+38067 203 8554 lvivchurch@gmail.com

Зміна Поколінь

Деколи ми перед Богом піднімаємо питання але не одразу отримуємо відповідь. Але те, що ми піднімаємо, дає нам шанс отримати відповідь і ми так показуємо Богу що нам не все одно і ми цікавимось певними речима.

Буття 12.1-2

«І сказав Господь Аврамові: Вийди зі своєї землі й зі свого роду, і з дому свого батька — в землю, котру тобі покажу. І зроблю тебе великим народом, і поблагословлю тебе, звеличу твоє ім’я, — і ти будеш благословенним.»

Обітниця Авраама

‭‭Ця обітниця, яка прийшла в життя Авраама, вона змінила не тільки його життя а життя всіх хто були після нього, його рід. Коли приходить обітниця в життя людини вона приносить віру. Якщо ми будемо досліджувати життя Авраама ми не маємо інформації про нього, до цієї обітниці. Він не шукав цієї обітниці Бог знайшов його. Іноді люди шукають чогось але не знаходять.

Біблія говорить що 70 людей (приблизно) увійшли у Єгипет.

Вихід 1.5-7

«А Йосиф уже перебував у Єгипті. Усіх же душ від Якова було сімдесят п’ять. Та минув час, і Йосиф, усі його брати і все те покоління померли. Сини ж Ізраїля все зростали: вони розмножилися, стали численними і дуже-дуже сильними; і земля сприяла їхньому розмноженню.»

‭‭Прийшла невелика кількість людей і Бог благословив їх там що виросло ціле покоління. Вони насолоджувались краєвидами сонцем і дощем. Було хороше класне покоління.

Вихід 1.8-9

«Та над Єгиптом постав інший цар, який не знав Йосифа, і він сказав своєму народові: Ось рід синів Ізраїля — великий числом і сильніший за нас.»

‭‭І тепер життя змінюється. Починає зростати інша нація яка практично була в рабстві. Вони працювали за їжу. Їх ціль була вижити і вони мали страх. Над ними стояли наглядачі Фараона. Потім приходить Мойсей, точніше Бог його приводить.

Числа 14.1-2

«І піднялася вся громада, і здійняла голосіння; народ плакав усю ту ніч. Усі ізраїльські сини нарікали на Мойсея і Аарона. Уся громада казала їм: Краще б ми повмирали в Єгипетській землі чи в цій пустелі! О, якби ми повмирали!»

Вони прийшли в пустелю. Народ, який жив в рабстві, пережив велику славу Господа. Бог судився з Єгиптом і був тиск на Ізраїльський народ. Прийшов ангел смерті остання кара. Перед ними розійшлось море. Здавалося що після такого вони б мали змінитись назавжди. Одна зустріч з Мойсеєм змінила його життя. Але народ бачивши всі ці чудеса не змінився. Вони знали про Бога.

Коли прийшов час входити в землю обітовану розвідники принесли різну інформацію.

Числа 14.21-24

«Але живу Я, і живе Моє Ім’я, і Господня слава наповнить усю землю! Тому всі люди, які бачили Мою славу й ознаки, котрі Я вчинив у Єгипті і в цій пустелі, та випробовували Мене ось уже в десятий раз, і не послухалися Мого голосу, — таки не побачать землі, котру Я пообіцяв у клятві їхнім батькам! Але їхні діти, які є тут зі Мною, які не знають ще ні добра, ні зла, усякий недосвідчений та молодий, — цим Я дам землю! А всі, хто підбурював Мене, не побачать її! Халев же, Мій раб, — оскільки в нього був інший дух і він пішов слідом за Мною, — то введу його в землю, в яку він уже ходив, і його потомство успадкує її!»

‭‭Ісус Навин

Є дві людини Ісус Навин і Калев (Халев). Є деякі питання на які ми не маємо відповіді. Ісус Навин був іншого духа. Він казав що Бог з нами і все добре. Його за це хотіли каменувати разом з Калевом.

Чому Ісус Навин мав цю віру? Коли Мойсей ішов на спілкування з Богом Ісус Навин був поруч. Він спостерігав за своїм наставником. Інші люди зробили дистанцію але Ісус Навин хотів бути близьким. Вони з Калевом тільки двоє мали привілей зайти в землю обіцяну.

Повтор Закону 2.14-18

«А часу, що ми подорожували з Кадис-Варни, аж поки перейшли через долину Заред, було тридцять вісім років, — доки не вимерло все покоління чоловіків-воїнів у таборі, як Господь і поклявся їм. Та й Божа рука була проти них, щоб вигубити їх із табору, аж поки вони не вигинули. І сталося, — коли загинули всі чоловіки-воїни, вимираючи з-посеред народу, Господь промовив до мене, кажучи: Сьогодні ти перетнеш кордони Моаву, Ароір,»

‭‭Поки не підніметься інше покоління. І тоді Бог сказав що прийшов час. Після цієї книги є Книга Ісуса Навина. Бог передає естафету лідерства цьму юнаку. Мойсей возложив руки і мудрість Мойсея перейшла Ісусу Навину. І тоді здійснилась обітниця яку Бог дав Аврааму.

Далі ця ера наближається до завершення.

Ми входимо в книгу суддів

Судді 2.6-7

«Ісус відіслав народ, і кожний з ізраїльських синів пішов до свого дому і до свого спадку, щоб успадкувати землю. І народ служив Господу всі дні Ісуса і всі дні старійшин, які довго жили з Ісусом, які пізнали кожне велике Господнє діяння, яке Він зробив для Ізраїля.»

