Відкриті очі

Відкриті очі.

Ефес. 1:3

3 Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, що нас у Христі поблагословив усяким благословенням духовним у небесах,

4 так як вибрав у Ньому Він нас перше заложення світу, щоб були перед Ним ми святі й непорочні, у любові,

5 призначивши наперед, щоб нас усиновити для Себе Ісусом Христом, за вподобанням волі Своєї

Він благословив нас у Христі. Якщо віруюча людина віддаляється від Христа то віддаляються і благословіння Його.

Християни діляться на дві групи. Одні радісні і оптимістичні, інші не вкладають себе у розвиток відносин з Богом, і тому в їхньому житті немає радості.

Всяке благословіння це те, в чому я маю потребу. Його благословіння достатньо.
На завершенні цього року потрібно взяти фокус на взаємовідносини з Богом. Щоб усе що ми робимо витікало зі стосунків з Господом.
Він благословив, вибрав і призначив.
Він вибрав нас перед заснуванням світу. Це показує нам глибину відношення Бога до нас. Він планував це багато тисячоліть тому не просто а для якоїсь цілі. Є контекст у якому ми живемо. Бути святим це бути відділеним для Бога від світу. Це було зроблено для певної мети, для певної цілі. Нам важливо це пам’ятати.
Бути святим, відділеним це є двосторонній процес. Чи ми дозволимо Богу нас відділити? Чи ми будемо жити як святі?
Непорочність це вибір стандартів, згідно яких я хочу жити. Наші рішення, діла, слова і дії мають відрізнятися від тих які роблять люди у світі.
Наскільки відкрите моє серце до потреби ближнього настільки люди навколо будуть бачити Бога в моєму житті.
Ісус призначив нас усиновити, щоб ми стали частиною Його сім’ї.
Ми маємо вміти змінюватись коли Бог вносить у наше життя свої корективи. Це і є очищення. Наш характер формується під час кризи.

Ефес 1:11
11 У Нім, що в Нім стали ми й спадкоємцями, бувши призначені наперед постановою Того, Хто все чинить за радою волі Своєї. 

Є спадщина, і як правило уява про маєтки і нерухомість. Що у цю спадщину вкладає Ісус?

Ефес 1:12
12 щоб на хвалу Його слави були ми, що перше надіялися на Христа.

13 У Ньому й ви, як почули були слово істини, Євангелію спасіння свого, та в Нього й увірували, запечатані стали Святим Духом обітниці,

14 Який є завдаток нашого спадку, на викуп здобутого, на хвалу Його слави!

Він говорить що я став першим хто почав жити по-іншому, згідно інших принципів і законів. Моя спадщина це прожити стільки скільки Бог виділив виконуючи те, що Він говорить. Я прислухаюсь до мудрих людей і кладу свою надію тільки на Бога.

Ефес 1:15
15 Тому й я, прочувши про вашу віру в Господа Ісуса, і про любов до всіх святих,

16 не перестаю за вас дякувати, і в молитвах своїх за вас згадую,

Молитва це та річ, яку в собі треба виховувати. Ми не можемо дозволити собі стати номінальними віруючими, які моляться тільки перед їжою або коли біда.
По якій причині люди моляться в житті?
Переважно це криза, виклик або прийняття рішень. Але тут він говорить про покликання і молиться за них, щоб їм відкрилось покликання і спадщина. Соломон просив мудрості бо в нього було відчуття відповідальності за народ. Це хороший і правильний мотив до молитви.

Мотивація в нашому житті має йти з середини. Нас не треба заставляти служити Богу, ми маємо цим жити з середини усвідомлюючи Ким я покликаний. Чи знаю я насправді Того, Ким я покликаний?

Внутрішня мотивація згасатиме, якщо ми приймаємо рішення бути самі. Пропустити служіння, не прочитати Біблію, пропустити молитву…

Ефес 1:17
17 щоб Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам Духа премудрости та відкриття для пізнання Його,

18 просвітив очі вашого серця, щоб ви зрозуміли, до якої надії Він вас закликає, і який багатий Його славний спадок у святих,

Він молиться щоб Бог відкрив їм очі.

 

Leave A Reply