Мудрість у покликанні або не кидай псам під ноги

Мудрість у покликанні або не кидай псам під ноги.

 

Матвія 6.7-8

7 А як молитеся, не проказуйте зайвого, як ті погани, бо думають, ніби вони будуть вислухані за своє велемовство.

8 Отож, не вподобляйтеся їм, бо знає Отець ваш, чого потребуєте, ще раніше за ваше прохання!

 

В нас мають бути взаємовідносини з Богом.

Якщо я хочу бути ефективним у своєму покликанні я маю мати ефективні стосунки з Богом. Говори те, що в твоєму серці. Стосунки з Богом це завжди було і залишається первинним, у житті кожної віруючої людини. Ми прийшли до Того Хто врятував нас і дав нам нове життя. І ця зустріч має продовжуватись все життя.

 

Матвія 6:8

8 Отож, не вподобляйтеся їм, бо знає Отець ваш, чого потребуєте, ще раніше за ваше прохання!

 

Наступна фундаментальна річ в нашому житті це Його любов.

Він знає нас і бачить наші потреби. Ми деколи себе поводимо так, ніби Бог нас не любить і не піклується про нас. Ми свердлимо небеса своїми потребами ніби Бог не чує нас і не знає що нам потрібно. Ми маємо довіряти Богу, Він не зайнятий для нас ніколи.

 

Матвія 6:9-10

9 Ви ж моліться отак: Отче наш, що єси на небесах! Нехай святиться Ім’я Твоє,

10 нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі.

 

Молитва так само як і віра має бути продовжена ділами. Якщо я молюсь і нічого не збираюсь робити то для чого я взагалі молюсь. Те саме з вірою.

Чим ми ще можемо прославити Бога? Своїми ділами. Славу Богу приносить наш спів, наша молитва і наші дії. Кажуть що під лежачий камінь вода не тече.

Крім того, щоб молитись цією молитвою потрібно щось робити. Проголошення Божого Царства це добре але разом з тим ми маємо Його Царство приносити в цей світ, проповідуючи людям Євангеліє. Його Царство всередині нас. Бог хоче щоб Його Царство помножилось, значить і я маю помножитись. Християни схильні одухотворяти речі, без розуміння що взагалі практично вони мають робити.

 

Матвія 7.6

6 Не давайте святого псам, і не розсипайте перел своїх перед свиньми, щоб вони не потоптали їх ногами своїми, і, обернувшись, щоб не розшматували й вас…

 

Спасіння це не тільки для нас.

Бог вивів Ізраїль з Єгипту не просто так а щоб Його Ім’я було прославлене. Вони мали служити Богу. Думаючи тільки про себе і свою сім’ю ми стаємо егоїстами. Бо пізнавши по справжньому Його любов ми не зможемо сидіти, нас буде тягнути до інших людей щоб поділитись цією любов’ю з ними.

Є дві крайності. Одні люди не говорять Євангеліє чекаючи що люди самі їх зачіпатимуть. Очікування має бути активним, і я маю бути тим, хто ділиться. Друга крайність це люди, які говорять всім і насилують цим людей, навіть коли вони не сприймають тему Бога. Нам потрібно мати мудрість і розуміти Божі принципи в Євангелізмі. Притча про сіяча нам говорить що ми не дізнаємось яка земля в людини поки не посіємо в її серце. Не потрібно робити передчасні висновки хто хоче слухати а хто ні. Ми оцінюємо своїм поглядом і думаємо що ми знаємо людей.

В нас не має бути такий тягар що я повинен говорити людям про Христа. Ми маємо цього хотіти. Є процес спасіння і він починається з тебе і мене. Реакція людини покаже яка це земля. Досконала любов перемагає всілякий страх. Досконала любов це любов Христа до нас. Ми не можемо порівнювати свої страхи з Його страхами і муками які Ісус пережив на Хресті. Згадуючи Його жертву  ми будемо сповнюватись досконалою любов’ю.

 

Матвія 7:7-8

7 Просіть і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам;

8 бо кожен, хто просить одержує, хто шукає знаходить, а хто стукає відчинять йому.

 

Часто ми це місце використовуємо для своїх потреб. Але контекст цього місця показує що він говорив про сіяння. Тому тут говориться про наше покликання і щоб ми молились за нас як євангелистів. Молитись і починати говорити ось це і є наше покликання як християн.

 

Наскільки я сильно шукаю людину якій хочу сказати?

 

Бог не посилає мене з місією без обітниці. Він дає мені цю обітницю що якщо я робитиму те, що Він просить, буде результат. Потрібно цього хотіти, шукати і стукати. Ти отримаєш те, про що ти просиш. Ми маємо переосмислити своє життя і усвідомити що це є первинне. Його Ім’я має святитись через наші слова в життя інших людей.

 

Матвія 7:9-12

9 Чи ж то серед вас є людина, що подасть своєму синові каменя, коли хліба проситиме він?

10 Або коли риби проситиме, то подасть йому гадину?

11 Тож як ви, бувши злі, потрапите добрі дари своїм дітям давати, скільки ж більше Отець ваш Небесний подасть добра тим, хто проситиме в Нього!

12 Тож усе, чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви. Бо в цьому Закон і Пророки.

 

Він показує серце Батька. Бог настільки любить нас і Він не людина яка діє емоційно. Я хочу сьогодні щоб ми поглибили свою віру в спасіння людей. Потрібно оточити себе людьми які вірять в спасіння. Притягувати до себе тих, хто вірить і тягнутись самим до тих, хто вірить. Зближуватись з позитивними людьми. Невдоволені люди будуть сіяти в твоє серце тільки бруд. Бог зацікавлений в моєму успіху ще більше ніж я.

 

Луки 10:1-2

1 Після того призначив Господь і інших Сімдесят, і послав їх по двох перед Себе до кожного міста та місця, куди Сам мав іти.

2 І промовив до них: Хоч жниво велике, та робітників мало; тож благайте Господаря жнива, щоб робітників вислав на жниво Своє.

 

Ідучи бажайте щоб вас було більше.

Це послання до Його учнів і до нас. Він послав їх піти туди, куди Він сам мав йти. Тому не треба боятись а йти туди куди Ісус посилає нас. Нам потрібно переглянути свою відповідальність до Великого Доручення.

 

Луки 10:3

3 Ідіть! Оце посилаю Я вас, як ягнят між вовки.

 

Христовий дух йде до людей як ця вівця, слухняна без амбіцій і гордості, щоб цей вовк міг змінитись і стати таким же. Бог також забезпечить нас на нашому шляху.

 

Луки 10.4

4 Не носіть ні калитки, ні торби, ні сандаль, і не вітайте в дорозі нікого.

 

Не відволікайся у своєму фокусі на інших людей. Не розпиляйся на всіх, шукай сина миру. Якщо ти спланував прийти до когось то не дай комусь зруйнувати свої плани.

 

Луки 10:5-8

5 Як до дому ж якого ви ввійдете, то найперше кажіть: Мир дому цьому!

6 І коли син миру там буде, то спочине на ньому ваш мир, коли ж ні до вас вернеться.

7 Зоставайтеся ж у домі тім самім, споживайте та пийте, що є в них, бо вартий робітник своєї заплати. Не ходіть з дому в дім.

8 А як прийдете в місто яке, і вас приймуть, споживайте, що вам подадуть.

 

Нам не потрібно говорити всім.

Наша ціль шукати цього сина миру. Людина яка відкрита до Бога і до Його послання. Ми ніколи не зможемо нікого переробити. Ми є посланники і маємо знайти тих, з ким Бог почне працювати.