Проповідь Намет Зустрічі

Намет зустрічі місце де є Бог

  1. І говорив Господь до Мойсея: Іди, вийди звідси ти та той народ, що ти вивів його з єгипетського краю до того Краю, що Я присяг був його Авраамові, Ісакові та Якову, говорячи: Нащадкам твоїм дам його,
  2. і пошлю перед лицем твоїм Ангола, і попроганяю ханаанеянина, амореянина, і хіттеянина, і періззеянина, хіввеянина, і євусеянина,
  3. до Краю, що тече молоком та медом, бо Я не піду серед тебе, бо ти народ твердошиїй, щоб Я не вигубив тебе в дорозі.
  4. І почув народ ту лиху вістку, та й засмутився, і ніхто не поклав на себе своєї оздоби.
  5. Бо промовив Господь до Мойсея: Скажи Ізраїлевим синам: Ви народ твердошиїй, якщо одну хвилину піду серед тебе, то вигублю тебе! Тож тепер здійми оздобу свою з себе, Я знатиму, що вчиню тобі.
  6. І поздіймали Ізраїлеві сини свої оздоби під горою Хорив.

(Вихід 33:1-6)

Гріх відділяє людину від Бога.

Він робить неможливим перебування людини в Божій присутності. І не Бог залишає людину а людина Бога. Можна сумувати в певних обставинах але залишатись в такому стані не можна. Запрошуємо тебе на служіння церкви у Львові, Явлення Христа.

  1. А Мойсей узяв намета, та й нап’яв його поза табором, далеко від табору, і назвав його: скинія заповіту. І бувало, кожен, хто шукав Господа, входив до скинії заповіту, що поза табором.
  2. І бувало, коли виходив Мойсей до скинії, то підводився ввесь народ, і ставали кожен при вході свого намету, і дивилися за Мойсеєм, аж поки він не входив до скинії.
  3. І бувало, коли входив Мойсей до скинії, то сходив стовп хмари, і ставав при вході скинії, та й говорив Бог із Мойсеєм.
  4. І ввесь народ бачив стовпа хмари, що стояв при вході скинії. І ввесь народ підводився, та й вклонялися, кожен при вході намету свого.

(Вихід 33:7-10)

Біблія чітко підкреслює що Мойсей ставив намет не тільки для себе. Кожен хто шукав Господа міг прийти до намету. Намет мав стояти поза межами табору бо присутність Бога могла знищити людей в таборі. В сьогоднішній час ми маємо усвідомити що щоб бути з Богом потрібно вийти зі свого табору, оточення або течії. Слідування за Богом буде суперечити загальному потоку цього світу. Таким чином Бог буде бачити що ті хто вийшли зі свого табору настроєні серйозно служити Йому.

Мойсей як образ Христа показує людям шлях до Бога. Але багато хто залишається у своєму засмученому стані у своєму наметі. Бог ніколи не залишає людину у безвихідному становищі. Насправді немає безвихідних ситуацій, просто люди перестають шукати вихід і думають що його немає. Нам потрібно вміти виходити зі свого стану (пасивність, смуток, гордість, байдужість і т д) і йти до намету в якому є Бог. Бог не рухається в комфорті нашого життя. І немає слідування за Богом поза церквою. Якщо є якісь речі які нас турбують потрібно прийти до Бога і просити це очистити.

  1. Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої.

(1 Івана 1:9)

Як далеко ми себе будемо тримати від намету зустрічі З Богом так сильно ми будемо помирати духовно.

  1. І говорив Господь до Мойсея лице в лице, як говорить хто до друга свого. І вертався він до табору, а слуга його, юнак Ісус, син Навинів, не виходив із середини скинії.

(Вихід 33:11)

В присутності Божій Бог готує мене до свого покликання. Біблійна школа чи книжки не приготують нас до покликання. Лише реальна присутність Бога у нашому житті підготує нас до покликання і дасть певні речі для цього.

Часто люди очікують кожен день чогось надзвичайного, але своєю присутністю в церкві Бог готує нас для здійснення своїх планів.

Далі у Старому Заповіті ми бачимо що той юнак Ісус Навин перейняв естафету Мойсея і завершив його шлях. Мойсей не дійшов до землі обіцяної але Ісус Навин дійшов, завдяки тому що він був в присутності Божій в наметі.

Молитва поклонника. Часто в нас в уяві поклоніння це тільки хвалебні слова на адресу Бога. Також поклонінням є те, коли людина говорить з Богом відверто.

  1. І сказав Мойсей до Господа: Дивися, Ти говориш мені: Випровади цей народ, а Ти не дав мені знати, кого зо мною пошлеш. А Ти сказав був: Я знаю тебе на ім’я, а також знайшов ти милість в очах Моїх.
  2. Тож тепер, коли знайшов я милість в очах Твоїх, об’яви ж мені дорогу Свою, і я пізнаю, як знайти милість в очах Твоїх. І побач, бо цей люд то народ Твій.

(Вихід 33:12,13)

Він починає говорити з Богом Його обітницями.

Неможливо пізнати Бога не слідуючи за Ним.

Часто люди хочуть сидіти у комфортній кімнаті з товстою книжкою і пізнавати Бога. Але нам потрібно усвідомити що пізнання Бога прийде тільки тоді коли ми вийдемо і підемо Його шляхом.

Слідувати за Богом це коли я хочу щоб те що Бог мені дав (дари, таланти, вміння) я використав на Його Славу, допомагаючи іншим людям знаходити Бога.

  1. А Він відказав: Сам Я піду, і введу тебе до відпочинку.

(Вихід 33:14)

Божим шляхом неможливо піти без Бога. Потрібно бути з Ним і разом з Ним іти. Це поклоніння показує в собі ходотайство. Чим більше ми в Його присутності тим більше нам буде говорити Бог. Спілкування з Богом має бути як спілкування двох друзів. Без претензій людина говорить те що є,  і ділиться усім що турбує.

Слово відпочинок тут несе зміст: комфорт в моєму розумі, від пізнання і розуміння, що зі мною є Сам Бог. Я впевнений що я не сам і Бог зі мною.

  1. І сказав він до Нього: Коли сам Ти не підеш, то не виводь нас ізвідси.

(Вихід 33:15)

Нам не треба робити щось аби робити. Нам потрібно пізнавати шлях Бога і робити те, що Бог хоче, тоді Він буде зі мною. Часто люди змучені від служіння в церкві бо відвикли від присутності Бога.

  1. Бож чим тоді пізнається, що знайшов милість в очах Твоїх я та народ Твій? Чи ж не тим, що Ти підеш із нами? І будемо вирізнені я та народ Твій від кожного народу, що на поверхні землі.

(Вихід 33:16)

Доля нашого міста залежить від того, наскільки ми знайшли милість в очах Бога. Істинне серце церкви Христової не в думках про людей які в церкві а про тих хто не є в церкві. Біль Ісуса в тому, що не всі прийшли до Нього.

Ми як церква не покликані спасати всіх, але ми покликані спасати тих, хто шукає Його і показати їм шлях.

Нам треба молитись щоб Господь виводив нас на шляхи до людей які шукають Його. Люди часто починають шукати Бога коли приходять важкі обставини. Обставинами завідує Бог і нам потрібно бути близько до Бога щоб знати і відчувати тих людей які шукають Його.

  1. І промовив Господь до Мойсея: Також цю річ, про яку говорив ти, зроблю, бо ти знайшов милість в очах Моїх, і Я знаю на ім’я тебе.
  2. А він відказав: Покажи мені славу Свою!

(Вихід 33:17,18) магазин де можна купити біблії