+38067 203 8554 lvivchurch@gmail.com

Єремія 1.1-9

«Це слова Єремії, сина Гилкії, одного з священиків, що мешкали в Анатоті, в землі Веніаминовій. Слова ці були йому від Господа за часів правління Йосії, сина Амона, царя юдейського, тринадцятого року його царювання. Також ці слова було відкрито йому за царювання Єгоякима, сина Йосії, царя юдейського, аж до одинадцятого року Седекії, сина Йосії, царя юдейського, й до вигнання з Єрусалима в п’ятому місяці. Дійшло до мене слово Господа: «Перш, ніж Я утворив тебе в утробі, Я вже знав тебе. Перш, ніж вийшов ти з черева матері своєї, Я обрав тебе, призначивши тебе пророком для народів». Я відповів: «Але ж, Господи, Боже мій, не вмію я говорити як пророк, бо я молодий». Господь сказав мені: «Не кажи, що ти лише юнак, бо підеш ти до всіх, до кого Я пошлю тебе, і говоритимеш усе, що накажу тобі. Людей не бійся, бо Я з тобою буду, щоб захистити тебе». Це — слово Господа. Тоді Господь простягнув руку й торкнувся уст моїх, сказавши: «Я вклав Мої слова до уст твоїх.»

В житті кожного х нас можуть виникати різні ситуації якщо ми хочемо слідувати за Ним. Ми бачимо початок служіння Богу. Приблизно йому було 18 років. Якщо говорити про пророків Старого Заповіту то там дійсно відповідальне служіння. Коли ми читаємо про покликання воно все звучить гарно і красиво. Наше народження це не випадковість а план Бога. Якщо ми так дивимось на своє життя то воно стає яскравим і неповторним. В нас є інше життя і інші пріоритети порівняно з рештою світу. Ми живемо в одній державі але маємо інші пріоритети і більш яскраве життя коли служимо Богу. Ти покликаний віриш в це ти чи ні. Якщо тебе цікавлять теми покликання запрошуємо на служіння церкви у Львові Явлення Христа.

Бог покликав і Єремія пішов за Ним не дивлячись що на нього чекало. Питання покликання в наш час затирається. Люди забувають що є Дух Святий і Він говорить нам що робити. Ми спасенні для того щоб поклонитись Йому. Служіння Мойсея не полягало в тому щоб витягнути народ з рабства але щоб їх витягнути і привести до Бога, показати їм ці землі які обіцяв. І наше життя полягає в тому що це спасіння від гріха дає нам свободу слідувати за Ним. Він бачив мене ще в утробі матері. Він спостерігав за мною ще до того як ми познайомились.

Бог каже Я кличу Я спостерігаю. Коли ти даєш відповідь Богу у покликанні і слудуєш за Ним приходять виклики іншого характеру. Бог каже не бійся головне роби і говори те, що Я прошу тебе. Коли людина слідує за Богом вона починає битву з гріхом у своєму житті і у житті інших. Людина починає говорити істину яку світ не сприймає. В цьому і відбувається виклик. Бог каже що буде з нами і буде нас рятувати. Коли ми слідуємо за Богом Бог буде завжди з нами. Не тоді коли ми ходимо своїми шляхами а коли ми йдемо за Ним.

Коли Ізраїль вийшов то всі хто йшли за Богом були під Його захистом. Якщо б хтось залишився він би вже не був під Богом і Його захистом. Бог тоді просто спостерігає зі сторони.

Єремія 20.7-9

«О Господи, пошив мене Ти в дурні, отож обдурено мене. Свою Ти силу показав, тож перемога за Тобою. Та цілий день із мене збиткувалися люди, і кожен насміхався наді мною. Щоразу, промовляючи, кричу від болю, бо пророкую про нещастя та насильство. Бо стало слово Господа для мене докором, тим, з чого люди цілий день глузують. І я сказав: «Не буду більш собі нагадувати про Бога, і більш не говоритиму ім’ям Його». Але слова Всевишнього, як палаючий вогонь в моєму серці, багаття усередині кісток моїх. Втомився я утримувати його, не в змозі більше я таке терпіти.»

