Коли Ісус У Твоєму Човні

Коли Ісус у твоєму човні

  1. І сталось, як тиснувся натовп до Нього, щоб почути Слово Боже, Він стояв біля озера Генісаретського.
  2. І Він побачив два човни, що стояли край озера. А рибалки, відійшовши від них, полоскали невода.
  3. І Він увійшов до одного з човнів, що був Симонів, і просив, щоб він трохи відплив від землі. І Він сів, та й навчав народ із човна.
  4. А коли перестав Він навчати, промовив до Симона: Попливи на глибінь, і закиньте на полов свій невід.
  5. А Симон сказав Йому в відповідь: Наставнику, цілу ніч ми працювали, і не вловили нічого, та за словом Твоїм укину невода.

(Від Луки 5:1-5)

Там перебувала спрага по Слову Божому. Люди тиснулись щоб почути і не чекали поки Ісус прийде до них, вони самі шукали Його. Часто люди сидять і чекають Бога, але ми маємо бути такими які шукають Бога. Див. також проповідь на тему: “Слідування”.

Коли ми будемо прагнути змін ми будемо шукати Ісуса щоб почути Слово і Воно нас почне змінювати.

Майбутні учні Ісуса були на роботі в цей час. Вони ловили рибу вночі. Ісус прийшов саме до певних двох човнів. Човен це образ роботи, бізнесу або будь чого іншого чим людина заробляє на життя. Ісус не прийшов просто так, в Нього були певні плани. В кінці своєї роботи люди були виснажені. І в такому стані Ісус їм почав щось пропонувати.

  1. І Він побачив два човни, що стояли край озера. А рибалки, відійшовши від них, полоскали невода.
  2. І Він увійшов до одного з човнів, що був Симонів, і просив, щоб він трохи відплив від землі. І Він сів, та й навчав народ із човна.

(Від Луки 5:2,3)

Ісус не просив Симона дозволу зайти в човен, Він просто зайшов. Бог деколи так приходить коли бачить важку ситуацію людини. Деякі думають що вони ще не готові зустріти Бога, але Він прийшов серед звичайного дня. Нам не треба чекати особливого моменту. Бог може прийти коли я змучений, або злий чи розчарований. І може бути така реакція «не зараз!»

Бог коли приходить до тебе він очікує віри.

А віра не терпить нарікання, вона хоче бачити дію. Віра говорить обітниці які дав мені Бог. Якщо ти хочеш змін, потрібно перебороти свою слабість.

Можливо хтось думає що Бог тільки у церкві і мені потрібно туди прийти. Бог приходить коли захоче, і все що він чекає це слухняність. Віра приходить для того щоб ми проявляли слухняність, і вчились казати ні своїм бажанням, емоціям і упередженням.

Якщо Бог прийшов то в Нього є план. Ісус зайшов в човен і попросив відплисти. Тобто Він очікував звичайного послуху, хоча в той час для Симона Ісус був звичайною людиною. І ми не маємо чекати вогню з неба. Ісус приходить в образі звичайної людини щоб дати мені шанс змінитись і почати слухати Його.

Часто ми працюємо і немає результату. Тут приходить Бог і каже що потрібно зробити. Єдина проблема тут це смирення. Смирення часто малюється в нас як образ сумної людини з опущеними очима. Але насправді це смирення, це коли я відставляю в сторону свої питання і бажання і просто роблю те, що Він хоче.

Я можу показати віру в справах.

Якщо я можу взяти весло в руки і гребти то я це зроблю і буду гребти в тому напрямку яке покаже Бог. В цьому є суть віри.

  1. А коли перестав Він навчати, промовив до Симона: Попливи на глибінь, і закиньте на полов свій невід.
  2. А Симон сказав Йому в відповідь: Наставнику, цілу ніч ми працювали, і не вловили нічого, та за словом Твоїм укину невода.

(Від Луки 5:4,5)

Тут зустрілося Боже Слово з людським досвідом. Як часто ми говоримо Богу що працює а що не працює? Як часто ми говоримо Богу що є добре для нас а що ні? Тут виникає питання, а хто ж тоді тут всемогутній? Наші переконання і досвід часто є перешкодою в слухняності Богу. Ми деколи не даємо Богу реорганізувати свою працю щоб почати отримувати плоди.

Нам потрібно вміти зупинятись в певні моменти свого життя. Ми не хом’ячки щоб вічно бігти в колесі і ніколи не зупинятись. Люди думають що чим більше працювати тим більше досягнеш. Так біжучи можна не побачити двері які Бог покаже а пробігти повз них.

Симон послухався але не очікував що це принесе результат. Ми не маємо доказувати Богу що Він не правий.

Кажуть що чудо з цим уловом було першою річчю яка почала змінювати невірство Симона. Такі речі Бог деколи допускає щоб допомогти нам стверджуючи нашу віру. Але це не панацея. Віра має рухати нами не залежно чи ми бачимо результат одразу.

Християни вміють більше, але вони просто не пускають Бога у свій човен. У нас є величезний потенціал, і коли ми будемо запрошувати Бога до свого човна ми будемо набагато успішнішими і досконалішими. З Ісусом у човні буде все получатись краще, ефективніше і продуктивніше. Бог хоче щоб все моє життя належало Йому.

Бог знає наші виклики і проблеми, Він хоче про них попіклуватись але спочатку має бути віра.

В житті кожного з нас є інструмент. Який Бог хоче використати для Своєї Слави. Питай в Бога чим ти можеш послужити Йому у своєму житті. Шукай в собі щось що Бог може використати для Його церкви і людей.

Багато людей важко працюють щоб досягнути чогось більшого. Але коли Ісус сказав куди закинути сіті то риби було стільки що човен почав перехилятись. Якщо ти важко працюєш і не бачиш результату, зупинись і спитай Бога що робити, і будь готовий послухатись.

  1. А зробивши оце, вони безліч риби набрали і їхній невід почав прориватись…
  2. І кивали вони до товаришів, що були в другім човні, щоб прийшли помогти їм. Ті прийшли, та й наповнили обидва човни, аж стали вони потопати.
  3. А як Симон Петро це побачив, то припав до колін Ісусових, кажучи: Господи, вийди від мене, бо я грішна людина!
  4. Бо від полову риби, що зловили вони, обгорнув жах його та й усіх, хто з ним був,
  5. також Якова й Івана, синів Зеведеєвих, що були спільниками Симона. І сказав Ісус Симонові: Не лякайсь, від цього часу ти будеш ловити людей!
  6. І вони повитягали на землю човни, покинули все, та й пішли вслід за Ним.

(Від Луки 5:6-11)

Спочатку прийшло чудо а потім була обітниця. Ми не маємо хитатись за вітром. Багато людей один день вірять інший вже щось не так. Ми маємо бути до кінця вірними. Купити біблію можна тут