Pixel ID: 756683718049006 Не думайте про обставини | Проповідь церкви у Львові
+38098 659 2109 lvivchurch@gmail.com

Дії 1.1-3

«Першу книгу я був написав, о Теофіле, про все те, що Ісус від початку чинив та навчав, аж до дня, коли через Духа Святого подав Він накази апостолам, що їх вибрав, і вознісся. А по муці Своїй Він ставав перед ними живий із засвідченнями багатьма, і сорок день їм з’являвся та про Божеє Царство казав.»

‭‭Біблія говорить нам про таких же самих людей як і ми. Деколи в уяві людей думка що люди з Біблії особливі.

Якщо ми хочемо краще розуміти розмову Бога з людиною нам потрібно розуміти обставини які були і що відбувалось тоді. Ісус який прийшов в служіння у своєму 30 річному віці, Ісус який 3 роки прослужив, Ісус який навчав їх Царства Божого, істин, чудес і знамен. Вони бачили Того, Хто зупиняє шторми, зціляє людей. І вони бачили це преображення на горі. Потім прийшла п’ятниця і Гефсиманія. В деяких учнів було розчарування, вони розбіглись.

Вони збирались разом на молитву

Деколи ми не чуємо тому що не розуміємо а деколи не чуємо бо не хочемо чути. Коли вони збирались між ними могли бути різні думки. Хтось вірив хтось сумнівався. Ісус три роки був з ними. Він показав їм все про своє сужіння і Свої стосунки з Отцем. І ще потрібно було 40 днів щоб укріпити їх віру. Він говорив з ними про вічність, про покликання. І вони нарешті зрозуміли те, про що Він раніше говорив.

Вони усвідомили те покликання яке слідувало за цим. Також тема покликання розкрита в цій проповіді.

Дії 1.4-8

«А зібравшися з ними, Він звелів, щоб вони не відходили з Єрусалиму, а чекали обітниці Отчої, що про неї казав ви чули від Мене. Іван бо водою христив, ви ж охрищені будете Духом Святим через кілька тих днів! А вони, зійшовшись, питали Його й говорили: Чи не часу цього відбудуєш Ти, Господи, царство Ізраїлеві? А Він їм відказав: То не ваша справа знати час та добу, що Отець поклав у владі Своїй. Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі.»

‭‭40 днів Бог говорить про Царство Боже і от в одній бесіді вони питають те, що дуже важливе для людей. Коли все станеться так, як має бути? Коли буде справедливість? Коли буде спокій і те що Він обіцяв. Їх запитання було нормальним і природнім для кожної людини.

Ісус каже не думайте про періоди і обставини у житті, будьте тими, хто думає про покликання. Ми маємо думати про силу яку Він дав. Куди нам іти до яких людей і що саме ми хочемо побачити у житті.

8 вірш став ключовим віршем книги Дії. Ця книга не має завершення. Ми як церква продовжуємо її писати. Вони отримали цю силу в день П’ятидесятниці. Вони отримали силу коли були в єдності. Коли ми збираємось шукаючи Його і те, що Господь обіцяв, приходить. Далі ми бачимо як розгортається служіння Бога. Нові церкви, місіонери і пастори. Бог спасає і звільняє.

Коли Дух зійшов на них ми бачимо зміненого Петра. Це був Петро про якого Ісус казав ти скеля. Бог дивиться на нас таким чином. Ти не той, хто хитається. Ти не дивишся що про тебе думають люди, ти дивишся що про тебе думає Сам Бог!

Петро стояв і говорив до багатотисячного натовпу. Серед яких були фарисеї, начитані і досвідчені люди. Кожен хто б виступав перед такими людьми почував себе ніяково. Але коли зійшов Дух Божий на нього, Петро говорив з силою дивлячись на їх обличчя. Тоді Бог прибдав 3 тисячі душ.

Відновлення 3000 душ

Теологи аналізуючи це побачили одну річ. Мойсей в кизі Вихід піднявся на гору. Побув там 40 днів в присутності Божій. Коли він спустився побачив що люди поклонялись ідолам. Тоді Бог судився з народом і загинуло 3 тисячі душ. Далі Мойсей отримав заповіді.

Тепер Петро проповідуючи відновив 3 тисячі душ. Божа благодать що з Ізраїля спасається перші 3 тисячі душ. Ми маємо розуміти що Бог набагато глибший ніж наша уява. Ми обмежені цими днями і обставинами. Бог бачить вічністю. І ми не розуміємо до кінця бо дивимось обставинами. Ми деколи бачимо але не дуже чисто.

Церква не дивись на обставини. Пам’ятай про своє покликання. Не наша справа знати часи і пори. Але наша справа прийняти силу коли Дух Божий зійде. В нас є відповідальності у житті але все має бути навколо центрального стержня покликання. Мають пріоритети стояти правильно. Ти приймаєш силу в покликання і все решта додається.