‭‭20 розділів це не один десяток років. Одна сторона коли людина на початку шляху каже що все зробить для Бога. Потім приходять обставини і виклики, в яких і формується наш характер.

В історії Єремії немає таких чудес і знамен які ми бачимо в інших.

Ми не можемо порівнювати своє покликання з покликанням інших людей

Якщо б Єремія порівнював себе наприклад з Єлисеєм то він би заліз у смуток. Це не робить моє покликання меншим. Немає більшого чи меншого покликання є просто Боже покликання. Комусь дав 1 талант комусь 5. Ми мижемо себе порівнювати лише з тим потенціалом який Бог дав мені. Наскільки я себе реалізовую відносно тих дарів які Він дав мені.

Ніхто не сприймав Єремію серйозно. Була ця війна і несприйняття. Бог не хотів щоб було рабство але вони були відступниками. Часто народ Божий через це переходив.

Якщо дивитись на наш час ми маємо розуміти що коли я зупиняюсь, як Єремія зупинився, має бути цей індикатор. Ми живемо відносно комфортним життям. Є свої моменти але ми достатньо вільно можемо говорити про Бога і нас не кидають у в’язницю. В нас нема агресивного гоніння. Ми можемо відкрито казати що ми християни. Але разом з цим комфортом люди залишають своє покликання. І цей вогонь не загорається в їхньому житті. Він просто затухає. Моя відповідальність слідкувати за своїм вогнем. Якщо він знасає мені потрібно йти до Бога. Моя відповідальність розпалювати вогонь Божий в своєму житті. Якщо я не молюсь щодня то мені потрібно це змінити. Якщо я не читаю Біблію мені потрібно це змінити.

Єремія 20.10

«Бо чув я шепіт злобний звідусіль, усі казали жахливі речі, навіть друзі. Усі знайомі лиш чатують на мою помилку: «Зведемо наклеп на Єремію, обдуримо й подолаємо його. Спровадивши його, ми зможемо йому помститись».»

‭‭В Даниїла теж були люди які шукали його помилки але не знайшли. Тоді вони підговорили царя зробити новий закон щоб мати в чому дорікнути його. Система держав завжди воювала проти Живого Бога на рівні законів. Але Даниїл не ховав свої стосунки з Богом. В християн є спокуса бути партизанами. Коли вони ховаються щоб помолитись. Якщо ти слухняний і служиш Богу то навіть якщо приходять виклики Бог підтримує і захищає.

В християн завжди є вибір підкоритись системі або сказати ні

Чи я буду вірити в те, що говорить Біблія чи я піду за течією.

Єремії 20.11-12

«Господь зі мною, як могутній воїн, тож ті, хто переслідує мене, принижені, мене їм не здолати. Їх осоромлено, бо в них немає глузду, носить їм вічний сором, що не знає забуття. О Всемогутній Господи, Хто випробовує праведних бажання і думки. Яви мені Твою відплату, бо лиш Тобі одному скарги я відкрив свої.»

‭‭Бог знає нас але нам потрібно себе знати. І це можна поглиблювати коли приходять виклики. В таких важких умовах Бог досліджує серце праведника. Якщо тебе стиснути то що полізе з тебе?

Єремії 20.13-15

«Співайте Господу! Всевишнього хваліть! Бо від зловмисників життя убогого рятує Він. Хай буде проклятий той день, коли я народився! Благословення хай не буде дню тому, коли мати моя призвела мене на світ. Хай буде проклятий той чоловік, що батькові моєму приніс ту новину: «Син в тебе народився, хлопчик!» — що викликало радість в нього превелику.»

‭‭Щойно він казав про покликання і тут почав проклинати день свого народження. Біблія завжди говорить правду. Люди пишуть книжки і пишуть про успіхи але не завжди вони говорять про те, що тут сказано. Йому важко, він людина і він не витримує. І Бог дозволяє щоб це було.

