Pixel ID: 756683718049006 Ніхто не знає коли | Проповідь церкви у Львові
+38098 659 2109 lvivchurch@gmail.com

Матвія 24.36-44

««Коли той день і та година настануть, про те невідомо нікому: ні Ангелам Небесним, ані Синові — лише один Отець знає. Як це було за часів Ноя, так буде і в годину пришестя Сина Людського. Як це було в дні перед потопом: люди їли, пили, одружувалися, віддавали до шлюбу своїх дітей, аж до того дня, доки Ной не ввійшов в свій ковчег. І ніхто нічого не знав, доки потоп не знищив їх усіх. І станеться так само в час пришестя Сина Людського. У той час двоє чоловіків працюватимуть у полі: одного з них буде взято, а другий залишиться. Дві жінки разом молотимуть зерно на жорнах: одну з них буде взято, а друга залишиться. Тож будьте готові, оскільки не знаєте, якого дня Господь прийде. І пам’ятайте, що якби господар знав, о котрій годині вночі прокрадеться злодій, то пильнував би й не дозволив тому вдертися до хати. Ось чому й вам слід бути напоготові, бо Син Людський прийде тоді, коли ви Його не чекатимете».»

Ісус починає говорити про Свій другий прихід, про певні ознаки кінця світу та про долю храму Соломона.

Наскільки  часто ми думаємо про те, що говорить тут Ісус. Нам потрібно собі час від часу нагадувати цю картину повноти. Для чого взагалі Християнство?

Люди люблять певні місця з Біблії але все має бути в повноті.

Другий прихід Христа

Христос прийшов щоб в нас була надія. Є таке поняття як “Другий Прихід”. Навіть учні не відразу зрозуміли про що йде мова. Хоча Ісус нагадував їм і повторював що має відбутись. Ісус потім ще 40 днів наставляв їх і будував їхню віру. Ісус не тільки прийшов і помер за кожного з нас. Є ще друге пришестя. Ми маємо очікувати зустрічі з Ним. І навіть якщо вдруге Ісус прийде не скоро, ми не знаємо коли ми підемо до Нього.

Ісус молився в Гефсиманії щоб була воля Отця. В нас теж мають бути такі молитви. В нас є плани але хай буде воля Божа. Ми довіряючи маємо розуміти що ключовим моментом є рішення Бога. Моя віра не тільки несе розуміння що Бог може щось зробити, але я маю розуміти що Бог щось може не зробити, бо так буде краще для мене.

Нам хочеться вірити в те, у що ми віримо. Нам потрібно довіряти що Бог може вибрати інший шлях для нас, який принесе щось інше і не одразу це буде видно.

Не очікуй тільки здійснення задумів очікуй зустрічі з Ним.

В Тих церквах де було збалансоване Євангеліє то люди навіть смерть приймали достойно розуміючи що все в руках Бога.

Ісус каже що ніхто не знає час коли Він прийде вдруге. В історії були випадки коли вираховували дату другого приходу Ісуса. Але цю дату знає тільки Отець. І не знаючи цього ми маємо очікувати. Час стирає актуальність і ми про це забуваємо. Має бути такий фокус у житті що взагалі все належить Йому і Він, Той Хто дав початок і дасть завершення.

Часто віруючих звинувачують у конспірології. Особливо у світлі останніх подій з пандеміями.

Часи Ноя

Уявіть собі що часи Ноя це наші часи. На своїй сторінці Ной пише пост що Бог йому сказав що скоро всьому кінець. Як би відреагували люди? Так само як і тоді. Його б назвали конспірологом. Але те, що над ним насміхались це не перекреслило дію Божу. Світ хоче щоб ми були в їх розумінні нормальними.

Перед потопом всі їли, пили, одружувались і займались своїм життям. Паралельно був Ной і його сім’я. Він був як біла ворона, як сектант. Люди приходили посміятись з нього.

Матвія 24.37-39

«Як це було за часів Ноя, так буде і в годину пришестя Сина Людського. Як це було в дні перед потопом: люди їли, пили, одружувалися, віддавали до шлюбу своїх дітей, аж до того дня, доки Ной не ввійшов в свій ковчег. І ніхто нічого не знав, доки потоп не знищив їх усіх. І станеться так само в час пришестя Сина Людського.»

За дні Ноя люди не знали що таке дощ. Це ми в курсі що це таке. А тоді дощів не було. Ной виглядав хворим на голову.

Коли Бог щось робить то люди це не зупинять. Вірить людина чи ні але вона все рівно зустрінеться з Богом. Питання не в тому чи зустрінеться а в тому в якому стані людина зустрінеться з Богом.

Біблія говорить що з Ноєм спаслось 8 душ. Уявіть собі 8 людей і всі решта негативно налаштовані. Ной мав цю віру і переконання. Але не сказано що його сім’я мала зустріч з Богом. Він мав це передати і змотивувати свою сім’ю. Також він мав своїх невісток переконати йти за ним.

Нам потрібно молитись і працювати зі своїми сім’ями щоб всі мали можливість увійти в ковчег.

Матвія 24.43-44

«І пам’ятайте, що якби господар знав, о котрій годині вночі прокрадеться злодій, то пильнував би й не дозволив тому вдертися до хати. Ось чому й вам слід бути напоготові, бо Син Людський прийде тоді, коли ви Його не чекатимете».»

‭‭Він каже церкво живи таким життям, щоб ти була готова до зустрічі з Ним в будь-який момент.

Люди відкладають християнство на старість. Це велика ілюзія. Люди помирають несподівано і зустрічаються з Богом. Ми не знаємо коли і ми не знаємо де.

