Pixel ID: 756683718049006 Кого Христос кличе на гору? | Проповідь церкви у Львові
+38098 659 2109 lvivchurch@gmail.com

Матвія 17.1

«Шість днів по тому Ісус узяв Петра, Якова та його брата Іоана й вирушив з ними трьома на високу гору, щоб побути там з ними на самоті.»

‭‭Для нас завжди важливий контекст. До цього часу була дуже глибока розмова. Бог відкрив Петру хто ж такий Ісус. Петро маючи це відкриття розуміє Хто перед ним.

Коли ти думаєш про людське ти живеш у цій системі світу. Коли ти живеш духоним ти думаєш про Ісуса і про христинство.

Матвія 17.2

«І там Ісус преобразився в них на очах: Його обличчя засяяло, мов сонце, а вбрання стало сліпучо білим.»

‭‭Бог вибирає кого взяти на гору

Не людина вибирає. Але люди вибирають чи бути їм близько до Бога. Ісус не вибрав з тих тисяч які слухали, Він вибрав з тих 12 близьких до Нього.

Ніщо не може перешкодити бути близько до Нього. Людям часто заважають проблеми чи сім’я але це не має бути перешкодою. Люди можуть говорити багато про Господа у своєму житті але якщо ти не бачиш плодів у житті то такі розмови марні. Мають бути плоди у житті. Плоди змін характеру і плоди принципів життя, плоди спасіння.

Ми можемо молитись один за одного але те, що я маю зробити сам за мене ніхто не зробить.

Тим трьом потрібно було самим підніматись в гору. Ісус не ніс їх на руках. Має бути зусилля в нашому житті як духовне так і фізичне. Зусилля це коли я приходжу туди, де є Бог. Перебувати у присутності Бога разом з іншими. Як мінімум потрбно встати і прийти туди де є Бог і інші.

Люди часто ліняться і кажуть може завтра.

Коли ми говоримо про христинство немає компромісів. Як сказав наш боксер Усик я вірю в Бога, Ісуса Христа. Він поставив крапку чітко показавши в якого Бога він вірить.

Люди часто приходять на служіння бо просто звикли. Люди віддають данину цьому дню чи людям чи традиції. Але Бога вражає віра а не присутність.

Важливо перед служінням побути в поклонінні і молитві щоб на служінні бути вже у присутності. Коли ти це робиш ти думаєш про Бога і про церкву. Бог дає певні переживання і можуть виникати різні побудження щоб помолитись на когось або подзонити комусь. В наш час технологій можна бути благословенним а можна і бути обкраденим. На смартфоні можна читати Біблію а можна весь день сидіти в інстаграмі. Чим наповнюватись вибираю я і потім це з мене і виливається.

Атмосфера на служінні будується кожним. Не пастором чи лідерами чи прославленням а кожним хто прийшов на служіння.

Ісус Навин , юнак який вибрав бути близько до Бога. Він проводжав Мойсея до скинії і потім ще залишався там. Люди були готові платити ціну щоб наблизитись до Бога. Мойсей молився а Ісус Навин був біля нього. І потім прийшов час коли Ісус прийняв цю естафету.

Бути близько до Бога

Бог вибирає кого візьме на гору а ми вибираємо чи бути близько до Бога.

Я хочу переглянути своє життя щоб краще планувати  час і бути ближчим до Бога. Щоб це сталось потрібно буде щось змінювати у житті.

Згадую історію про жінку з кровотечею. Вона була не бідна і витратила всі гроші на лікування. Вона боролась і була готова платити ціну. Вона знала що хвороби лікують лікарі. І вона приходила до різних лікарів і ніхто не міг допомогти. Вона витратила все що мала.

В кожного можуть бути такі виклики. І люди кажуть я зробив все що міг. І Бог деколи допускає такі моменти щоб людина почала шукати джерело інше.

І вона почула про Ісуса і що Він робить це безкоштовно. В неї відкрилась ця надія. І вона зробила таку річ яку ніхто до цього не робив. Далі в Діяннях апостолів люди зцілялись торкаючись одежі Петра але першою була ця жінка.

Віра ніколи не була пасивною. Якщо я хочу щоб спасались мої знайомі я маю заплатити час і ці пости з молитвами. Це говорить про мою віру. І моя віра підкреслена ціною.

Пробудження не приходить просто так, є заплачена ціна.

Коли ці троє піднялись на цю гору щось надзвичайне сталось тоді. Почалось пробудження. Бог вирішує де і коли вилити цю надзвичайну присутність. Але ми як церква можемо вибрати бути близько до Бога.

Я не можу зробити пробудження але я можу підготувати землю для пробудження.

