Pixel ID: 756683718049006 Молитва за покликання по книзі Естер
+38098 659 2109 lvivchurch@gmail.com

Книга Естер, які уроки ми можемо взяти з неї

Естер 3

«По цих подіях цар Ахашверош звеличив Гамана, сина Гаммедатового, аґаґ’янина, і повищив його, і поставив його крісло понад усіх князів, що були з ним. А всі цареві раби, що були в царській брамі, падали на коліна та вклонялися Гаманові, бо так про нього наказав цар. А Мордехай не падав на коліна й не вклонявся. І сказали царські раби, що були в царській брамі, до Мордехая: Чого ти переступаєш царевого наказа?

І сталося, як вони говорили до нього день-у-день, а він не слухався їх, то вони донесли Гаманові, щоб побачити, чи втримається Мордехай у своїм слові, бо він виявив їм, що він юдеянин. І побачив Гаман, що Мордехай не падає на коліна й не вклоняється йому, і Гаман переповнився лютістю… І погорджував він у своїх очах простягнути руку свою не тільки на Мордехая, самого його, бо донесли йому про Мордехаїв народ, і Гаман шукав випадку вигубити всіх юдеян, що були в усьому Ахашверошевому царстві, народ Мордехаїв.

Першого місяця, він місяць нісан, дванадцятого року царя Ахашвероша, кидано пура, цебто жеребка, перед Гаманом із дня на день та з місяця на місяць, і жереб упав на дванадцятий місяць, він місяць адар. І сказав Гаман до царя Ахашвероша: Є один народ, розпорошений та поділений між народами в усіх округах твого царства, а закони їх різняться від законів усіх народів і законів царських вони не виконують, і цареві не варто позоставляти їх. Якщо це цареві вгодне, нехай буде написано вигубити їх, а я відважу десять тисяч талантів срібла на руки робітників, щоб унесли до царських скарбниць!

І зняв цар персня свого зо своєї руки, і дав його Гаманові, синові Гаммедатовому, аґаґ’янинові, ненависникові юдеїв. І сказав цар до Гамана: Це срібло віддаю тобі, і дається тобі й той народ, щоб робити з ним, як угодно в очах твоїх! І були покликані царські писарі першого місяця тринадцятого дня в ньому, і було написано все так, як наказав Гаман до царських сатрапів та до намісників, що були над кожною скругою, і до князів кожного народу, до кожної округи письмом його, і до кожного народу мовою його; в імені царя Ахашвероша було написано, і припечатано було царським перснем.

І були послані листи через гінців до всіх царських округ, щоб були повигублювані, побиті та понищені всі юдеї від хлопця й аж до старого, діти та жінки одного тринадцятого дня місяця дванадцятого, він місяць адар, а здобич по них пограбувати. Відпис із цього листа щоб був виданий як закон, у кожній окрузі, і оголошений для всіх народів, щоб були готові на цей день. Гінці вийшли, пігнані царевим словом. А закон був виданий в замку Сузи. А цар та Гаман сіли до пиття, а місто Сузи було в замішанні.»

‭‭

Якщо закони суперечать Біблії 

Біблійні герої пережили великі гоніння по причині несправедливих законів, котрі спеціально приймалися, щоб зробити виклик біблійним цінностям.  Ми бачимо, що деколи держава приймає закони які суперечать Біблійним стандартам.

Естер 4.1-3

«А Мордехай довідався про все, що було зроблено. І роздер Мордехай одежу свою, і зодягнув веретище та посипався попелом, і вийшов на середину міста, та й кричав криком сильним та гірким! І прийшов він аж під царську браму, бо не можна було входити в царську браму в веретищному убранні. А в кожній окрузі та місці, куди доходило слово царя та його закон, були для юдеїв велика жалоба, і піст, і плач, і голосіння, а веретище та попел були ложем для багатьох…»

Були закони які він не порушував, а були які він порушував. Ця книга говорить про баланс і про правильні пріорітети. Якщо держава щось робить проти біблійним стандартам, то треба триматись того, що Закон Божий вимагає від нас.

Другий урок звідси ми можемо взяти про те, що Господь контролює все.

Завжди в центрі уваги дій Божих була віруюча людина. Вірна, безстрашна, яка йшла і робила те, до чого була покликана. Це слово для зрілих людей.

Естер 4.13

«І сказав Мордехай відповісти Естері: Не думай в душі своїй, що втечеш до царського дому одна з усіх юдеїв… Бо якщо справді будеш ти мовчати цього часу, то полегшення та врятування прийде для юдеїв з іншого місця, а ти та дім твого батька погинете. А хто знає, чи не на час, як оцей, досягла ти царства!…»

‭‭Ця книга є хорошим прикладом для сучасного християнства, де віруючі хочуть подобатись цьому світу. Але ми покликані благословляти людей і називати речі своїми іменами.

Слово Боже живе та діяльне

Естер чітко зрозуміла в чому її покликання. Не завжди ми розуміємо своє покликання. Але для нас як для віручих людей потрібно молитись і шукати як здійснити своє покликання. Нам потрібно молитись і шукати Бога в цей непростий час. Зараз ми навіть не знаємо, що нам далі чекати. Наше покликання виривати людей з царства темряви. На кого я можу вплинути і яке моє покликання?

Ми багато чого робили але видимого результату ми не бачимо. Але на кожний час в Бога є свої інструменти. Нам лише потрібно шукати в Бога як ми можемо спасати людей. Як ми можемо звершити своє покликання в цей час актуальний сьогодні?

Сьогодні наша молитва за пошуки свого покликання.

Якщо вас цікавлять теми молитви і християнства запрошуємо вас відвідати церкву у Львові Явлення Христа

Summary
Молитва за покликання по книзі Естер
Article Name
Молитва за покликання по книзі Естер
Description
Тема молитви це наше покликання як віруючих людей в контексті книги Естер. Який урок ми можемо взяти з цієх книги для свого життя.
Author
Publisher Name
Церква Явлення Христа
Publisher Logo