемах, питаннях та викликах. Нам потрібні небайдужі люди які хочуть змінюватись і змінювати інших.

Ми також віримо що діти це майбутнє нашої країни. Тому ми прагнемо закладати християнські цінності у дітей.

2222