Хто приймає пророка як пророка!

 

Хто приймає пророка як пророка!
Матв 10:38.

38 І хто не візьме свого хреста, і не піде за Мною слідом, той Мене недостойний.

39 Хто душу свою зберігає, той погубить її, хто ж за Мене погубить душу свою, той знайде її.

Є духовний конфлікт між нашими бажаннями і покликанням Ісуса на наше життя. Є люди які взяли свій хрест і пішли за Ісусом, а є такі, які бережуть своє життя.
Багато людей вважають себе християнами і моляться до Бога тільки про свої бажання.

Матв. 10:40
40 Хто вас приймає приймає Мене, хто ж приймає Мене, приймає Того, Хто послав Мене.

41 Хто приймає пророка, як пророка, той дістане нагороду пророчу, хто ж приймає праведника, як праведника, той дістане нагороду праведничу.

42 І хто напоїть, як учня, кого з малих цих бодай кухлем водиці холодної, по правді кажу вам, той не згубить нагороди своєї.

Людина яка слідує за Ісусом має багато викликів у житті, оскільки світ йде проти Бога. Якщо є така опозиція в житті тих, хто служить Бошу, то біля таких людей мають бути ті, хто підтримує і допомагає. Коли ти дозволяєш Богу благословляти інших через своє життя, Бог благословить тебе. Якщо говорити про євангелізацію то завжди буде опозиція.

1Царів 17
1 І сказав тішб’янин Ілля, з ґілеадських мешканців, до Ахава: Як живий Господь, Бог Ізраїлів, що перед лицем Його я стою, цими роками не буде роси та дощу, але тільки за моїм словом!

2 І було до нього слово Господнє, говорячи:

3 Іди звідси, й обернешся собі на схід, і сховаєшся при потоці Керіті, що навпроти Йордану.

4 І станеться, будеш ти пити з потоку, а крукам наказав Я годувати тебе там.

5 І він пішов, і зробив за Господнім словом: і пішов, й осівся при потоці Керіті, що навпроти Йордану.

Щоб прийти на шлях царя потрібно мати сміливість. Тим більше якщо треба царю докорити! Ілля це людина, яку Бог покликав на служіння пророка. І коли не стало дощу всі почали звинувачувати не Бога а Іллю. Церкву звинувачуюють за будь-які негаразди і сьогодні. І якщо християн звинувачують у чомусь то це не означає що вони щось не так роблять. Є час конфронтації і є час коли Бог говорить сховатись. В житті християнина є різні періоди і сезони. Християнські лідери постійно воюють з людськими факторами серед яких: апатія, лінь, небажання і егоїзм.
Якщо подивитись на Іллю який сидить і ховається можна побачити що його життя повністю залежить від Бога. Ілля, який стояв ще недавно перед царем, тепер ховається бо його шукають щоб вбити. Які думки могли бути в нього у цей час?
Коли ти йдеш за Богом то маєш розуміти що та, ніби чорна полоса, це насправді траса до Бога. І рано чи пізно вона приведе до фінішу.

1 Царів 17:7
7 І сталося на кінці днів, і висох потік, бо в краю не було дощу.

Він так сидів три роки. Уявіть собі що таке сидіти три роки без жодних комфортних умов для існування. І тепер Бог посилає його до вдови.

9 Устань, іди до Сарепти сидонської, й осядеш там. Ось наказав Я там одній вдові, щоб годувала тебе.

Бог послав Іллю до вдови щоб благословити її. І з другої сторони щоб дати можливість самому пророку служити далі.

10 І він устав та й пішов до Сарепти. І прибув він до входу міста, аж ось там збирає дрова одна вдова. І він кликнув до неї й сказав: Візьми мені трохи води до посудини, й я нап’юся.

11 І пішла вона взяти. А він кликнув до неї й сказав: Візьми мені й шматок хліба в свою руку!

12 А та відказала: Як живий Господь, Бог твій, не маю я калача, а тільки повну пригорщу борошна в дзбанку та трохи олії в горняті. А оце я назбираю дві полінці дров, і піду, і приготовлю це собі та синові своєму. І з’їмо ми, та й помремо…

Вона ставилась до нього як до святого і говорила ніби вона стоїть перед самим Богом. Це було відношення віруючої жінки. Бог побачив людину яка живе як перед Богом і послав пророка до неї, оча у Ізраїлі було багато таких.

13 І сказав до неї Ілля: Не бійся! Піди, зроби за своїм словом. Тільки спочатку зроби мені з того малого калача, і винесеш мені, а для себе та для сина свого зробиш потім.

Вона спочатку благословила того, хто благословив її. Це принцип десятини. В першу чергу ми маємо виділяти час і можливості.

Leave A Reply