Pixel ID: 756683718049006 Зцілення паралізованого | Християнська Церква Львів
+38098 659 2109 lvivchurch@gmail.com

Що легше сказати встань та ходи, чи прощаються тобі твої гріхи?

Матвія 9.1-8

«Ісус знову сів у човен і, перепливши озеро, повернувся назад до Свого міста. І принесли люди до Нього паралізованого чоловіка, який лежав у ліжку. Побачивши, як сильно вони вірують, Ісус мовив до немічного: «Сину Мій, гріхи твої прощені». Деякі книжники почули, що сказав Ісус, та почали говорити поміж собою: «Він зневажає Бога Своїми словами!» Оскільки Ісус знав думки їхні, то сказав їм: «Чому такі недобрі думки в серцях ваших? Що легше сказати: „Твої гріхи прощені!” чи „Вставай і ходи?” Але Я доведу вам, що Син Людський має владу на землі прощати гріхи». І мовив Він до паралізованого: «Вставай, бери постіль свою і йди додому!» Вставши, немічний подався додому. Коли люди побачили це, то вони були приголомшені, і почали хвалити Бога за те, що Господь дав Людині таку силу.»

Ми живемо в час змін і змін не на краще. Наслідки цих змін це незадоволення, осудження, поділ в суспільстві. Церква має мати свою відповідь і підбадьорення. Церква покликана Богом в кожний час давати відповідь.

Луки 5.17-19

«Сталося так, що одного разу, коли Ісус проповідував людям слово Своє, перед Ним також сиділи фарисеї й вчителі Закону, які посходилися до Нього з різних міст Ґалилеї та Юдеї, а також із Єрусалиму. І сила Господня була з Ісусом, тож міг Він зцілювати людей. Кілька чоловіків принесли до Ісуса паралізованого, який лежав у ліжку й намагалися пронести його і покласти перед Ним. Але пробитися крізь натовп вони не змогли, тож, розібравши дах будинку, де був Ісус, спустили хворого на його ліжку посеред натовпу перед Ним.»

‭‭Зібралась певна громада серед яких були релігійні а також і ті, хто хотів почути Ісуса. Не просто вести дискусію з такою різною аудиторією. Ісус робив те, що велить Йому Отець.

Ісус сказав “Кріпися сину”. Він показує що ми як творіння Боже як вибраний народ, ми для Нього діти. Він бачить що людина хвора настільки що не може ходити. Ісус стверджує що Бог залишається для тебе Батьком.

Ісус не судив паралізованого. Але люди часто осуджують тих хто в немочі. Ісус дивиться інакше на людей. Кріпися сину це значить що прощаються йому його гріхи. Для багатьох це стало причиною для осудження. Нам не треба будувати теологію на основі одного місця Біблії. Можна подумати що хвороба це наслідок гріха.

Є певні випадки де є наслідки гріховного життя але це не означає що всі хворі мають проблеми з Богом. Є багато прикладів людей які посвячені Богу але вони страждали фізично від певної хвороби. Не всі хто веде здоровий спосіб життя будуть здорові. Це дуже індивідуально.

Ісус має зовсім інший погляд на людину.

Він люблячий Бог

Ісус побачив віру в очах і ділах тих що його принесли а що він побачив в житті паралізованого?

Часто люди вдаються до самоосудження. Ісус бачивши це в очах паралізованого сказав що прощаються гріхи. Ісусу важливіше зцілити душу ніж тіло. Ісус хоче допомогти цій людині зцілити душу і забрати цей осуд з його серця. Гріх блокує життя людини, він причина смерті. Бог є життя.

Бог простив кожного з нас для того щоб ми звільняли прощення. Але часто ми шукаємо справедливості. Ісус не прийшов до чоловіка з запитаннями. Він просто простив йому гріхи. Відпускати гріх це віддаляти його.

Без Бога прощати практично не можливо. Але є ще сторона коли людина може прийняти прощення але далі жити в самоосудженні.

Прийняття прощення є дуже важливим елементом в житті людини.

Матвія 6.12

«Прости гріхи наші, як ми прощаємо тим, хто завинив перед нами.»

Ісус приносить прощення в життя людини щоб вона потім йшла і звільняла прощення в життя інших людей. Люди не люблять немочі, там з’являються осудження.

Згадую Йова, коли він захворів, не прийшли друзі які його підтримували а прийшли ті, хто його осудили. І Йову потрібно було потім їх простити.

Єремія 31.34

«Не буде більше сусід навчати сусіда, а брат — брата: „Взнайте Господа”. Всі вони Мене знатимуть із найменшого до найбільшого, — каже Господь, — бо Я прощу провину їхню й більш не згадуватиму їхнього гріха».»

‭‭Павло до римлян говорить що коли збільшується нечистота і гріх то збільшується і благодать. Світ і так збільшує гріх. Та благодать яка збільшується дає нам можливість пізнавати Божу милість. Нам потрібно кріпитись. Не розслаблятись як той паралізований.

Матвія 9.3-6

«Деякі книжники почули, що сказав Ісус, та почали говорити поміж собою: «Він зневажає Бога Своїми словами!» Оскільки Ісус знав думки їхні, то сказав їм: «Чому такі недобрі думки в серцях ваших? Що легше сказати: „Твої гріхи прощені!” чи „Вставай і ходи?” Але Я доведу вам, що Син Людський має владу на землі прощати гріхи». І мовив Він до паралізованого: «Вставай, бери постіль свою і йди додому!»»

‭‭Фарисеї почали ображати Ісуса. Але Ісус зробив це тому що міг це зробити. Вони так і не зрозуміли якого Месію вони чекали, вони мали інакшу уяву про Нього.

Вихід 34.6

«Господь пройшов перед ним і проголосив: «Ягве, жалісливий і милосердний Бог, довготерплячий, відданий і вірний.»

‭‭Часто люди приходять виправити проповідника. Що не так сказав де не так прочитав. Фарисеї не прийшли щоб почути щось а прийшли осудити.

Матвія 9.5

«Що легше сказати: „Твої гріхи прощені!” чи „Вставай і ходи?”»

‭‭Як ти можеш принести прощення без жертви?

Ісус показує Бога Який приносить це прощення без Жертви бо Він Є Жертва.

Ця історія показує нам церкву яка має мати Божий страх. І вони не повтікали з того дому а почали прославляти. Церква має бути наповнена хвалою і поклонінням.

Чотири друга

Цієї історії б не було без тих чотирьох друзів.

Ці люди застосували віру не для себе. Ми говоримо про віру в житті людини але часто використовуємо її для своїх потреб. Бог хоче використовувати нашу віру в житті інших людей. Бог Хоче щоб ми були як ті чотири друга які принесуть слабого до Ісуса. Бог дав нам Духа свого і віру Свою.

В час обмежень і різних моментів церква має мати віру щоб благословляти інших.

Summary
Зцілення паралізованого | Християнська Церква Львів
Article Name
Зцілення паралізованого | Християнська Церква Львів
Description
Проповідь на тему прощення і зцілення в контексті наших стосунків з людьми. Як Ісус зцілив паралізованого і що насправді зробили друзі які принесли його.
Author
Publisher Name
Церква у Львові Явлення Христа
Publisher Logo