Pixel ID: 756683718049006 Шлях у покликання та змінене серце | Проповідь церкви Львів
+38098 659 2109 lvivchurch@gmail.com

Не буває шляху до покликання без зміненого серця.

1 Самуїла 9.1-3
«І був чоловік із Веніяминового племени, а ім’я йому Кіш, син Авіїла, сина Церорового, сина Бехоратового, сина Афіяхового, веніяминівець, людина заможна. І був у нього син, а ім’я йому Саул, молодий та гарний. І з Ізраїлевих синів не було нікого вродливішого за нього, цілою головою він був вищий від кожного з усього народу. І пропали були Кішові, Сауловому батькові, ослиці. І сказав Кіш до свого сина Саула: Візьми з собою одного із слуг, і встань, іди, пошукай ослиці!»

Коли ми згадуємо про Саула як правило в нас є негативна картина. Але є перша половина з якої можна щось взяти і друга де він вже боровся з Богом. Є приклади як потрібно робити і є приклади як не потрібно робити.

Як слухати Бога?

Є багато місць які говорять про важливість слухання Бога. Але є люди які не завжди розуміють як Бог говорить до них. Одиниці людей чують особисто Божий Голос. Перважно голос Бога це є внутрішнє ствердження. Практика нашого життя показує що жити потрібно з Богом щоденно а не тільки в неділю на служіння. Ми маємо бути з Ним кожен день. Запрошуємо вас на служіння церкви у Львові Явлення Христа

Бог хоче щоб ми своє життя провадили згідно Божого плану. Люди часто кажуть що не чують Божого Голосу і провадять пасивне життя. Тобто, не обов’язково на дивані, але не виконуючи покликання.

Я хочу сьогодні сказати, про ще один спосіб, яким Бог говорить до нас, це обставини. Є обставини в яких може бути Бог а є і такі в яких є ворог. Нам потрібно просити щоб Бог провадив нас у обставинах. Коли людина шукає і просить Бог дає. Хто шукає той знайде, хто просить тому буде дано, хто стукає тому відкриють. Шукання Бога це не пасивний процес.

Буває в житті що так сталось. Ти ніби йдеш своїм шляхом але раптом щось стається одного разу. І ти починаєш змінювати свій напрямок. Навіть не усвідомлюючи що за цією зміною напрямку стоїть Бог.

1 Самуїла 9.3

«І пропали були Кішові, Сауловому батькові, ослиці. І сказав Кіш до свого сина Саула: Візьми з собою одного із слуг, і встань, іди, пошукай ослиці!»

‭‭Один з моментів успішного слідування за Господом це слухняність. Коли ми дивимось на життя багатьох персонажів Біблії ми бачимо що слухняність є ключовим моментом. Навіть коли ти робиш щось, що не хочеш. Під лежачий камінь вода не тече. Богу легше направити корабель який рухається ніж той, який стоїть. Навіть коли в твоєму русі є помилки Богу легко його відкоректувати.

Були моменти коли Бог казав сидіти і чекати але це вийнятки. Переважно Бог рухається коли ти рухаєшся. Буває коли ти ризикуєш або робиш кроки віри.

Часто віруючі одухотворяють своє життя і не до кінця розуміють що робиться. Петро виходив з човна роблячи кроки віри. Людина яка не розуміє цього може казати що це ризик. Не завжди такі моменти прості і комфортні.

Комфорт

Часто малюється картина коли ти проявляєш віру і йдеш кроками віри до Бога що це буде комфортно. Але насправді це не так. Дуже легко читати історії кінець яких ми знаємо. Але ніколи у своєму житті я не буду знати кінець історії. Тому я буду ризикувати і довіряти Богу, бо Він Вірний і проведе мене.

1 Самуїла 9.4-5

«І він перейшов Єфремові гори, і перейшов край Шаліша, та не знайшли. І перейшли вони край Шеаліму, та нема. І перейшов він край Веніяминів, та не знайшли. Увійшли вони до краю Цуф, і Саул сказав до свого слуги, що з ним: Давай вернімося, щоб не занехав батько ослиць, та не став журитися за нами!»

