Що є моїм скарбом?

Що є твоїм скарбом?
Матвія 13:44-45
44 Царство Небесне подібне ще до захованого в полі скарбу, що людина, знайшовши, ховає його, і з радости з того йде, та й усе, що має, продає та купує те поле.
45 Подібне ще Царство Небесне до того купця, що пошукує перел добрих.

sunduk1
Скарб це річ, яка має велику ціну! Царство Боже подібне до цього скарбу. Ісус говорить що якщо я знайду цей скарб я можу ним заволодіти. Купець з 45 вірша цілеспрямовано шукав скарб. Про що говорять ці притчі?
Одна людина ходить на роботу щоб мати на прожиття а інша ходить щоб збудувати кар’єру. Другий тип людей це ті хто хоче більше. Хочуть реалізувати своє життя. Людина завдає собі питання чим я займаюсь, і чим я живу? Як я реалізовую своє життя? Ісус говорить у сферу цінностей.
Якщо я читаю Біблію то чому я Її читаю? Просто виконувати релігійний обов’язок? Хтось приходить до церкви щоб почути щось нове, хтось просто за звичкою. А хтось іде тому що церква це Тіло Христове, це сім’я і підтримка, це відносини.
Ми читаємо Біблію щоб насправді почути Бога. Слово Боже показує нам справжні цінності нашого життя.
Ці дві притчі завдають нам питання що ж є скарбом мого життя??? Відповідь потрібно дати собі. Бог знає які мої цінності питання в тому чи я бачу це? Те, що я ціную в те я і вкладаю свій час. В кожного є відповідь своя. Одні відповідають що так насправді я ціню Бога і Його покликання, інші не можуть так сказати.
Царство Небесне подібне до скарбу але якщо для мене це не є скарбом, що мені робити з цим? Головне це мати бажання. Якщо його немає то домогти мені не зможе ніхто. Має бути бажання змінюватися, інакше змінитись не можливо.
Що вплинуло на Савла перед тим як він став Павлом? Що змінило його точку зору і його цінності?
Филип’ян 3:7
7 Але те, що для мене було за надбання, те ради Христа я за втрату вважав.
8 Тож усе я вважаю за втрату ради переважного познання Христа Ісуса, мого Господа, що я ради Нього відмовився всього, і вважаю все за сміття, щоб придбати Христа.
Павло це велике підбадьорення. Він хотів догодити Богові .
Якщо моя шкала цінностей не відповідає Божим стандартам, мені треба прийти до Бога і просити змін в Нього.
Царство Небесне подібне ще до захованого в полі скарбу. Бог знайшов мене. За все потрібно платити ціну. Цього очікує Бог, щоб я платив ціну слідування за Ним. Якщо я не ціную Бога, якщо Він не є для мене скарбом то я не піду за Ним. Якщо моїм скарбом є щось то я всі зусилля і гроші буду вкладати в це.
Часто люди відкладають на завтра щось. Завтра я зміню мислення, завтра я почну читати Біблію, завтра я піду до церкви і так далі. Є небезпека жити завтрашнім днем. Потрібно жити зараз. Життя проходить повз людей, які живуть завтрашнім днем. Хочеш щось почати? Почни сьогодні. Не з понеділка а сьогодні. Не треба чекати п’ятниці а жити кожного дня, максимально використовувати свій час.
Повну ціну заплатив Ісус. Бог настільки полюбив нас що заплатив найвищу ціну. Чи я ціную цей Скарб? Чи готовий я цінувати далі це і відноситись як до найбільшого скарбу? В обидвох притчах люди продали все, заради цього скарбу. Наскільки ми готові продати свій час щоб мати скарб Небесний? Час це найбільший наш ресурс. Бог не вимагає більше ніж я можу але питання ціни Він піднімає гостро. Чи є в моєму житті Господь? Чи насправді я хочу купити цей скарб? Це вимагає і часу і грошей! Наскільки я ціню Господа?

Leave A Reply