Pixel ID: 756683718049006 Навіщо ходити до церкви
+38098 659 2109 lvivchurch@gmail.com

Навіщо ходити до церкви?

Ходити до церкви чи ні

Подібні питання виникають часто у людей. Може краще у неділю провести час дома в сімейному колі? А як біблія дивиться на це?

«І щоденно до Церкви Господь додавав тих, що спасалися»

(Дії Апостолів 2:47)

Дивіться, що відбувається: спочатку люди приймали спасіння, а потім Господь додавав тих, хто спасався до церкви. Отже, Бог не тільки бажає, щоб люди спасались, а й щоб вони були в церкві, тобто в середовищі віруючих.

«Навіщо потрібно бути в церкві?». Справа в тому, що для того щоб потрапити на Небеса, необхідно повірити в Ісуса Христа, але для того, щоб виконати волю Божу, необхідно бути частиною церкви.

У книзі Дії, у другому розділі, описане життя першої церкви.

«Отож ті, хто прийняв його слово, охристилися. І пристало до них того дня душ тисяч зо три! І вони перебували в науці апостольській, та в спільноті братерській, і в ламанні хліба, та в молитвах. І був острах у кожній душі, бо багато чинили апостоли чуд та знамен. А всі віруючі були вкупі, і мали все спільним. І вони продавали маєтки та добра, і всім їх ділили, як кому чого треба було. І кожного дня перебували вони однодушно у храмі, і, ломлячи хліб по домах, поживу приймали із радістю та в сердечній простоті, вихваляючи Бога та маючи ласку в усього народу. І щоденно до Церкви Господь додавав тих, що спасалися.»

(Дії Апостолів 2:41-47)

Отже, навіщо нам ставати частиною церкви?

  1. Для того щоб перебувати в навчанні Слова Божого. Ось чому в церкви пріоритетом є проповідь Слова. Адже Ісус заповідав нам. «А Ісус підійшов і сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі. Навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку. Амінь »(Матв. 28: 18,20). Він не сказав нам вчити людей ходити до церкви, але вчити людей дотримуватися Його Слова. З цієї причини пастор щонеділі проповідує і навчає всю церкву Божого Слова. Без Слова ми будемо слабкими духовно і не зможемо виконати волю нашого Батька.
  1. Для того щоб брати участь в спілкуванні. Спілкування стоїть на другому місці після навчання Слова Божого. Чому? Тому що спілкування з іншими віруючими є важливою складовою частиною вашого духовного зростання. Ми не говоримо просто про спілкування, а про таке спілкування, де присутні посвяченість і підзвітність один одному. Це спілкування, в якому ми можемо відкриватися, щиро молитися і служити один одному.

Хтось повинен служити вам особисто, особисто знати вас. Пастор не може знати всіх, тим більше мати близькі стосунки з кожним. Ось чому Ісус вибрав дванадцять учнів, і більшу частину часу проводив з ними, навчаючи їх служіння і виховуючи їх. Тому ви стаєте частиною не тільки великої церкви, а й частиною малої групи людей. Це може бути домашня група або група одного з церковних служінь.

«Коли ж їх відпустили, вони до своїх прибули й сповістили, про що первосвященики й старші до них говорили. Вони ж, вислухавши, однодушно свій голос до Бога піднесли й промовили: Владико, що небо, і землю, і море, і все, що в них є, Ти створив!» (Дії Апостолів 4:23,24) Апостоли Петро і Іоанн проповідували Євангеліє. Що вони зробили після того, як їм заборонили? Прийшли до своїх.

У кожного з нас повинні бути ці «свої», до яких ми можемо прийти у скрутну хвилину. І що «свої» зробили? Вони почали молитися разом, і Бог відповів. Ми повинні йти по життю і служити Богу разом. Тільки в єдності ми переможемо. «А всі віруючі були разом і мали все спільне. І кожен день одностайно перебували в храмі і, ломлячи хліб по домах, поживу приймали із радістю та в сердечній простоті » (Деян.2: 44,46).

Перша церква збиралася в храмі, але також і по домівках. У зібрань в церкви і по домівках різні цілі. Те, що відбувається в храмі (вчення апостолів, хвала і прославляння), не може відбуватися по домівках. Пастор не може відвідати всі будинки – це неможливо. Те, що відбувається по домівках (спілкування, ламання хліба), не відбувається в храмі. Уявіть, якщо на недільному служінні всі почнуть їсти і спілкуватися. Буде суцільний безлад. Але на дому, де збираються 10-15 чоловік, це можливо. Зауважте, віруючі збиралися кожен день. Це і є життя тіла.

  1. Для того щоб спільно молитися. Перша церква перебувала в молитві. «І вчив їх, кажучи: Хіба не написано: Дім Мій буде домом молитви назветься для всіх народів? а ви робите з нього печеру розбійників » (Мр. 11:17). Церква – це місце молитви. Ми зустрічаємося разом, щоб молитися і славити Бога. «І кожного дня перебували вони однодушно у храмі, і, ломлячи хліб по домах, поживу приймали із радістю та в сердечній простоті, вихваляючи Бога та маючи ласку в усього народу. І щоденно до Церкви Господь додавав тих, що спасалися» (Діян. 2:47). Апостол Павло часто звертався до церков, заохочуючи їх до молитви. Молитва – це рушійна сила віруючого і всієї церкви. Спільна молитва виробляє величезні результати. «як поможете разом і ви молитвою за нас, щоб за дар ласки, що нам виявлений багатьма, багато-хто дяку складали за нас» (2 Кор. 1:11). «Отже Петра стерегли у в’язниці, а Церква ревно молилася Богові за. Тоді Петро, прийшовши в себе, сказав: Тепер знаю правдиво, що Господь послав Свого Ангола, і видер мене із рук Ірода і від усього чекання народу юдейського» (Діян. 12: 5,11). Спільна молитва всієї церкви принесла апостолам Петру та Павлу позбавлення від смерті.
  1. Для того щоб служити іншим віруючим. Хоча ми самі отримуємо в церкві допомогу і служіння, Бог очікує, що одного разу ми почнемо служити і допомагати іншим. «І Він поставив одних апостолами, інших пророками, інших євангелістами, інших пастирями та вчителями, щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового» (Еф.4: 11,12). Саме в церкві ми ростемо і готуємося до нашого служіння. Справа служіння приготовлена для кожного. «А пішов я за відкриттям. І подав їм Євангелію, що її проповідую між поганами, особливо знатнішим, чи не дарма змагаюся я чи змагався» (Гал. 2: 2).

Всі ми повинні носити тягарі один одного. «Ми, сильні, повинні нести слабості безсилих, а не собі догоджати. Кожен із нас нехай догоджає ближньому на добро для збудування »(Рим.15: 1,2).

Пам’ятайте, хтось служить вам, і комусь служите ви. Ви потрібні Богу і потрібні людям.