‭‭Як добре біля себе мати хорошого друга. Особливо коли виникає бажання повернутись назад.

1 Самуїла 9.6

«А той відказав йому: Ось у цьому місті є чоловік Божий, а той чоловік шанований. Усе, що він говорить, конче справджується. Тепер сходімо туди, може він покаже нам нашу дорогу, що нею ми пішли б.»

‭‭Один з каналів як Бог може направляти нас це друзі і ближні до нас. Не завжди я можу почути все з Біблії буває так що Бог ставить біля нас друзів які також говорять від Бога. Навіть у кіно може бути щось що торкається мене і цим Бог торкається мене. Я не кажу що треба шукати Бога у фільмах але Він говорить різними способами. Мій вибір слухати і приймати. А вибір Бога вже яким саме чином говорити до мене.

Часто також і людська гордість заважає в нашому житті. На перший погляд йти до пророка за ослиці це було недоречно. Нам потрібно бути практичними людьми. Бог не тільки Говорить Біблією і молитвою. Бог перебуває серед цього світу і в Нього є джерела якими Він може говорити до нас.

1 Самуїла 9.7-16

«І сказав Саул до свого слуги: Ось ми підемо, та що ми принесемо цьому чоловікові? Бо хліб вийшов із наших торб, а подарунка нема, щоб принести Божому чоловікові. Що ми маємо? А той слуга далі відповідав Саулові та й сказав: Ось у руці моїй знаходиться чверть шекля срібла, і я дам Божому чоловікові, а він розповість нам про нашу дорогу. Колись в Ізраїлі, коли хто ходив питатися Бога, то так говорив: Давайте підемо до провидця. Бо що сьогодні, пророк, колись звалося провидець. І сказав Саул до свого слуги: Добре твоє слово. Давай підемо! І пішли вони до того міста, де був чоловік Божий. Коли вони підіймалися по узбіччях до міста, то знайшли дівчат, що вийшли були набрати води. І сказали вони до них: Чи є тут провидець? А ті відповіли їм та й сказали: Є, ось перед тобою! Поспіши тепер, бо сьогодні він прийшов до міста, бо сьогодні в народа жертва на пагірку. Як увійдете до міста, так знайдете його, поки він не вийде на пагірок їсти, бо народ не їсть аж до його приходу, бо він благословляє жертву, потім їдять покликані. А тепер увійдіть, бо зараз ви знайдете його. І піднялися вони до міста. Як вони входили до середини того міста, аж ось Самуїл виходить навпроти них, щоб іти на пагірок. А Господь, за день перед Сауловим приходом, виявив був Самуїлові, говорячи: Цього часу взавтра пошлю до тебе чоловіка з Веніяминового краю, і ти помажеш його на володаря над Моїм Ізраїлевим народом, і він спасе народ Мій від руки филистимлян. Я бо зглянувся на народ Мій, бо голосіння його дійшло до Мене!»

‭‭Вони захотіли царя. На цьому ера суддів закінчується і починається ера царів. Саул був першим. І підготовкою було те, що він просто пішов шукати ослицю.

1 Самуїла 10.1

«І взяв Самуїл посудинку оливи, та й вилляв на його голову, і поцілував його та й сказав: Чи це не помазав тебе Господь над спадком Своїм на володаря? (І будеш ти царювати над народом Господнім, і ти визволиш його від руки ворогів його навколо. І ось тобі ознака, що Господь помазав тебе над спадком Своїм на володаря.)»

Так важливо бути в правильному місці, в правильний час

Самуїл не бігав за Саулом. Він сам мав прийти. В Бога свої плани. В нас часто бувають в голові свої “ослиці” а Бог хоче щоб ти був царем, наприклад. Не треба сидіти на місці і чекати.

Служіння церкви особливо недільні служіння це важливий час. Але деколи люди дозволяють своєму тілу і своїй зайнятості сказати не сьогодні Господь. Ворог придумає все щоб ти залишився там, де сидиш. Чи завжди ви приходите на служіння з розмахом крил? Деколи ти заставляєш себе йти бо знаєш що таке духовна зрілість.

