Оціни свій скарб і використай його

Оціни свій скарб і використай його!
Кожен з нас йшов своїм життям так як ми хотіли. Бог явився кожному з нас тоді коли Він явився. Не ми шукали а Він знайшов нас.
Матвія 13:47
47 Подібне ще Царство Небесне до невода, у море закиненого, що зібрав він усячину.
48 Коли він наповниться, тягнуть на берег його, і, сівши, вибирають до посуду добре, непотріб же геть викидають.
49 Так буде й наприкінці віку: Анголи повиходять, і вилучать злих з-поміж праведних,
50 і їх повкидають до печі огненної, буде там плач і скрегіт зубів!
В цьому уривку Царство Боже це риболовля. Але рибак тут це не просто відпочиваючий, це робітник. Не можна з поганої риби зробити добру. Людина створена на образ Божий. Якщо людина грішить то цей гріх робить її поганою. Коли ми молимось за добрих і поганих людей, чи такі молитви є однакові?

Хороших людей хочеться благословляти а поганих хочеться не благословляти.
Коли Ісуса не прийняли в одному місті деякі учні хотіли прикликати вогонь на це місто. Але Ісус сказав що ви не знаєте якого ви духа. Так само коли Ісус прокляв смоківницю. Ми маємо молитися проти гріха, корупції і несправедливості а не проти людей. Ми не відділяємо добрих від злих. Це справа Бога а моя відповідальність нести вплив на злих і на добрих.
Коли хтось зробив нам зло, то ми починаємо молитися. А раніше ми і не думали про цих людей. Бог хоче щоб у сітку попала і погана риба. Щоб ми звернули увагу що є такі люди. Як саме я використовую таку ситуацію так і зростатиме мій характер. Коли ми практикуємо прощення ми тим самим несемо позитивний вплив на людей. Ісус висів на хресті і молився щоб Бог простив людей бо вони не знали що роблять. Зараз ми говоримо не про відступників а про невіруючих людей.
Чому Бог використовує образ рибалки? Ми часто хочемо щоб люди мінялися без нашої участі. Але рибак, щоб зловити рибу, має йти на риболовлю і ловити її. Чому багато людей знаючи своє покликання не рухаються в ньому?
Якщо я не роблю те, що є цінне для Бога мееі треба повернутися у попередню притчу про скарб. Чи насправді я захоплений тим що відкриває мені Бог?
Матвія 4:18-19
18 Як проходив же Він поблизу Галілейського моря, то побачив двох братів: Симона, що зветься Петром, та Андрія, його брата, що невода в море закидали, бо рибалки були.
19 І Він каже до них: Ідіть за Мною, Я зроблю вас ловцями людей!
20 І вони зараз покинули сіті, та й пішли вслід за Ним.
Люди заробляли собі на життя і приходить Ісус і говорить щоб вони йшли за ним. Вони ж відразу кинули все і пішли за ним. Чому вони так зробили? Бог чекає щоб ми використовували свою роботу чи свою діяльність щоб служити іншим людям.
Чи насправді скарб від Бога є для мене таким цінним? Чи для мене Господь це просто підтримка і більше нічого?
Чи хочу я бути досконалим щоб під час своїх справ молитися за людей, добрих і поганих? Чи хочу я нести світло людям від Господа? Чи можу я бути тою сіллю для землі? Якщо насправді я ціню дар від Бога то я слідуватиму за Ним! Якщо ми любим Бога ми будемо йти за Ним!
Чи любиш ти Ісуса? Любов виражається в ділах. Це не просто слова це дія, яка підтверджує мою любов. Є небезпека прожити життя для себе.

Leave A Reply