Судний день

  • Судний день!

    Що таке судний день? Кінематограф нам показує судний день як певний момент де щось чи хтось знищує людство. Чи то роботи майбутнього чи інопланетяни, або це природня катастрофа як землетруси або небезпека з космосу.Ми дивимось такі фільми але не задумуємось що такий сценарій от от здійсниться в реальності. Масова смерть, шум, кров і руйнування чекає нас!

    Серйозність сприйняття цього залежить від нашої віри і усвідомлення що ми взагалі тут робимо на землі.

    2 Петра 3:10
    10 День же Господній прибуде, як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине, а стихії, розпечені, рунуть, а земля та діла, що на ній, погорять…

    10 But the day when the *Lord will come back will surprise people. It will surprise people as when someone comes to rob them. The sky will go away with a very loud noise and it will not be there any more. Fire will burn the sun, the moon and the stars and it will destroy them. The earth and everything that is on it will not be there any more. (переклад easy english)

    Багато людей думає що це буде не скоро, оскільки вже тисячі років цим післанням і ще не відомо скільки часу житиме людство. Нажаль такі речі не сприймаються як термінові чи важливі.

    Справа в тому що той хто любить цей світ і все що у ньому є завжди буде себе відокремлювати від такого пророцтва.

    Християни які захоплені багатством і успіхом, які шукають легкої релігії, релігії яка проповідує душевну благодать, вони будуть відвертатись від слухання твердого і неприємного для душі слова!

    Як церква реагує на небезпеку? на тероризм? на катастрофи? Хотілось би щоб ми реагували так як описано в Біблії.

    14 Тож, улюблені, чекаючи цього, попильнуйте, щоб ви знайшлися для Нього нескверні та чисті у мирі.

    Що значить пильнувати? Слово пильнувати це є недоконаний вид дієслова. Тобто це дія яка не закінчена. Значить пильнувати це стан в якому людина має перебувати постійно без очікування закінчення. Зі словника: бути на сторожі захищаючи щось чи когось від ворожих дій.

    Бути на сторожі це значить постійно! так як варта чи охорона пильнує цілодобово так і ми маємо пильнувати себе щоб не впасти в бруд або сумнів або спокусу.

    Якщо мало хто прислухається до цих пророцтв тоді для кого Бог їх говорить? На протязі всієї історії людства Бог посилав своїх пророків щоб пробудити свою наречену (церкву). В останні часи ці пророцтва для нас як пробудження служіння. Бог сьогодні звертається до залишку в церкві, тих людей яким не байдуже що світ іде в пекло.

    Нагадуючи про судний день ми маємо замість того щоб відвертатись від цієї жахливої думки навпаки активізовуватись у євангелізмі.

    Судний день це не день радості! Він несе з собою раптове руйнування всього що ми знаємо на землі від вогню. Це буде страх, смерть, кров і крики від болю.

    Нам треба перестати думати про ці речі, як про щось далеке і не таке страшне. Так само як відео в ютубі де збивають людей на смерть. Замість красивих і смішних мультиків де дядя поліцейський застерігає що на дорозі небезпечно і всі дітки сміються думаючи що у житті буде як в мультику. Дітям треба розказати що якщо не будеш уважним на дорозі можеш залишитись без ніг! Не зможеш ніколи ходити або ручками рухати! Правда є правдою! Це не комікси це реальне життя! І відношення має бути таким, реальним!

    Судний день прийде раптово! Це мотивація від Бога завжди буди уважним. Є два напрямки як реагувати на таке пророцтво:
    1 – пильнувати себе від спокуси, від лжевчення. Зараз багато нового. Світ змінюється але якщо я маю стержень духовний, знаю свої доктрини Християнства то це мій захист від вітру який дує зі світу.
    2 – розказати іншим що Бог живий, і потрібно прийти до Ісуса. Не будь егоїстом. Судний день на порозі але я спасений! Це не все є інші люди які ще не чули Євангеліє! Бог посилає нас поки Його рука стримує вогонь. Бог не бариться Він дає нам час.

    9 Не бариться Господь із обітницею, як деякі вважають це барінням, але вам довготерпить, бо не хоче, щоб хто загинув, але щоб усі навернулися до каяття. 

    Уявіть собі як Бог стримує вогонь який може знищити Всесвіт а християни такі ходять як равлики і думають ну Бог не горить же прямо зараз? Я от ще маю закінчити де що а потім вже займемось невіруючими.

