Масштабність Віри

Масштабність віри

  1. І промовив Господь до Аврама: Вийди зо своєї землі, і від родини своєї, і з дому батька свого до Краю, який Я тобі покажу.

  2. І народом великим тебе Я вчиню, і поблагословлю Я тебе, і звеличу ймення твоє, і будеш ти благословенням.

  3. І поблагословлю, хто тебе благословить, хто ж тебе проклинає, того прокляну. І благословляться в тобі всі племена землі!

(Буття 12:1-3)

Ми бачимо людину яка живе звичайним життям. Можна бачити як Авраам поводив себе у присутності Божій. Багато християн живуть лише недільними служіннями, звужуючи служіння Богу до одного дня. Бог приходить в наше життя не на якусь частину а повністю. Віра починається з зустрічі людини з Богом.

faith

  1. Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове.

(До Римлян 10:17)

Віра приходить тоді, коли я перебуваю у Його Слові. Коли я перебуваю у читанні Біблії я маю всі можливі шанси почути Слово Боже. Можна слухати і не чути. Тут слухання мається на увазі очікування і готовність приймати те, що скаже Бог. Потрібно навчитись приходити у ті місця Біблії які ми вже чули як ніби вперше. Зустріч з Богом відкриває покликання. Люди які зустрічались з Богом починали отримувати відповіді на питання: «Для чого я живу?». Бог не заставляє нас слідувати за ним, але якщо ми підемо за Ним ми отримаємо благословенне і насичене покликанням життя.

Бог не запізнюється і не поспішає. Він знає в який момент прийти.

  1. І промовив Господь до Аврама: Вийди зо своєї землі, і від родини своєї, і з дому батька свого до Краю, який Я тобі покажу.

(Буття 12:1)

Покликання вимагає від мене відділення. Неможливо слідувати за Богом залишаючись там де я є. Потрібно відділятись від свого егоїзму, від гріховних речей, від родини, яка не розділяє моєї віри. Ми б хотіли щоб вся родина спаслась коли ми прийдем до Бога, але часто родина продукує критицизм, невірство і егоїзм. В такому випадку потрібно відділитись і йти за Богом.

Одне з найболючіших питань це відділитись від своїх планів. Авраам мав свою роботу, слуг і своє сплановане життя. Тут Авраам став перед вибором чи послухатись людей чи піти за Богом. Якщо Бог прийшов у моє життя я маю принести свої плани і молитись чи вони будуть правильними для мене. А якщо мої плани йдуть у розріз Слова божого, то це плани диявола. Потрібно настільки мати сильну віру щоб мати змогу відпустити те що насправді мені не потрібно.

Якщо виникає сильне бажання щось зробити то потрібно це відкласти і заспокоїтись з Богом. Якщо це дійсно від Бога то бажання залишиться. І також Бог дасть мир в серці якщо це від Нього.

Неважливо що думають люди, Бог лише має право говорити у моє життя. І часто Бог говорить і через інших християн а також пасторів.

  1. І народом великим тебе Я вчиню, і поблагословлю Я тебе, і звеличу ймення твоє, і будеш ти благословенням.

(Буття 12:2)

Уявіть собі що тільки слухняність однієї людини запустила такий масштабний історичний процес який дасть величезний вплив на усе людство. Ми насправді не знаємо який вплив дають наші молитви за інших людей, чи наша допомога або проповідь Євангелії.  Таке сталося з Савлом, який переслідував християн, а потім дві третіх Нового Заповіту написав саме він будучи вже Павлом. Слухняність проявилась в майбутньому набагато більше ніж можна собі уявити.

Потрібно підігрівати в собі віру. Наближатись до Бога і бути більш гарячим в пошуках Бога.

  1. І народом великим тебе Я вчиню, і поблагословлю Я тебе, і звеличу ймення твоє, і будеш ти благословенням.

(Буття 12:2)

Неможливо дати благословіння не будучи при цьому благословенним. А щоб бути благословенним потрібно мати слухняність, яка є більше нашої жертви. Жертва має бути в слухняності. Якщо в мене є нерозуміння я маю робити те, що правильно, очікуючи що Бог скаже робити далі.

Слухняність Богу є ключовим моментом в досягненні покликання. Ми можемо бути благословенням для нашої нації.

  1. І Господь явився Авраму й сказав: Я дам оцей Край потомству твоєму. І він збудував там жертівника Господеві, що явився йому.

(Буття 12:7)

Одна людина ходила там і потім на цьому місці став Ізраїль. Тому що Бог пообіцяв Аврааму і Він дав йому це. Коли відкривається покликання відкривається і війна. Рідні не розуміють, душевні переживання і інші речі. Але найголовніше що Бог зі мною. Де б я не був і що б мені Бог не сказав робити Він буде зі мною.

680x374_21_cbc995bf63390e1ff55e0156f1902661@690x380_0xc0a8392b_13756163551506597718

  1. А звідти він рушив на гору від сходу від Бет-Елу, і намета свого розіп’яв, Бет-Ел від заходу, а Гай від сходу. І він збудував там Господу жертівника, і прикликав Господнє Ймення.

(Буття 12:8)

Коли Бог прийшов в життя Авраама, він збудував Господу жертовник. Коли Бог приходить в моє життя, моя відповідальність зробити місце поклоніння Богу. І це не недільне служіння, це жертовник який має бути в мені і моєму житті постійно.