Життя з Богом – як це насправді відбувається

Життя з Богом

Можливо ви вже чули подібний вислів, а може і ні. Та всеодно давайте проговоримо про що тут мова і що люди мають наувазі кажучи: «Я живу з Богом.» Як це насправді?

Зрозуміло, що цей допис впершу чергу для людей, котрі вірять в існування Бога взагалі. Бо якщо ні, то розмову не має змісту продовжувати.

Бо фундаментом для життя з Ним і є віра в Його існування.

У людей як правило таке розуміння – Бог далеко, а я тут серед своїх обстваин. Тому Йому напевно байдуже що і як зі мною у моєму житті відбувається.

Та це далеко не так. Бо наша уява про Нього формується на нашому особистому досвіді або на думці інших людей.

Але якщо ви хочете дізнатись про Нього правду, тоді треба звернутись до Його книги, котру Він залишив для людей. І ця книга є Біблія, котра і являється джерелом усіх знань та мудрості для людей стосовно Бога, вічності та життя людини.

Впершу чергу треба сказати, що існує перешкода для вільного спілкування людини з Богом. І ця перешкода є гріх. Для багатьох людей це слово нічого не означає або означає щось абстрактно погане.

Якщо гляну одне з тлумачень слова гріх, то воно означає – непопасти у ціль. Так! Саме таке значення. Про яку ціль іде мова? Про божественну ціль на життя людини.

Тобто, коли Бог формував людину, то Він вклав у неї таланти, дари та покликання. Іншими словами є хороший план від Бога на життя кожної людини. І це найкраще, що може статись у житті людини.

Тепер таке питання: “Чи повинна людина обов’язково підкоритись цьому плану?” Відповідь – НІ. Кожен може обирати свій незалежний шлях. Але коли приходять проблеми, то не треба звинувачувати Бога (як це часто буває) в тому, що Він нічого не робив і взагалі де Він був у той складний для людини час. Напевно ви часто чули такі слова оправдання в тому, що людина не вірить в Бога, бо Він не допоміг тоді…

Повернемось до перешкоди, до гріха. Що з ним робити? Як забрати цю перешкоду у своєму житті? 

І ось тут є Добра Новина – Бог вже попіклувався про це! Що це означає? Він післав Свого Єдиного Сина на хрест як жертву за гріхи людей. Ісус Христос прийшов на землю, щоб показати любов Отця і забрати перешкоду для спілкування, котра виникла з часів Адама та Єви. І це не міг зробити ніхто з людей, тільки Божий Син.

Своїми ділами ми не могли заплатити цей борг, хоча багато хто з людей пробує це зробити. Та це неможливо. Є досконала жерта, що була принесена на хрест і цього достатньо.

Тепер, коли ми знаємо про цей факт, що нам з цим робити? Бо у біблії є чіткі інструкції щодо реакції людини на жертву Ісуса Христа. Людина повинна повірити в цей факт і прийняти це прощення, визнавши свої гріхи.

І ось тут починається нове життя. Тепер, коли перешкода забрана, кожен може прийти до Бога на всякому місці і отримати поміч чи напрямок для свого життя.

Як це відбувається? У простій щоденній молитві до Христа. Кожен може і повинен звертатися своїми словами, а не завченими чужими віршами. Тобто, що у тебе на серці, те і говори. Там де ти є, на любомі місці, Бог почує тебе завжди!

 Чи гарантує це тобі безтурботне життя? Зовсім ні. Але гарантує тобі мир у кожній обставині та Божу підтримку. Творець гарантує тобі, що ти все пройдеш, в тебе це вийде. Більше того, кожна обставина зробить тебе ще сильнішим, а пізнання Бога глибшим. Це насправді цікаве життя.

Також важливо відмітити, що Бог не планував одинокості у житті людини. Він дав тобі велику сім’ю Божу. Людей, котрі теж забрали перешкоду гріха у своєму житті та стараються зрозуміти Божі плани щодо свого покликання. Така сім’я називається церквою. Бо церква це не споруда як говорить про це біблія, а зібрання людей, об’єднаних однією вірою та розумінням. Якщо ти не знайшов таку сім’ю, то запрошуємо.