Pixel ID: 756683718049006 Життя Пі Life of Pi Історія після якої ти повіриш у Бога
+38098 659 2109 lvivchurch@gmail.com

Життя Пі Історія після якої ти повіриш в Бога

Життя Пі (life of Pi)

Історія однієї людини, індуса.  Пі це ім’я, яке йому дали на честь одного басейну.  Весь фільм це бесіда Пі і одного письменника.

У дитинстві його дражнили за назвою цього басейну, пісун.  Пі був розумним хлопчиком і доводив математично, що його ім’я дуже важливе.  Число пі він розписував до великої кількості знаків після коми.  Тоді він став легендою всієї школи.  Пі також називали легендою морів, але Пі стверджує, що там йому допомагав Річард Паркер.  Хто такий Річард Паркер?

Письменникові сказали що, почувши історію Пі, він повірить в Бога.  І ось його історія …

Індійське місто Понтішері, було схоже на південь Франції.  Батько Пі володів зоопарком.  Перша релігія, яка вразила Пі, була індуїзм, і її різні боги.  Хлопчик дуже прискіпливо вивчав історію богів, і все знав про всіх.  Релігія була єдиною ниточкою, яка пов’язувала маму Пі і її минуле.  Потім Пі познайомився з Ісусом Христом.  Історія розп’яття Ісуса настільки вразила уяву хлопчика, що він прийняв це всім своїм серцем.  Пі був засмучений, тому що Бог віддав свого Сина, він ніяк не міг зрозуміти, що таке любов Бога до людей. Якщо тебе цікавлять теми про Ісуса запрошуємо тебе на служіння Християнської Церкви У Львові Явлення Христа

Далі Пі занурився в віру в аллаха.  Він думав, що Бог його веде по різних релігіях, щоб наблизитися до Нього.  Батько закликає нашого героя мислити раціонально і не розпилятись на різні релігії.

Пі приходить до свого майбутнього друга Річарда Паркера.  Річард Паркер це тигр, якого помилково назвали в честь мисливця який зловив його.  Пі простягає шматок м’яса тигру з-за ґрат, але батько рятує його.  Пі впевнений, що тигр може стати його другом, і що у звірів є душа.  Батько на очах у дітей віддає козу Річарду Паркеру, щоб дати зрозуміти хто такий тигр.

Після такого уроку Пі втратив інтерес до життя.  В Індії почалися політичні проблеми.  І Пі закохується в дівчину Ананд.

Сім’я Пі не може більше тримати зоопарк, і вони відправляються в Канаду, щоб продати тварин і почати новий бізнес.  Пі довелося кидати улюблену дівчину, пообіцявши, що вони знову зустрінуться.

І ось корабель разом з тваринами вже в морі.  Роль кока зіграв Жерар Депардьє.

Через 4 дні над Маріанською западиною корабель зазнає аварії.  Пі потрапляє в човен разом з зеброю гієною, орангутангом і Річардом Паркером, який забирається в човен.  Пі доводиться сидіти на щоглі, тому що гієна знаходиться в човні.  Після того як гієна вбиває зебру і орангутанга Річард Паркер вискакує з навісу і вбиває гієну.  Пі споруджує для себе пліт, щоб не бути в одному човні з тигром.

Кадр з фільму Життя Пі

Повинен віддати належне, що човен з японського судна обладнаний до останніх дрібниць.  Провізія і різні пристосування навіть для лову риби і видобутку прісної води з дна моря.  Пі відчуває депресію, тому що залишився сам.  Він молить Бога і каже що в руках Його.

Книга в шлюпці описує все, що тільки може бути, включаючи в себе плавання з дикими тваринами.  Пі поступово приручає Річарда, і навіть носить йому прісну воду.  Тиграм потрібно в день є до 5 кілограмів м’яса, так що лову риби не уникнути.