Матвія 17.1-9

«Шість днів по тому Ісус узяв Петра, Якова та його брата Іоана й вирушив з ними трьома на високу гору, щоб побути там з ними на самоті. І там Ісус преобразився в них на очах: Його обличчя засяяло, мов сонце, а вбрання стало сліпучо білим. Тоді раптом Мойсей та Ілля явилися їм і почали розмовляти з Ісусом. І, звернувшись до Христа, Петро сказав: «Господи, як добре, що ми тут! Якщо Ти хочеш, я поставлю тут три намети: один для Тебе, один для Мойсея, і один для Іллі». Та поки Петро так промовляв, ясна хмара огорнула їх тінню, і з неї почувся голос: «Це Мій Улюблений Син. Слухайтеся Його!» Почувши це, учні Ісуса так злякалися, що впали долілиць. Тоді Він підійшов і торкнувся їх, сказавши: «Вставайте і не бійтеся!» Та підвівши очі, учні не побачили там нікого, крім Ісуса. Коли вони сходили з гори, Ісус наказав їм: «Не кажіть нікому про те, що бачили, аж доки Син Людський не воскресне з мертвих».»

‭‭Це саме люди  чули коли Ісус вийшов з води. Водне хрещення це коли ти вмираєш для світу і себе і воскресаєш для Бога і для служіння Йому.

Ми маємо мати щось особливе

Не таке яскраве як ця гора але щось особливе. Це як цей відтиск Божий на моє життя. З Петром щось сталось тоді. Він змінився. Він був готовий за Ісуса на все але потім пішов і відрікся. Він надломив свій характер. Але Ісус знав що після зречення він відновиться.

Петро мав привілегію бачити Мойсея і Іллю. Це було надзвичайне переживання. Коли ти приходиш на служння є велике помазання і присутніть Божа. Але це не значить що диявол відійде від мене. Ворог зажди буде намагатись зіпсувати це все.

2Петра 1.16-17

«Бо сказано у Святому Писанні: «Будьте святі, тому що Я святий». І якщо називаєте Його Отцем, Який безсторонньо судить вчинки кожного, то живіть з пошаною до Нього, поки перебуваєте на цій землі.»

‭‭Петро до кінця свого життя пам’ятав цю гору. Він будував своє життя на переживаннях з цієї гори. Ця гора важлива в житті кожного з нас. Нам не треба бігати з переживаннями постійно. Але коли щось надприроднє приходить потрібно будувати свою вру на цьому. Має бути ця печатка Бога на нас. Те, що буде свідчити в  Якого Бога я повірив.

Підтримка

Навіть Ісус Який був на землі будучи Господом мав отримати підтримку від Батька. Ми потребуємо цих моментів коли Бог буде підкріпляти нас. І не завжди це мають бути небесні ангели. Це можуть бути мої ближні.

Нам потрібно бажати бути близько з Богом. Деколи криза закриває людей як ці мушлі. Але диявол добиває одиноких. Якщо твоя плоть намагається тебе закривати біжи до своєї церкви. Не слухайся проблем чи образ а Його (Ісуса) слухайся.

Даниїла 8.18

«Поки він промовляв до мене, я перебував у міцному сні, лежачи долілиць. Тоді він торкнувся мене й підвів мене на ноги.»

‭‭Нашій душі і нашому духу добре там, де є Бог. Але тіло наше хоче перекричати це і змусити нас не приходити.

Коли ми збираємось на служіння в неділю і ми все зробили для того, щоб воно прошло добре, то і буде нам добре. Біблія каже щоб ми вкусили який благий Господь. Почуй цей голос небес у своєму житті.

Щоб потім як Павло сказав я знаю в Кого я повірив. Бо є цей особистий досвід з Богом.

2 Петра 1.3-4

«Все, що потрібно нам для духовного життя і служіння Богу, було дано Ісусом, Який має силу Божу. Ми отримали ті дари, бо знаємо Того, Хто покликав нас славою і добротою. І завдяки тій славі й доброті Своїй, Він дав нам обіцяні дорогоцінні й великі дари, щоб змогли ми стати подібними Самому Богу, та уникнути духовного тління, яке панує у світі через лихі людські бажання.»

‭‭Амінь.

Summary
Кого Христос кличе на гору? | Проповідь церкви у Львові
Article Name
Кого Христос кличе на гору? | Проповідь церкви у Львові
Description
Проповідь на тему Ісуса і учнів яких Він покликав на гору щоб відкритись їм. Важливість стосунків з Богом і як нам піднятись на цю гору.
Author
Publisher Name
Церква у Львові Явлення Христа
Publisher Logo