    Небезпечна уява що якщо вже 2000 років по нас не бабахнуло ну то ще трошки можна почекати. Насправді вчені космологи і астрофізики дивуються як ми ще існуємо. В космосі стільки небезпек для землі що це просто диво що ми ще живі. Один спалах гамма променів від пульсару може знищити не то що нашу планету а цілу сонячну систему разом з сонцем. Але ж нам ніби везе! Нам не везе! Бог дає нам часу щоб більше людей покаялось. Все так просто але чому церква така повільна і така спляча красуня???

    Коли прийде судний день, справжні християни не злякаються! З двох причин:

    1 Я очікував цього! Я вірив у пророцтво свого Бога і воно прийшло! Я пильнував!

    2 Бог був і залишається хазяїном Всесвіту! Мені немає чого боятись!

    1 Це вже другого листа пишу я до вас, улюблені. Улюблені це той вірний залишок церкви які не будуть боятись слухати жахливі пророцтва про кінець світу. 

    Бог довготерпить. Зара світ захлинається у гріху. Кожен день ми чуємо страшні речі про насилля, зґвалтування, вбивства, знущання, гомосексуалізм. Деколи в людей виникають такі емоції що коли вже Бог ти зійдеш і засудиш цих безбожників???

    Але зі слів Павла ми бачимо що пріоритетом у Бога зараз є любляча благодать! Він не перестає давати шанс навіть останньому грішнику навернутись до Бога.

    Мтв 24:38-39

    38 Бо так само, як за днів до потопу всі їли й пили, женилися й заміж виходили, аж до дня, коли Ной увійшов до ковчегу,

    39 і не знали, аж поки потоп не прийшов та й усіх не забрав, так буде і прихід Сина Людського.

    Тут не мається на увазі що пити напої, їсти, купляти щось це є гріхом! Тут мається на увазі що день приходу Господа буде як і любий інший звичайний день.

    Мтв 24

    40 Будуть двоє на полі тоді, один візьметься, а другий полишиться.

    41 Дві будуть молоти на жорнах, одна візьметься, а друга полишиться.

    42 Тож пильнуйте, бо не знаєте, котрого дня прийде Господь ваш.

    43 Знайте ж це, що коли б знав господар, о котрій сторожі прийде злодій, то він пильнував би, і підкопати свого дому не дав би.

    44 Тому будьте готові й ви, бо прийде Син Людський тієї години, коли ви не думаєте!

    45 Хто ж вірний і мудрий раб, якого пан поставив над своїми челядниками давати своєчасно поживу для них?

    46 Блаженний той раб, що пан його прийде та знайде, що робить він так!

    47 Поправді кажу вам, що над цілим маєтком своїм він поставить його.

    Той раб що дає своєчасну поживу хто це? Це той хто дає Слово Боже людям щоденно. Це євангелист останнього часу. Який щодня ділиться Євангелієм з іншими, знаючи що вони спраглі. Це та людина яка виконує покликання іти і говорити іншим бо час близький. Бог довготерпить щоб ми ішли і говорили.

    48 А як той злий раб скаже у серці своїм: Забариться пан мій прийти,

    49 і зачне бити товаришів своїх, а їсти та пити з п’яницями,

    50 то пан того раба прийде дня, якого він не сподівається, і о годині, якої не знає.

    51 І він пополовині розітне його, і визначить долю йому з лицемірами, буде плач там і скрегіт зубів!

    Якщо ми не будемо очікувати Бога то будемо як цей раб. Якщо християнин не пильнує себе і живе собі як хоче то його життя зміниться. І раптово прийде Господь і буде судити.

    Що обираємо ми сьогодні???

    Відстрочити прихід Бога і не думати про це?

    Чи ходити пильнуючи свою чистоту і говорячи іншим про Христа бо Бог довготерпить не для себе а для нас???

    Скоро прийде судний день! Люди не чули Євангеліє тому Бог посилає нас! Він тримає свою руку на вогні і чекає коли Його церква прокинеться і піде до людей!

    Євангелізм сьогодні вкрай потрібен. Бог любить людей у світі і ми маємо любити. Не діла їхні а людей.

    До Титу 2:11

    11 Бо з’явилася Божа благодать, що спасає всіх людей,

    12 і навчає нас, щоб ми, відцуравшись безбожности та світських пожадливостей, жили помірковано та праведно, і побожно в теперішнім віці,

    13 і чекали блаженної надії та з’явлення слави великого Бога й Спаса нашого Христа Ісуса.

 

Leave A Reply