Часто люди забувають за покликання і займаються своїми справами. Первинне має бути первинним. Ми часто звикаємо і перестаємо думати і аналізувати. Ми можемо перестати використовувати силу.

Бог дає силу для певної мети.

1 Солунян 1.1-4

«Павло й Силуан та Тимофій до Церкви Солунської в Бозі Отці й Господі Ісусі Христі: благодать вам і мир! Ми дякуємо Богові завжди за всіх вас, згадуючи вас у наших молитвах. Ми згадуємо безперестанку про ваше діло віри, і про працю любови, і про терпіння надії на Господа нашого Ісуса Христа, перед Богом і Отцем нашим, знаючи, Богом улюблені браття, про ваше обрання.»

‭‭Він не каже будьте такими гарними християнами. Він молиться і каже що ми знаємо що Бог вибрав нас.

Бог вибрав кожного з нас. Те, що ти сьогодні тут, це не просто так сталось. Бог бачить вічністю і Він малює цю загальну картину.

Був відомий лікар по ракових захворюваннях. Він був атеїстом. Він вірив в науку і знання, у свої таланти. Він мав летіти на конференцію і так сталось що літак не злетів через ураган. І йому дуже треба було. Він вирішує їхати машиною і їде на свою конференцію. І в нього погано працює навігація яка завела його не туди. Він побачив хатинку де жила жінка з сином які хворі на рак.

Він зайшов, його напоїли нагодували і жінка пішла молитись. Вона повернулась і розказала що вірить Богу який управляє обставинами. І вона каже що не має грошей і знає тільки одного лікаря. Він і виявився цим лікарем. Після цього він став віруючим лікарем. Бог підняв ураган і збив навігацію щоб лікар потрапив до цього дому.

Бог продовжує бути Богом. Він готовий працювати у твоєму житті. Головне щоб ти був готовий. Молитва це не єдине що я маю робити але є обставини на які я не можу вплинути. Ти насправді покликаний Всевишнім.

Духовний сон

Нам треба бути тими хто проснувся від так званого Духовного сну. Коли нас затягують обставини.

1 Солунян 1.1-6

«Павло й Силуан та Тимофій до Церкви Солунської в Бозі Отці й Господі Ісусі Христі: благодать вам і мир! Ми дякуємо Богові завжди за всіх вас, згадуючи вас у наших молитвах. Ми згадуємо безперестанку про ваше діло віри, і про працю любови, і про терпіння надії на Господа нашого Ісуса Христа, перед Богом і Отцем нашим, знаючи, Богом улюблені браття, про ваше обрання. Бо наша Євангелія не була для вас тільки у слові, а й у силі, і в Дусі Святім, і з великим упевненням, як знаєте ви, які ми були поміж вами для вас. І ви стали наслідувачі нам і Господеві, слово прийнявши в великому утискові з радістю Духа Святого,»

‭‭Сучасне християнство часто напраляє всі свої зусилля щоб забрати страждання зі свого життя. Але Бог нас закликає до покликання яке не залежить від обставин. Покликання залежить тільки від моєї слухняності.

Покликаних багато але вибраних мало. Людина вибирає чи йти за Богом. Ми маємо молитись як за себе так і за ближнього. Нам не треба говорити про те, хто що робить чи не робить, нам потрібно молитись один за одного.

Наше земне життя не можна ставити в залежність від обставин. Бо можна закінчити депресією. Ми не маємо залежати від політики чи подій в країні. Християн завжди робили крайніми але не дивлячись на це вони вірили і служили.

Комфорт

Зараз популярний вірус серед християн це комфортизм. Люди моляться тільки за комфорт.

Я хочу щоб кожен з нас мав причину говорити що я віру зберіг, шлях свій звершив і тепер іду до Того, з Ким буду вічно. Це має бути нормальна позиція віруючої людини. Він покликав мене і я вірю в Його прихід. Отець тільки знає коли це відбудеться.

Филипян 3.13-15

«Браття, я себе не вважаю, що я досягнув. Та тільки, забуваючи те, що позаду, і спішачи до того, що попереду, я женусь до мети за нагородою високого поклику Божого в Христі Ісусі. Тож усі, хто досконалий, думаймо це; коли ж думаєте ви щось інше, то Бог вам відкриє й це.»

‭‭Усі хто з нас досконалий. Ми маємо більше звертати увагу на молитву за наше покликання. Ми маємо вчитись аналізувати кожен день. Скільки Бога в мене було на протязі дня.

Павло був таким хто аналізував і мотивував інших. Ісус казав учням що вони не про то думають. Сила дасть нові можливості. Нам потрібно виористовувати її там де ми є.

 

Summary
Не думайте про обставини | Проповідь церкви у Львові
Article Name
Не думайте про обставини | Проповідь церкви у Львові
Description
Проповідь про пріоритети у житті. Наскільки важливо розуміти своє покликання і не думати про щоденні турботи. Як Бог бачить вічністю і як це впливає на мене.
Author
Publisher Name
Церква у Львові Явлення Христа
Publisher Logo