Єремії 20.16-18

«Хай буде чоловік той, мов міста, які Господь повинищив без жалю. Хай чує він тривоги крик уранці і звук сурми, що б’є на сполох вдень. За те, що він не вбив мене в утробі, щоб мати моя стала могилою моєю, не давши мені побачити цей світ. Навіщо ж я з утроби вийшов, щоб бачити нещастя та страждання? В ганьбі я доживу недовгий вік.»

Але на 20 розділі книга Єремії не закінчилась. Єремія не здався. Він дозволив собі виговоритись але він е зупинився. І Бог розуміє що ми люди а не супермени. І можуть бути речі складні в житті коли ти просто зриваєшся. Але ця книга має 52 розділи. Я підбадьорюю вас не здаватись, і продовжувати свій шлях до перемоги.

1 Коринтян 1.3-4

«Хай буде чоловік той, мов міста, які Господь повинищив без жалю. Хай чує він тривоги крик уранці і звук сурми, що б’є на сполох вдень. За те, що він не вбив мене в утробі, щоб мати моя стала могилою моєю, не давши мені побачити цей світ. Навіщо ж я з утроби вийшов, щоб бачити нещастя та страждання? В ганьбі я доживу недовгий вік.»

‭‭Ми служимо Богу який знає і вміє співчувати

І Він Бог всякої втіхи, Він знає як втішати мене. Приходять різні речі в життя але Бог все рівно використовує це на добро. Це інструмент щоб підтримати ближнього який переходить такі самі виклики.

Колосян 1.24-29

«Я з радістю приймаю заради вас страждання, та готовий пройти через все те, що Христос ще мусить вистраждати, за Його Тіло, що є церквою. Я став одним з її служителів, бо був уповноважений Богом. Це було мені даровано заради вашого блага, щоб у всій повноті проповідувати Послання Боже. Це Послання — таємниця, яка була схована віками для поколінь, а зараз відкрилася Богом для Його людей святих. Господь відкрив Своєму народу, яким славним багатством є ця істина. Ця таємна істина, яка була призначена для всіх людей, полягає в тому, що Христос живе поміж вас, і є вашою надією на те, що розділите ви славу Божу. Тож ми продовжуємо проповідувати Христа, переконуючи і навчаючи кожного з усією нашою мудрістю, щоб представити Богові усіх людей досконалими у Христі. Заради цієї мети я й працюю, борючись з усім запалом, який Христос дає мені силою Своєю.»

‭‭Він описує своє покликання і каже що радіє. Він знає для чого страждання і для кого вони. Він проповідує, переконує, навчає і робить кожну людину досконалою в Христі.

Ми не маємо бути людьми комфорту

Не це є первинне. Первинне це здійснити те що хоче Бог, щоб всі побачили Його славу.

Єфесян 1.1-6

«Вітання від Павла, апостола Ісуса Христа волею Божою, до людей Божих в Ефесі віруючих в Ісуса Христа. Благодать і мир вам від Бога, Отця нашого, і від Господа нашого Ісуса Христа. Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа. У Христі Він благословив нас усіма духовними благословеннями в Царстві Небеснім. Бог обрав нас у Христі ще до створення світу, щоб були ми святими й чистими перед Ним, бо Він любить нас. Він вирішив наперед, що всиновить нас через Ісуса Христа! Така була Його милостива воля. І то на похвалу милості Його, якою обдарував Він нас в особі Свого улюбленого Сина.»

‭‭Ще одне підбадьорення. Бог вибрав нас ще до заснування світу. Це не вкладається в логіку людей але Павло каже що так було. Я хочу щоб ми пам’ятали про своє покликання і робили все для того, щоб здійснити його. Ми не маємо дивитись на ті виклики які прийдуть у покликанні а ми маємо дивитись на Бога, Який посилає нас у це покликання.
Більше цікавих проповідей читайте тут

 

Summary
Виклики у покликанні. Проповідь церкви у Львові Явлення Христа
Article Name
Виклики у покликанні. Проповідь церкви у Львові Явлення Христа
Description
Проповідь на тему покликання. Наскількиважливо розуміти характер Бога у покликанні і важливості випробувань у житті під час здійснення свого покликання.
Author
Publisher Name
Церква у Львові Явлення Христа
Publisher Logo