+38067 203 8554 lvivchurch@gmail.com

Ізольований камінь

Ми бдемо говорити на основі книги Дії апостолів. Це єдина книга яка не має завершення. Ми як церква Христова маємо продовжувати цю книгу. Церква це організм який покликаний діяти.

Дії 12.1-6

«Десь у той же час, цар Ірод почав переслідувати декого з тих, хто належав до церкви. Він наказав стратити мечем Якова, Іоанового брата. Побачивши, що це схвалюють юдеї, він задумав також заарештувати й Петра. То було під час свята Прісних Хлібів. Схопивши Петра, Ірод кинув його до в’язниці, і наказав чотирьом четвіркам воїнів стерегти його. Ірод мав намір після свята влаштувати суд над Петром. Отже, Петра тримали у в’язниці, а церква ревно молилася Богу за нього. У ніч перед тим, як Ірод збирався вивести його на суд, Петро спав між двох воїнів, скутий двома ланцюгами. Вихід із в’язниці сторожила варта.»

‭‭Ця історія говорить про початок гонінь церкви. Перед тим були чудеса спісіння, радість і єдність Христового Тіла. Все було дуже чудово але приходить час про який ми зараз читаємо. Ірод представляє владу Риму. На той час Римська імперія анексувала багато земель і Єрусалим. Ірод хотів вислужитись перед Кесарем, він хотів повернутись додому. Він почув що є церква якою називають сектою, і є можливість для того щоб хайпанути або як ще кажуть це брудний піар. Ірод схопив і судив Якова, йому відрубали голову. Це сподобалось релігійній частині народу. І далі він взяв Петра.

Це історія як держава починає гоніння на церкву

Історія як одного з ключових лідерів церкви Нового Завіту закували в кайдани. І коли мали закінчитись свята Петра мали відвести на суд. Якщо згадати коли Петро ще був Симоном, Ісус його назвав каменем. І Ісус не помиляється, якщо він назвав тебе сильним то ти і є сильний. Петро це яскравий приклад екстраверта. Згадайте як він відрубав вухо солдату. Це сміливий чоловік який не боіться випробувань. Це той від якого зцілялись люди. І цей лідер зараз сидить у в’язниці. Камінь, якого ізолювали від людей. Якщо екстраверта забрати від спілкування то це буде для нього фатальним.

Якщо зараз закрити церкву по домах то ворог зможе використати це у своїх задумах. Коли ми разом це надихає. І ось Петро сидить сам, біля нього нікого немає. Те саме і зараз люди сидять вдома біля моніторів і вони ізольовані. Світ змінюється і церква переживає не найкращі моменти в іторії.

Ця історія дає нам віру і натхнення що у Бога є свій план. Пропонуємо також інші теми проповідей у нашому архіві Проповіді церкви Явлення Христа у Львові

Дії 12.4

«Схопивши Петра, Ірод кинув його до в’язниці, і наказав чотирьом четвіркам воїнів стерегти його. Ірод мав намір після свята влаштувати суд над Петром.»

‭‭16 людей охороняли одного. Настільки Ірод боявся його що виставив таку сильну охорону. Якщо диявол тебе боїться він буде ставити сильний опір. Петро йшов у своєму покликанні. Коли людина приймає рішення йти за Христом то буде опозиція. Але цього не потрібно боятись бо Бог каже що Він завжди зі мною. Були різні періоди в церкві але незважаючи ні на що церква жива. Так само Біблію палили і знищували але вона досі жива і існує. Бо за цим стоїть Бог.

Ворог через державу намагається контролювати церкву

Дії 12.5

«Отже, Петра тримали у в’язниці, а церква ревно молилася Богу за нього.»

Церква розуміла що Петра взяли щоб стартити. І вони не спали, вони молились. Всі розуміли що вийти з в’язниці живим було нереально. І церква знала що це час ходотайства, коли церква має стояти в проломі за себе і за свого лідера. Це все що вони могли робити на той час.

Дії 12.6

«У ніч перед тим, як Ірод збирався вивести його на суд, Петро спав між двох воїнів, скутий двома ланцюгами. Вихід із в’язниці сторожила варта.»

‭‭Це була остання ніч Петра у в’язниці. І перед стратою Петро спав. Є різні причини сну але коли є стресс і переживання люди спати як правило не можуть. Петро знав що його чекало зранку. Але він спав. Йому десь було за 50. Причина сну могла бути виснаженість. Заснути в ланцюгах між двома солдатами ще потрібно було вміти. Це час коли ти не знаєш що тебе чекає. Петро не був новонаверненим або не ствердженим у вірі. Церква молилась як за Якова так і за Петра. Бог визначив що Петру було ще рано йти з життя. Але церква все рівно мала ревно молитись.

Петро бачив як піднімаються мертві, як зціляються, як демони вилітають з криком з людей. Але приходять моменти коли ти не знаєш у що тобі вірити. І ти не знаєш чи Бог хоче щоб ти вийшов з в’язниці чи твій шлях вже завершено.