Кадр з фільму Життя Пі

Незрівнянні зйомки і комп’ютерна графіка зачаровують, а видовища відбуваються у відкритому морі.  Вночі медузи, які світяться в темряві, плавають і висвітлюють все навколо.  Величезний кит недалеко вистрибує з води і Пі втрачає велику частину всіх своїх запасів.  Але на щастя вони пропливають над зоною, де літає риба, і в човен потрапляє великий тунець, Пі відвойовує його у тигра і показує свою перевагу.  Після цього наш герой поступово приручає Річарда Паркера.  Даючи йому їжу, він потроху показує тигру, що він головний і що йому треба бути покірним.

Пі чудово добудовує свій пліт, створивши навіс для тіні і крісло для відпочинку.  На горизонті видно корабель, але всі старання Пі не дають результатів, відстань занадто велика.

Коли дивишся, як людина проходить такі випробування, де немає людей і їжі, де ти сам і надії немає, підсвідомо ставиш себе в такий стан.  Пі, під час шторму, починає благати Бога і просити Його про помилування.  Момент, де проявиться вся суть людського мислення, де видно, у що людина насправді вірить.

Дні проходять, а їжі немає, Пі вже ослаблений, підходить до тигра, який лежить від слабкості, і вперше він торкається до нього рукою.  Пі сідає біля Річарда і кладе його голову собі на коліна.  Пі молиться: «Боже, дякую, що дав мені життя, я готовий!».

Кадр з фільму Життя Пі

На наступний день човен впирається в берег маленького острова.  Цей острів твір мистецтва.  Він складається з коренів невідомих рослин.  І там живуть тисячі і тисячі сурикатів.  Це такі маленькі гризуни, схожі на мадагаскарських лемурів.

Гарний острів насправді виявився хижаком.  Вночі прісна вода перетворюється в кислоту.  Пі знайшов у квітці людський зуб.  Бідолаху перетравило кислотою, і залишився тільки зуб.  Пі поповнює запаси, і вони з Річардом відпливають далі.

Кадр з фільму Життя Пі

Пі був щасливий що Бог його не залишив, він стверджує що Бог завжди був з ним.  Через деякий час вони припливли на материк, до берега Мексики.  Коли Пі вийшов на берег, впавши обличчям у пісок, Річард Паркер вийшов з човна і пішов до джунглів, зупинившись біля лісу, він навіть не озирнувся і пішов з його життя назавжди.

Пі плакав не від захвату а від того що той, хто врятував його життя в морі, той, хто підтримував його морально, той, хто давав йому стимул ловити рибу і виживати, навіть не обернувся щоб подивитися на нього.  Річард Паркер розбив йому серце.

Те, що трапилося з Пі, змінило його погляд на життя і Бога

Тут показано як справжня дружба змінює людину.  Звичайно, є і New Age, це такий напрямок в вірі, яке об’єднує всі релігії.  Його суть в тому, що неважливо, в якій ти вірі важливо вірити.  Але в кінці фільму видно, що Пі дякував Богові за своє спасіння, і тільки Бог зміг утримати його в такій складній ситуації.

Думаю, для багатьох людей ця історія буде свого роду викликом.  Цей приклад винахідливості і прагнення будь-що-будь дійти до кінця і отримати перемогу над проблемою, повинен нас надихнути здійснювати в житті вчинки, дивлячись на які потім інші зможуть сказати: «Це неймовірна історія!».

Як і завжди я наполегливо раджу всім подивитися цей фільм, адже крім сюжету та краса зйомок і комп’ютерної графіки і природи фільм своїм змістом захоплює уяву і щось змінює всередині нас.

Summary
Життя Пі Life of Pi Історія після якої ти повіриш у Бога
Article Name
Життя Пі Life of Pi Історія після якої ти повіриш у Бога
Description
Історія життя хлопця на ім'я Пі який опинився в одному човні з тигром і повірив у Бога.
Author
Publisher Name
Церква у Львові Явлення Христа