Часто у фільмах показують як помирає стара людина і сім’я навколо стоїть і прощається. Але це буває дуже рідко.

Віра полягає в тому що ти дозволяєш Богу і довіряєш Йому навіть коли хтось поруч помирає. Будь готовий завжди бо ти не знаєш коли.

Матвія 24.45-47

««Хто є вірним і розсудливим слугою, якого господар поставив над усіма іншими слугами, щоб він вчасно годував їх? Щасливий той слуга, якого хазяїн застане в ту мить, коли він саме виконуватиме свій обов’язок! Істинно кажу вам, що господар призначить його управляти своїм маєтком.»

‭‭1 Солунян 5.1-6

«Немає потреби писати вам, брати і сестри, про часи і строки. Ви самі добре знаєте, що День, коли повернеться Господь, прийде несподівано, мов злодій уночі. Люди казатимуть: «Усе мирно і спокійно». І тоді зненацька настигне їх загибель, немов муки вагітної жінки. Й ніхто з них не уникне смерті! Але ви, брати і сестри, не перебуваєте в темряві, та той День не застане вас зненацька, немов злодій. Бо всі ви належите світлу і дню. Ми не належимо ні ночі, ані темряві. Тож не будемо спати, як інші, а пильнуймо і маймо самовладання.»

‭‭Він говорить про такий стиль життя коли ти себе перевіряєш і аналізуєш як ти живеш. Чи я живу так як Хоче Господь? Є дві заповіді. Чи я практикую другу заповідь?

Тверезість і самовладання

Слово теверзий несе в собі зміст що ти орієнтуєшся, ти розумієш що відбувається. Павло використовує це слово. Його також перекладають як самовладання.

Все що відбувається в інформаційному просторі направлено на те, щоб відівчити людей аналізувати. Ісус каже будь тверезим, аналізуй, спостерігай, думай і порівнюй все з Писанням.

2 Петра 3.10-12

«Але День Господній підкрадеться зненацька, немов злодій. І небеса тоді зникнуть зі страшенним громом, а тіла небесні вогонь зжере. Земля й усе, що на ній — все буде віддано вогню. Оскільки все буде зруйновано саме таким чином, то подумайте, якими мусите бути ви. Адже вам належить життя присвятити Богу, і вчинки ваші повинні бути благочесними. Ви маєте з нетерпінням чекати й бажати скорійшого приходу Дня Господнього. Під час приходу його небеса будуть зруйновані вогнем, а небесні тіла від жару розплавляться.»

‭‭Якщо це так має статись то наскільки треба жити в святості. Який стандарт і стиль життя в нас має бути, щоб навіть невіруюча людина шукаючи щось проти тебе не змогла знайти. Ми маємо так жити.

1 Петра 3.19-22

«Ісус прийшов, щоб проповідувати духам у ув’язненні, які не підкорилися Богу в далекому минулому, в часи Ноя. Але Бог терпляче чекав, доки буде збудовано ковчег. Тільки дехто, а саме восьмеро, потрапили до нього і врятувалися від потопу. Ця вода є символом хрещення, яке й тепер спасає вас. Хрещення — це не відмивання тіла від бруду, а благання про чисте сумління, звернене до Бога. І все це відбувається завдяки воскресінню Ісуса Христа. Він піднявся на Небеса і зайняв місце по правиці Божій, і всі Ангели, сили й влади підкорилися Йому.»

‭‭Коли будувався ковчег це був час Божого довготерпіння. Він будувався не один рік і люди мали час навернутись. Ковчег був дуже великий. Під час будівництва Ной був проповідником праведності. Він роблячи Божу справу тим самим проповідував про спасіння. Сьогодні є день спасіння. Люди це відкинули.

Часто люди малюють Бога як суддю. Але тут написано довготерпіння. Він не хоче щоб хтось загинув. В нас має бути відношення Божого серця. Він сумує коли хтось закінчує життя без Нього.

Відкриття 16.15

«Стережіться! Я з’явлюся несподівано, немов злодій. Щасливий той, хто в цей час не спить і має поруч одяг, щоб не голим вийти і щоб люди не бачили сорому його!»

Одяг праведності

‭‭Він говорить про одяг праведності. Блаженний той, хто береже свій одяг. Ісус одягнув на нас нові одежі. Це для нас дар але то в якому вигляді цей одяг буде це наша відповідальність. Ми маємо пильнувати свій одяг і берегти його.

Нам потрібно бути більш уважними до свого життя. Часто християни черствіють до світу. Бог хоче щоб наше відношення було таким як і в Нього. Він полюбив цей світ. Не важливо чи всі приймуть, важливо чи твоя одежа в чистоті.

Книга Йова показує нам як людина починала день і як завершувала. Він молився за свою сім’ю. Він був священиком в домі. Таким яким має бути чоловік в сім’ї. Він був настільки праведним що це розізлило диявола.

Не дивлячись що він постраждав за праведність Бог його нагородив ще більшим пізнанням Бога. Він лише в кінці пізнав який є Бог.

Приходять речі не зовсім приємні. Але коли ми достойно проходимо ці речі Бог нам дарує більше відкриття ніж ми мали до цього.

Амінь.

Summary
Ніхто не знає коли | Проповідь церкви у Львові
Article Name
Ніхто не знає коли | Проповідь церкви у Львові
Description
Проповідь на тему нашої готовності до зустрічі з Богом. Наскільки важливо жити в очікуванні і фокусі зустрічі з Ісусом. Що таке справжнє християнство?
Author
Publisher Name
Церква у Львові Явлення Христа
Publisher Logo