+38067 203 8554 lvivchurch@gmail.com

Поклики минулого

Судді 11.1-3

«Єфта ґілеадський був хоробрим воїном, але сином повії. Батьком Єфти був Ґілеад. Дружина його народила йому ще синів, і коли ті її сини стали дорослі, вони вигнали Єфту. Вони сказали йому: «Ти не матимеш спадщини в батьківській родині, бо ти син іншої жінки». Тож Єфта втік від братів і жив на землі Тов. Навколо нього зібралися такі собі нікчеми, і вони його супроводжували.»

‭‭Ця історія показує що у світі існує багато поламаних сімей. Сімей зі складними ситуаціями або неповноцінними, де немає батька або матері або взагалі немає батьків. Ці діти виростають з певними речами які залишаються в їх серцях. Якщо ця людина не зустрінеться з Богом то те що вона отримала в дитинстві може керувати її життям.

Він був грабіжником навколо якого збирались негідники. Подібне єднається з подібним. Люди приходять до Бога з певним минулим і вони потребують звільнення і зцілення.

До давида під час гонінь від Саула приходили також різні люди але вони змінювались в кращу сторону.

Люди часто жаліються на свою долю. Я не в такій сім’ї або не в той час народився. Бог хоче щоб ми змінювались люблячи нас такими які ми є.

Суддів 11.4-8

«Через деякий час аммонійці пішли війною проти Ізраїлю. Коли аммонійці пішли війною на Ізраїль, старійшини Ґілеада прийшли до Єфти з землі Тов. Вони сказали йому: «Стань нашим воєначальником, щоб могли ми битися проти аммонійців». Єфта відповів старійшинам Ґілеада: «Чи не ви ненавиділи мене, чи не ви мене вигнали з батьківської оселі? То чому ж зараз, у лиху годину, ви прийшли до мене?» Старійшини Ґілеада мовили до Єфти: «Саме тому ми й звернулися до тебе зараз, щоб пішов ти з нами й бився проти аммонійців і став вождем усіх мешканців Ґілеада».»

‭‭Коли в твоєму житті є покликання то не важливо від якої жінки ти народжений, або в якій сім’ї ти виростав. Покликання змінює не тільки наше життя але й життя людей навколо нас. Бог не може прийняти рішення за мене, чи я відпущу своє минуле чи буду його носити як ці троянди які і красиві і гострі.

Несправедливість

Цей світ несправедливий. Але ми не повинні жити від несправедливості, ми повинні жити від Божого поклику в нашому житті. Не потрібно слухати людей які осуджують мене за моє минуле.

Судді 11.8-11

«Старійшини Ґілеада мовили до Єфти: «Саме тому ми й звернулися до тебе зараз, щоб пішов ти з нами й бився проти аммонійців і став вождем усіх мешканців Ґілеада». Єфта сказав старійшинам Ґілеада: «Якщо ви бажаєте, щоб я повернувся додому, та бився проти аммонійців, то Господь допоможе мені перемогти їх, я буду вашим вождем». Старійшини Ґілеада відповіли Єфті: «Господь свідок, ми зробимо так, як ти кажеш». Отож пішов Єфта зі старійшинами Ґілеада, й люди зробили його своїм вождем і начальником. І Єфта повторив усе обіцяне перед Господом поблизу Міцпи.»

‭‭Тільки коли він прийняв рішення на нього зійшов Дух Святий. Люди роблять помилки і потім платять ціну за них. Але в нашому житті є Божий задум. В нас є великий ризик дивитись на обставини і жити цими обставинами. Ми маємо дивитись на обставини через призму покликання Божого. Нам потрібно питати  Бога а як Він бачить це чи інше. Церква не має ховатись.

Бог хоче щоб ми були активнми людьми незалежно від обставин. Люди сказали що ти син іншої жінки. У всіх нас є минуле. Питання чи ти розібрався зі своїм минулим. Чи ти можеш допомогти своїм дітям не жити дитинством все життя а жити Божим задумом. Не треба чекати поки Бог буде нас витягувати.

Не воїнством і не людською силою а Духом Божим. Ми часто оцінюємо себе нашими можливостями. Ми до цього не покликані. Ми покликані оцінювати себе Божими ресурсами і Божим покликанням.

Summary
Син іншої жінки Проповідь церкви у Львові
Article Name
Син іншої жінки Проповідь церкви у Львові
Description
Проповідь на тему минулого і Божого покликання. Як минуле впливає на наше життя і чим це небезпечно для нас як для християн
Author
Publisher Name
Церква у Львові Явлення Христа
Publisher Logo