Якщо ти пропустиш служіння ти можеш пропустити щось важливе для себе. Не залишай Боже зібрання. Ти маєш бути на правильному місці в правильний час. Комусь Бог допоміг, хтось підбадьорився але потрібно бути на тому місці де Бог розправляє крила. Легко сидіти на своїй гілочці і жалітися на життя. Читай більше про те, для чого ходити до церкви?

1 Самуїла 10.2-9

«Як підеш ти сьогодні від мене, то при Рахилинім гробі, у Веніяминовій країні в Целцаху, знайдеш двох людей, і вони скажуть тобі: Знайдені ті ослиці, яких ти шукати ходив. А оце батько твій занехаяв справи тих ослиць, та й зажурився за вас, говорячи: Що я зроблю для свого сина? І перейдеш ти звідти й далі, і підеш аж до діброви Фаворської, а там знайдуть тебе три чоловіки, що йдуть до Бога до Бет-Елу, один несе трьох ягнят, а один несе три буханці хліба, а один несе бурдюка вина. І запитають вони тебе про мир, та дадуть тобі два хліби, і ти візьмеш із їхньої руки. Потому вийдеш ти на Божий горбок, де намісники филистимські. І станеться, як ти ввійдеш там до міста, то стрінеш громаду пророків, що сходять з пагірка, а перед ними арфа, та бубон, та сопілка, та цитра, і вони пророкують. І злине на тебе Дух Господній, і ти будеш з ними пророкувати, і станеш іншою людиною. І станеться, коли збудуться тобі ці ознаки, роби собі, що знайде рука твоя, бо Бог з тобою. І зійдеш ти передо мною до Ґілґалу, а я зійду до тебе, щоб принести цілопалення, щоб приносити мирні жертви. Сім день будеш чекати, аж поки прийду я до тебе, і завідомлю тебе, що будеш робити. І сталося, як повернувся він, щоб іти від Самуїла, то Бог змінив йому серце на інше, а всі ті ознаки прийшли того дня.»

‭‭Тут говориться про змінене серце. Обставини нас смиряють щоб Бог возвеличувався в нашому житті. Також Бог працює над нашим серцем коли ми приходимо в Його присутність. Де ішні збираються в Ім’я Бога. Бог в присутності надихає і наповнює, Він показує це світло в кінці тунелю. Є вихід в твоєму житті, просто прийди до Нього. Не слухай цей світ і його голос а слухай Голос Бога.

Біблія каже що серце цього юнака було змінене. Нам не потрібно дивитись на це дуже духовно. Зміна серця це не одноразовий процес.

1 Самуїла 10.22

«І питалися Господа ще: Чи прийде він ще сюди? А Господь відповів: Он він заховався між речами!»

Серце і характер

‭‭Буває змінене серце а над характером ще треба праювати. Ти можеш розуміти Волю Божу і покликання але з характером ще треба працювати. Це сталось з Саулом. Його характер не був змінений.

Потрібно бажати бути водимим Богом. Він може це робити різними способами. Не чекай коли пророк прийде в твій дім і скаже щось. Слухай уважно Бога. Хто вірний в малому той отримає більше.

Над нашим характером потрібно працювати. Людина може бути обдарована і покликана але через характер вона може не виконати покликання для Бога.

Нам не подобається правда про нас. Коли Бог хоче сказати правду переважно це буде через уста твого ближнього. Справжні друзі говорять правду, лукаві розказують який ти крутий. І я не кажу що всі мають говорити в наше життя. Це мають бути люди зрілі в Господі і адекватні.


Більше проповідей ти знайдеш тут

Summary
Шлях у покликання та змінене серце | Проповідь церкви Львів
Article Name
Шлях у покликання та змінене серце | Проповідь церкви Львів
Description
Проповідь на тему історії з книги Самуїла про Божий шлях і покликання, та важливість зміненого серця коли ти йдеш за Богом. Для чого потрібні друзі?
Author
Publisher Name
Церква у Львові Явлення Христа
Publisher Logo