‭‭Книга ця описує що покоління яке виросло в пустелі бачило чудеса Божі вже в пустелі. Вони виростали вже не як раби а як Народ Божий який виростав вже вільним. Все це покоління яке було з Ісусом Навином і всі ці старійшини які були біля нього до кінця служили Богу і були вірними.

Судді 2.9-11

«Його поховали на горі його спадку в Тамнатарі, на горі Єфрема, на північ від гори Ґааси. І весь той рід приєднався до їхніх батьків, а після них постало наступне покоління, — вони не знали Господа і діло, яке Він звершив для Ізраїля. Тож ізраїльські сини чинили зло перед Господом, і служили Ваалам.»

‭‭Це місце ще дало виклик і роздуми. Ми бачимо як це сталось в їхньому поколінні. Піднялось зовсім інше покоління, яке користуючись благословінням Божим і перебуваючи на землі яку дав Бог батькам і дідам, вони престали служити Богу. Наступне покоління не знало Бога. Вся книга Суддів говорить що Бог підняв суддів які витягували людей з проблем являючи чудеса. І почалось все відбуватись по колу. Є проблеми, вони взивають до Бога, Бог піднімає суддю який допомагає. І далі все знову йде вниз і Бог знову піднімає нового суддю. І це триває далі.

Для того щоб ми памятали що були ці речі в нас є свята які нам нагадують про чудеса які Бог робив для них.

Біля Павла були учні які були вірні до кінця життя а були і ті, які заважали служінню. Що тоді робити?

Безумовно це молитва.

Колосян 1.1-3

«Павло, з Божої волі апостол Ісуса Христа, і брат Тимофій до святих і вірних у Христі братів, які в Колосах: благодать вам і мир від Бога, нашого Отця, [і Господа Ісуса Христа]. Дякуємо Богові, Отцеві Господа нашого Ісуса Христа; завжди молимося за вас,»

‭‭Він молиться щоб вони наповнились цим пізнанням. Ісус Навин спостерігаючи за Мойсеєм наповнювався Богом. Нам потрібно молитись щоб ми наповнювались Його пізнанням. Ми живемо серед цього світу і він продукує виклики. Але в молитвах є пріоритетність. Молитва за наповнення пізнанням самого Бога.

Ісус Навин мав змогу бачити два покоління. Старе, яке померло і нове яке він повів за собою. Ми маємо говорити Слово (Біблію) собі і тим, хто є навколо нас. Все минається але Його Слово залишається.

Псалом 105.4-5

«Згадай нас, Господи, коли милуватимеш Свій народ, і нас відвідай спасінням Своїм, щоб ми бачили добробут Твоїх обранців, раділи щастям Твого народу, хвалилися Твоєю спадщиною.»

‭‭Нам важливо розуміти що коли людина перестає шукати Бога вона починає віддалятись. Бувають певні моменти але це не виправдання зупинятись шукати Бога. Можуть інші ображати чи поступати несправедливо але потрібно завжди шукати Бога. Тоді ми зможемо залишатись в правильній позиції і здійснювати своє покликання.

Я бачу в людях такі моменти коли людина тягне багаж своїх викликів але Бог в тому всьому вже десь далеко. Людина дозволяє собі залишити Бога на короткий час, але ворог його використовує і цей короткий час стає довгим або нескінченним.

Вірність Мойсея

В Мойсея було стільки викликів і битв але він не залишав свого покликання. Його ніхто дуже не наставляв, Бог в пустелі його наставив. Зустіч з Господом відкрила його розум. Це милість Божа. Нам потрібно молитись за цю милість. В нас є воля для прийняття рішень але буває і милість. Рішення буде залежати від того що є в людині. Чим людина була наповнена.

1 коринтян 1.6-8

«Оскільки свідчення Христа утвердилося у вас, тому вам, які очікуєте з’явлення нашого Господа Ісуса Христа, не бракує жодного дару благодаті. Він і зміцнить вас до кінця бути бездоганними в день Господа нашого Ісуса Христа.»

Як часто ми очікуємо насправді Господа чи ми очікуємо вирішення певних питань? Чи є в моєму житті це очікування самого Бога. В нас має бути це. Я не просто частина церкви і приходжу на служіння. Я той, хто чекає З’явлення Христа. Чи він прийде в моєму житті?

Нам потрібно собі нагадувати для чого Бог створив нас, для чого Він дав ці обітниці, для чого Він наповнив наше серце покликанням. Я не хочу щоб в нашому житті відбулась книга Суддів.

Я хочу щоб була ця передача досвіду, віри і обітниць між поколіннями. Ми маємо молитись не тільки за наше життя а й за наступні покоління. Не просто молитись за все хороше а щоб вони були навчені Господом що весь твій дім буде служити Господу.

Я і весь мій дім буде служити Богу! Сьогодні я молюсь за наступне покоління. Покоління яке має бути ще більше навчене Господом. Щоб вони робили речі які Хоче Бог і щоб вони робили більше ніж ми. Я вірю в таке покоління і хочу молитись за таке покоління. Так як це сталось між Мойсеєм і Ісусом Навином.

Помолись прямо зараз за наступне покоління!

 

Summary
Інше покоління Проповідь церкви у Львові Явлення Христа
Article Name
Інше покоління Проповідь церкви у Львові Явлення Христа
Description
Проповідь на тему передачі віри і покликання іншим поколінням. Авраам, Мойсей та Ісус Навин. Що Біблія каже про наступні покоління і яка відповідальність на нас
Author
Publisher Name
Явлення Христа
Publisher Logo