В багатьох церквах і досі проповідують в пустих залах. Це сумно і виглядає як в темниці. Ходять різні думки але я вірю що ще буде велике пробудження і церква ще не здійснила свою місію.

Дії 12.7-11

«Раптом Ангел Господній з’явився перед ним, і світло засяяло в в’язниці. Ангел штовхнув Петра в бік і збудив його промовивши: «Вставай мерщій!» І кайдани впали з Петрових рук. Тоді Ангел сказав йому: «Підпережися і взуй сандалії». Петро виконав це. Тоді Ангел промовив: «Загорнися в плащ і йди за мною». Петро вийшов за ним, не знаючи, що всі ці події відбуваються насправді. Він думав, що бачить видіння. Проминувши перший і другий пости варти, вони підійшли до залізної брами, що вела в місто. Вона сама собою відчинилася перед ними, й вони вийшли. Після того, як вони пройшли одну вулицю, Ангел несподівано залишив Петра. Тоді Петро отямився й промовив: «Тепер я бачу, що все насправді: Господь послав цього Ангела, й врятував мене від Іродових рук та від смерті, яку чекав народ юдейський».»

‭‭Ця історія є хорошим образом для кожного з нас. Кожен входить в певний період коли ти застряг ніби в болоті і ти не бачиш змін. І ти думаєш а що далі Господи? Потрібно продовжувати шукати Бога і молитись. Ціль же ворога приспати церкву щоб вона заснула.

Статистика говорить що мінімум 30 відсотків було втрачено людей які ходили до церкви. Бог хоче щоб ми були тими, які не роблять комфорту в дискомфортних обставинах. Він хоче щоб церква була у свободі і не спала. Щоб вона бачила що відбувається.

Ангел так проговорив що почув тільки Петро. Якщо Бог має план для церкви Він дасть його так що диявол не буде знати. Другий момент це те що коли ангел сказав слово то ланцюги впали. Я вірю що деякі окови які є в житті віруючої людини в один прекрасний момент впадуть. Є речі які ми можемо змінити але є і такі які нам не під силу. Тому Бог приходить і звільняє у свій час.

Дії 12.10

«Проминувши перший і другий пости варти, вони підійшли до залізної брами, що вела в місто. Вона сама собою відчинилася перед ними, й вони вийшли. Після того, як вони пройшли одну вулицю, Ангел несподівано залишив Петра.»

‭‭Двері відкрились самі собою. Я вірю що є ворота які відкриються самі собою. Я вірю що в Бога є плани для церкви які ще досі не виявились. Я вірю що Бог в силі розбудити свою церкву, відкрити ворота і вивести церкву на свободу. Якщо ми продовжуємо шукати Бога і вірити Йому Він воздасть і відкриє ворота, і ланцюги просто злетять.

Ця історія надихає нас на те, що щоб не планували держави і ворог а Бог контролює все. В Бога є на все свій час, і ми часто пробуємо розбиратись своїми силами. Є моменти коли треба боротись але є моменти коли потрібно довіряти Богу і Він сам все зробить.

Ефесян 6.10-11

«І нарешті таке. Будьте міцні в Господі, в Його могутній силі. Зодягніться в повний обладунок Божий, щоб протистояти диявольським підступам.»

Будуть різні часи але потрібно одягнутись щоб мати силу вистояти. Бог дає силу з зброю але якщо я здамся то я не зможу вистояти. Якщо ти бачиш що ти засинаєш то зміцнюйся, шукай Бога і говори з Ним.

Ефесян 6.12-13

«Бо ми боремося не проти людей, не проти плоті й крові, а проти правителів, володарів темряви цього світу, духовних сил зла на небесах. А тому зодягніться в повний обладунок Божий, щоб змогли ви протистояти, коли настане лихий день, і вистояти, перемігши все.»

‭‭Багатотисячна церква де є чудеса і знамена але він каже не забувайте що є ворог, і зброя виготовлена проти вас. Бог робить свою частину а ми робимо свою. Якщо мене закрили то я можу молитись. Я роблю те, що я можу.

Є плани ворога і є плани Господні. Ворог хоче щоб церква була ізольована і заснула. Бог хоче щоб церква процвітала і спасала людей для Його Царства. Чиїм словам повіриш ти?

Від якого джерела я насичую свою душу?

Бог закликає нас пити чисту воду з Його джерела Життя. Ті, хто шукають і вірять вони досягнуть і отримають. Бог є воздаятель, Він воздасть за нашу віру і пошуки Його. Якщо ти просиш тобі буде дано. В Бога є хороші плани, Він не закінчив з церквою Він переводить її на інший рівень.

За Богом останнє слово, Він є Початок І Завершення, Альфа і Омега.

Summary
Ізольований камінь. Проповідь про апостола Петра і церкву Нового Завіту
Article Name
Ізольований камінь. Проповідь про апостола Петра і церкву Нового Завіту
Description
Проповідь на основі історії коли апостола Петра Ірод посадив у в'язницю а церква в цей час реано молилась. Характер апостола Петра і церкви. Чому камінь навіть ізольований має силу перемагати.
Author
Publisher Name
Церква Явлення Христа
Publisher Logo